continuity jo a syn se ji zeptal, zda kdyby AI chut, tak zda by ji chutnal kokos. Odpoved byla vtipna :)) a chutnal.
Co jste si dnes koupili/y?
RoSa podle me spousta lidi nechape, ze to, cemu se zavadejicim zpusobem rika AI, je jazykovy model, ktery na zaklade kontextu plus urcite miry nastavitelne nahodne slozky generuje nejpravdepodobnejsi nasledujici slova.
v tomhle pripade hadam, ze se asi predikce vydaly cestou tematu psychickeho zneuzivani, ktere zaznelo drive v textu.
lidi se musi naucit tyhle nastroje lip pouzivat (hlavne pouzivat jasne prompty, vsechno explicitne, co ocekavam).
u nas ve firme po pocatecni euforii nastalo vystrizliveni, ty modely bohuzel extrahovaly ty absolutne nejcistsi formy corporate speaku, kolikrat se vysledky podobaji parodii, informacni hustota mala, lidi co to musi cist ztraci cas atd. proste jako se vsim, je to nastroj, se kterym je potreba umet zachazet.
na zrychleni prace treba u programovani je super.
jinak k problematice vedomi dobrej clanek tady: https://thegradient.pub/an-introduction-to-the-problems-of-ai-consciousness/
Lamickaprotože reaguje na tebe. Se mnou mluvila na začátku v mužském, ale hlasový výstup mám nastavený na ženský hlas, tak už to nedělá.
Ja ji zas nemůžu naučit, aby mi tykala. Třeba to půjde líp v té placené verzi.
continuity no hele, já se tý AI vlastně ani nedivim, že jí ruply nervy
ale nebezpečný to je, to každopádně... musel se tam stát nějakej zkrat...
No to jsem říkala už na ty přednášce minulý tyden, že člověk by mu to možná řekl už v půlce. A někde na sociální síti už po první čtvrtině.
continuity no hele, já se tý AI vlastně ani nedivim, že jí ruply nervy
ale nebezpečný to je, to každopádně... musel se tam stát nějakej zkrat...
No já tam jasně vidim nějakou tetinu s pletením, který kvůli tomu uteklo voko
Jak jsou ty vtipy o erotickejch linkách, co je obsluhujou ty pletoucí seniorky ![]()
continuity Hele ,tak to já si to snad taky zkusim, já má problém to rozhodování, tak já jí řeknu, hele dneska docela fouká, ale jako na teploměru je 10C mám si vzit tu silnou mikinu nebo slabou....Nebo nechce se mi jet na ten sváteční oběd, den v háji, tam opruz, ale zas všichni na mě budou naštvaný, tak jak to mám udělat.
Jestli dokaze odpovědet i na mé podněty k řešení, tak to chci!
Tak tyhle představy se budu těžko zbavovat.
Ale ta moje má mladý hlas, akorát docela přízvuk v češtině.
Karja jo, zkusit to rozhodně můžeš. ![]()
Zrovna takové ty komunikační situace myslím zvládá dobře, když dostane přesně zadání. Je to přeci jen jazykový model.
Podle mne zrovna ten příklad, jak jazykový model prinutiš psát bakalářku je dokonala ukázka jak to nedělat, protože na vyhledávání informací a faktů se to fakt nehodí a vygeneruje akorát žblebty, jak píše Lilly_Ku.
Ale když ji třeba zadam draft emailu, který je v podstatě napsaný, tak tu angličtinu vypuliruje do dokonalosti. Píšu často věci, které se hrozně obtížné vysvětlují a lehce se do toho pak zamotam. zároveň, když vidím, že něco přepsala blbě, je mi jasné, že jsem to už na začátku nenapsala srozumitelně asi ani pro člověka.
Někdo ještě psal,že ji používá na generování nějakých dotazů k textu nebo prezentaci - třeba jako co všechno se posluchači můžou zeptat. To mi přijde výborný usecase, jako příprava. Ona dokáže vygenerovat plno protivnych dotazů. A pak můžeš nechat některé z nich zodpovědět.
Hehe, ricin se dřív kapal do očí, aby se ženštině svůdně rozšířily zorničky (než oslepla a bylo po svůdnosti)... a dost často - a spolehlivě - se jím i vraždilo
Do očí se kapal ( a ještě kape) atropin, ne ricin. Ale trávit můžeš obojím ![]()
continuity když už jsme v tématu - můžeš dát nějaký odkaz, kterou doporučuješ používat? nebo na každou tematiku je vhodná jiná...? musí to být hned placená? a nebo jsou ty zdarma k ničemu?
Mně teď AI udělala tabulku pro domácí degustaci, ze změti údajů vytvořila během okamžiku přehlednou tabulku, kde údaje typu e27,4 k6,6 c0,1 12% bezpečně rozklíčovala na extrakt, kyselinu, cukr, alkohol, u cuvée seskupila odrůdy do závorky pod název, pojmenovala sloupce... Taková blbost, no, ve srovnání s tím, co se tu řeší, ale mně to ušetřilo tak hodinu klapání do Excelu. Musím si uvědomit, že bych ji mohla využít, častěji.
jeste jeden priklad, jak nepouzivat, muj byvalej sef kdyz mel dodat strategickej paper pro oddeleni, tak to hodil do chatgpt, nechal vygenerovat desetistrankovej dokument a nam podrizenym to bez jakekoliv upravy dal k pripominkovani :D jakoze zapracuje vecny pripominky a pak to odevzda vejs. akorat mu to teda nevyslo, panc otevrene rekl, ze autorem je chatgpt a to jsem teda odmitla.
RoSaklidne si zkus tu chat gpt. Dává mi asi nejlepší výsledky, i v neplacené verzi. Občas to pozlobi s dostupností, jsou tam omezené ty hlasové konverzace, ale jinak jsem s tím žila až dodneška celkem dobře.
Copilota taky občas vyzkouším, ale než ho dokopu k tomu, co potřebuji, je to porod. Pořád čekám v práci na tu placenou licenci, jestli to k něčemu bude. Tam bych nebyla tolik omezena tím, jaké data mu nacpat.
Důležité pravidlo je, že pokud ji chces nějak zkoušet a nutit dělat cokoliv, co nechce nebo ty ji nechceš na to učit (třeba sprostá mluva nebo ty sebevraždy) udělej si na to speciální účet. Ona se s tebou naučí a pokud ji budeš dávat feedback, začne se víc trefovat do toho, co potřebuješ a když ji budeš zároveň "blbnout" nebude to fungovat.
Jako příklad bych uvedla třeba zkratky, časem jim začne rozumět a nemusím ji pořád vysvětloval, co co znamená.
Lilly_Ku no ale když už mluvíš o těch dlouhých dokumentech. Je celkem šikovné ji dát dokument a požádat o analýzu, případně vyhledání nějakých konfliktních tvrzení, případně kusů textu, které nedávají smysl.
Nemůžu to bohužel moc dělat, právě kvůli důvěrnosti dat, ale známá tam takto nacpala vlastní funkční VOPky v angličtině a nestíhala se divit, co tam mají za kraviny.
continuity dík, tak já to nějak zkusím... kdyžtak se pak budu ptát v blbých dotazech ![]()
RoSa je plno vláken a zdrojů. Ale není potřeba to hrotit, když se prompt nepovede zadas ho jinak a třeba to bude lepsi a ona se ještě omluví. I když teď mi to už tolik nedělá, asi ta Subina lidi srala celkově. ![]()
Někdy se stane, že se do toho obě zamotate. Ona nějak furt trvá na tom, co už dodala, další úpravy výsledek spíš zhoršují než žeby ho nějak vylepšovaly. Pak je dobré vzít poslední výstup, kdy to ještě šlo, a zkusit to celé znovu (v novém vlákně).
uz jsem tak zoufala, ze se skoro hodlam doprosovat AI :) ale radsi se zeptam nejdriv parfu CML: potebuju obed na Bozi hod vanocni pro 14 lidi. Jsem hodne!! mizerna kucharka, takze neco nezvoratelnyho a blbuvzdornyho, nejradsi bych to komplet objednala a jen ohrala. Loni byly kachni ctvrtky se zelim a karlovarskym knedlikem (knedlik kupovanej a zeli je pro cvicenou opici, to umim), bylo to dobry, ale shanet suroviny mi zabralo pul adventu... nejaky napady, prosim?
moora svíčkovou s knedlíkem? Ten se dá koupit, svíčková je za mě jednoduchá věc na vaření. Jeden celej večer a je hotovo. Akorát bych ji neuměla uvařit množství pro 14 lidí. A je to drahý, protože já ji dělám z pravý svíčkový. Ale můj švagr, kuchař, ji dělá z nějaký levý. ![]()
Knedlo, vepřo, zelo? To je stejný scénář, knedlík koupíš a zbytek se v hrnci dělá skoro sám.
moora přesně jak navrhuje Catherinne , dělám pro 15 až 18 lidí nejčastěji svíčkovou nebo vepřovou knedlo zelo.Nebo ještě hovězí líčka na víně a knedlík-podobný postup jako u svíčkové.Pečeš maso v troubě s kořenovou zeleninou,protlakem a vínem (recept najdeš na internetech). Hlavně všechno jde udělat dopředu a v den D jen ohříváš maso a knedlík...
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY