Ještě navážu - Sicílie je prostě úchvatná, Palermo, Cefalú, Syrakusy, keramika, jídlo, příroda. Tam bych fakt znova chtěla, 10 dní tenkrát nestačilo..![]()
Co jste si dnes koupili/y?
Nechci tedy kazit všeobecné nadšení, ale... V Palermu jsem byla letos na začátku února a byl to naprostý otřes, pro mě kulturní šok, subjektivně naprostá hrůza, jiná civilizace pro mě, nikdy víc. Vše strašně zanedbané, hromady odpadků na ulicích, polorozbořené budovy... Přišlo mi to jako kdyby tam prošela morová nákaza a teď po letech se tam pomalu začali vracet lidé.
Victoria Já tam byla před 10 lety, to vypada i jižní Evropa trochu jinak-- jinak vím, o čem píšeš, proto taky vím, že bych tam chtěla, ale už nepojedu. To samé Paříž. Prostě nějaký procesy v Evropě mi nedělají dobře.
stes Rozumím, ale s Paříží si dovolím silně nesouhlasit. Dle mého názoru se strašně zlepšila. V centru je mnohem méně aut, po olympiádě je opravená, více udržovaná.
Victoria tak dobrá zpráva, je fakt, že není na očitý svědectví :-)
Victoria súhlasím, muž bol na sicilii dosť dlho, okrem iných častí Talianska a to je úplne iný svet. Ale napriek tomu by som to rada videla a zažila na vlastné oči, on že už ani nie ![]()
Noto jsme chtěli, ale z Palerma je to už fakt dost daleko.
Victoria jižní Itálie je trochu specifická, já jsem si tento šok odbyla před pár lety v Neapoli. A Sicílie má naprosto úžasnou přírodu. Spíš jsme v tom únoru naráželi na to, že tam bylo az moc mrtvo, takže najít třeba v Trapani restauraci byl trochu oříšek.
Ty si psala, že se ti líbilo v Neapoli. klidně na Sicílii jeď. My jsme v Palermu nebydleli, ale dva dny si tam umím představit.
continuity jjjo, Neapol je pre mňa krásny, siciliu plánujeme s babami ![]()
continuity Tak Neapol je proti Palermu uklizené čisté město... Ano, jih Itálie je specifický, to je taková úlitba jak neříct naplno, že je tam prostě bordel a mentálně jsou ty lidi jinde.
podívej se ještě na Krstniho otce třetí díl, jestli stihneš. Jednak je to dobrý film a dost velká část se odehrává na Sicílii.
continuity Tak Neapol je proti Palermu uklizené čisté město... Ano, jih Itálie je specifický, to je taková úlitba jak neříct naplno, že je tam prostě bordel a mentálně jsou ty lidi jinde.
Tak tady si to říct můžeme. A negramotnost v případě Sicilanů (ano, jsou tam ještě) i nově připluvších, to nezmění k lepšímu, v tomhle regionu spíš naopak.
Nechci tedy kazit všeobecné nadšení, ale... V Palermu jsem byla letos na začátku února a byl to naprostý otřes, pro mě kulturní šok, subjektivně naprostá hrůza, jiná civilizace pro mě, nikdy víc. Vše strašně zanedbané, hromady odpadků na ulicích, polorozbořené budovy... Přišlo mi to jako kdyby tam prošela morová nákaza a teď po letech se tam pomalu začali vracet lidé.
já tam byla v září 2024 a to tam ta morová nákaza ještě určitě nebyla. Dělali jsme 10denní okruh po Sicílii a vzpomínám velmi ráda na úžasnou přírodu, památky, jídlo, víno..Samozřejmě že čistota atd je úplně jinde než třeba v severských státech, ale já cestuji právě kvůli odlišnostem a poznání. Ale rozumím, že někdo to má jinak.
stes budeme se pohybovat na západním pobřeží, takže tyhle barokní skvosty bohužel mineme..
o čistotě - a upravenosti si nedělám po návštěvě Ischie žádné iluze. Palermu se plánujeme spíš vyhnout. A těším se právě na antické památky, přírodu, jídlo&víno a koupání..
Já si opravdu myslím, že si to uzijete. kdybys pak potřebovala nějaké tipy, třeba kde v Palermu zaparkovat
, tak se ozvi.
continuity já si myslím, že se Palermu nejspíš fakt pohybovat nebudeme.
marieu ale namesti a katedrála jsou úžasný...teda náměstí dnes už asi ne. Mně se tam kdysi fakt líbila ta oprýskanost a taková ta jetost těch památek.
marieu uzasne mesto je Ragusa, jestli se tam dostanete. Varovali nas pred Catanii (kriminalita, nebezpecno za bileho dne), ale psalas, ze budete spis na zapade.
stes Noto je dokonalé.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje