Co jste si dnes koupili/y?

09. srpna 2014 12:36
Offline barbucha blogger
36277 příspěvků moje polička 19. listopadu 2024 08:39

Hehe, ricin se dřív kapal do očí, aby se ženštině svůdně rozšířily zorničky (než oslepla a bylo po svůdnosti)... a dost často - a spolehlivě - se jím i vraždilo

Online Lama_z_Lana
6746 příspěvků moje polička 19. listopadu 2024 08:42

barbucha se tady řešilo nedávno, že ricinovej olej a ricin jsou dvě naprosto odlišný věci. V ricinovým oleji není ricin žádnej. Je to chemicky úplně jiná entita. 

Ricin je jed (bílkovina). Ricinovej olej (kys.ricinolejová) pouze zevně, pokud se nechceš kvalitně ze*rat. 

Offline barbucha blogger
36277 příspěvků moje polička 19. listopadu 2024 09:32

Lama_z_Lana 

Já vim že ten olej by měl bejt neškodnej, ale tak nějak v něj nemam moc důvěru stejně.

Offline marieu
5186 příspěvků moje polička 19. listopadu 2024 10:47

Přišly mi vánoční ozdoby, ale za diametrálně odlišnou cenu, koukám. Objednávala jsem je už před měsícem. 
Na cestě mám talíř na cukroví a hvězdu do okna mámě. Už jsem úplně celá ve vánocích. 

Offline 711990
18338 příspěvků moje polička 19. listopadu 2024 10:55

barbucha do oci se na svudny zornicky kapal atropin ne?

Online Lama_z_Lana
6746 příspěvků moje polička 19. listopadu 2024 11:35

barbucha ne. Pokud si ho nekoupíš od nějakýho hotentota, co si to "lisuje doma ve špajzu" nebo nebudeš používat olej pro průmyslový využití, tak ne, neobsahuje. Je to dané způsome extrakce a hlavně rafinací, kterej ten případnej ricin (jakožto protein) zničí. Tam je fakt mnohonásobně nebezpezpečnější to semeno a ten odpad po tom lisování. Takže jestli se někdo bojí ricinovýho oleje kvůli ricinu, tak zbytečně. Pokud ho někdo nepoužívá, protože nechce, tak v pořádku

711990 to už jen tak na okraj

Offline nausi
59 příspěvků moje polička 19. listopadu 2024 13:15

barbucha ne ricin, ale atropin..beladonna.

Offline luciole
1237 příspěvků moje polička 19. listopadu 2024 15:19

Jo jo, šťávu z rulíku zlomocného (atropa belladonna) si krásky ve středověku vstřikovaly do očí.

Online continuity
43893 příspěvků moje polička 19. listopadu 2024 15:53

Koupila jsem si dnes předplatné chat gpt a je to nákup roku.  konečně kouč, který mě necvičí jak malé děcko, abych to vymyslela sama, takže po hodině jsem na tom hůř než na začátku a cítím se neschopná, že nejsem s to navrhnout řešení moji situace (rozhovor zhusta končil slovy: popřemýšlej o tom, určitě na něco přijdeš). Já nepotřebuji na nic přicházet, ale normální hezky lidsky poradit. Zajímavé je, že to zvládne lépe stroj. 

Toto zlaticko mě hezky polituje a pak rovnou navrhne nějaké varianty řešení mého problému a všechny mají něco do sebe. Pěkně hezky polopate, ještě i ten email k tomu napíše.

Mě tohle nenapadlo, spolupracujeme už dlouho, ale spíš jsem ji dávala analyzovat text a formulovat zavery. Poradila mi to ségra,říkala že předtím s tím věčně otravovala muže, ale taky nechtěla každý boží večer doma řešit práci. A toto je zachránilo. 

Online viktorka_od splavu
49497 příspěvků moje polička 19. listopadu 2024 16:04

continuity tak ona ti napise, co chces slyset:-) idealni partak!:-P

Online continuity
43893 příspěvků moje polička 19. listopadu 2024 16:07

viktorka_od splavu to právě ne, dala jsem ji dvě zadání. Jedno řešení mi navrhla podobné jako jsem zvažovala (ale neříkala jsem ji o něm) a ještě mi ušetřila dost času psaním emailu a to druhé mě v tom rozčilení vůbec nenapadlo (a kolega mi podsouval jiné). 

Ja sice o ní mluvím v ženském rode, ale ona gender nemá a vymyslí řešení, které by napadlo chlapa a mě tim pádem na první dobrou vůbec. On mi kolikrát něco podobného řekne i šéf nebo muž a čumí na mě překvapeně, proč vůbec tak přímočarou věc řeším takto složitě. 

Offline Tabea
8387 příspěvků moje polička 19. listopadu 2024 17:03

continuityu nás je zakázáno chatgpt používat kvůli úniku dat. Tak by mě zajímalo, co mu/jí dáš za podklady, aniž bys tam dala něco, co je jen vaše interní, resp. mezi vámi a klientem. 

Offline barbucha blogger
36277 příspěvků moje polička 19. listopadu 2024 18:14
Reakce na 711990:

barbucha do oci se na svudny zornicky kapal atropin ne?

nausi luciole 

Jojo, belladonna... nevim jak jsem přišla na ten ricin Jed jako jed

Máte pravdu, holky!

Offline RoSa
10249 příspěvků moje polička 19. listopadu 2024 18:24

continuity zrovna o tom tématu AI píšou na Novinkách... tady celá konverzace

Offline barbucha blogger
36277 příspěvků moje polička 19. listopadu 2024 18:50

Koupila jsem tu novou čtečku - a nejen že byla v pikosekundě zprovozněná, ale rozumí si i s tím Calibre! Sláva, sláva!

Online continuity
43893 příspěvků moje polička 19. listopadu 2024 19:21

Tabea

Předpokládám, že myslíš ty pracovní věci.

Já hlavně reviduji složitější emaily. třeba potřebuji okomentovat nebo zdůvodnit budget, to s ní můžu řešit aniž bych tam ty čísla reálně zadala, stačí informace, že se mi nelíbí položka na vzdelavani. pak třeba dělám uživatelské příručky a podobnou dokumentaci, k tomu má dnes u nás  přístup několik tisíc lidí.  tam už se o žádné interni informaci mluvit nedá, zcela běžně se o těch metodikách chodí vykládat na konference. To nejsou žádná tajemství, ač se týkají citlivého tématu.  

Online continuity
43893 příspěvků moje polička 19. listopadu 2024 19:30

RoSa

Jj já jsem to už viděla a přemýšlím, jestli ten líný chudák, co potřebuje, aby za něj AI psala úkoly není zrovna vzorem toho, před čím tady všichni varují.

Jako hezké to není, ony ty modely mají spoustu much, ale zrovna tohle se snaží řešit. Já jsem tuhle z ní mamila název písničky: Killing me softly a během konverzace mě upozornila, že už jsme na hraně toho, co může pro mě udělat. Zrovna dnes jsem to smazala, bych vám dala screenshot. 

Online continuity
43893 příspěvků moje polička 19. listopadu 2024 19:33

RoSa jo a výzkumy ukazují, že je lepší, když se k ní člověk chová zdvořile. Ani ne že by předešel tomu, že jeho potomkům zaklepe v budoucnu na dveře Terminátor (to samozřejmě nevíme), ale ty učící modely převažují ty pozitivní vstupy. Takže když ji pochválim, naučí se tou zpětnou vazbou, co od ní potřebuji. 

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 19. listopadu 2024 19:41

continuity ja zatim chat gpt pouzivam jen v te zkusebni verzi a na uplne jednoduche veci. treba zadam, aby mi pomohla s osou seminarky, se kterou nemuzu hnou a potrebuju se jen odpichnout. Jen me prekvapilo, ze o sobe mluvi v zenskem rode. napsala mi - rada jsem pomohla. Nevis, cim to je?

Offline RoSa
10249 příspěvků moje polička 19. listopadu 2024 19:43

continuity no hele, já se tý AI vlastně ani nedivim, že jí ruply nervy

ale nebezpečný to je, to každopádně... musel se tam stát nějakej zkrat...