viktorka_od splavu Sakryš, já koupila brokolici na polévku a na smetanu zapomněla![]()
Jídlo a vaření
711990 A hned jak dokojíš tak to bude brioška, vánočka, croissants, panettone, mazanec.... a chleba máslem!
Ounz presne! A spagety carbonara! A vsecky smetanovy zmrzliny z Angelata
whiskas Květákový placičky dělám tak, že uvařím květák doměkka, rozmačkám, přidám sýr - jakej zrovna mám, nejradši kombinuju balkánskej sýr s nějakým tvrdým, třeba goudu, do toho 1 vejce, trochu soli a špetku muškátovýho oříšku. Pro placičky bude asi nutný ještě zahustit struhankou nebo něčím jiným, já to vždycky vrazím do formy na muffiny. Všichni strávníci, co nesnáší květák, ty muffiny rádi a říkají si o ně.
Len Díky. To jsem potřebovala vědět. Našla jsem nějaké recepty, v některých se praví že nastrouhat syrový květák, jinde, že nejdříve povařit. Balkán máme, pak už jen plátkový sýr. Formu na muffiny mám jen v Praze, tak se budu muset spokojit s verzí na pánvi. Díky
.
Na zítra rozmrazuji maso na řízky, pak už zbývají jen brambory, čočka, rybičky, cottage, těstoviny ... Nákup se snažím oddalovat
.
whiskas Se syrovým květákem bych se rozhodně nestrouhala, tohle bude asi pomalejší, ale jednodušší. Balkám podle mě stačí, já vždycky dávám sýr podle toho, co je zrovna v lednici. Doporučuju vyskládat na plech a upéct, netrvá to moc dlouho.
Taky oddaluju, respektive to beru jako příležitost spotřebovat všechno z mrazáku, odmrazit a udělat nový zásoby. Takže na mě čeká treska, mletý hovězí a krevety, to by všechno šlo.![]()
whiskas já chci dělat květákový placičky zítra!
Len Taky dík za recept. Nikdy jsem je v troubě nedělala, ale chci to zkusit, čas je drahej ![]()
Bude se hodit cheddar?
babiččin recept byl bez sýra (a na pánvi).
Jinak dneska jsem zapejkala brambory s červenou paprikou, cuketou, vajíčkem a mozzarelou (=co lednice dala) a manžel pravil, že navzdory tomu, že tam nebylo maso, to bylo docela dobrý
Mohučanka Čedar bych dala klidně, myslím, že jsem ho jednou i přidávala.
Ten recept co dům dal zní skvěle; já takhle vařila něco podobnýho (tofu, cuketa, lilek, červený fazole + LSD a bylo to výborný, ještě jsem k tomu teda upekla brambory, kdyby se to nedalo jíst) a někdy to zopakuju, jak mi chutnalo.
711990 za mě rozhodně lepší creme de la creme! Ale pochopim i to angelato, po takovým utrpení!
Ounz hahaha to mam presne naopak! CdlC mi prijde preslazeny!
Ja jsem delala k veceri hamburger, housky podle kitchenette
Len Díky. Květák uvařen, chladne. V mezičase servíruji tuňákovou pomazánku. To je taková vděčná záležitost. Tvůj repertoár bych brala, zvláště ty krevety
.
Nedávno tu byla řeč o pak choi. Dnes jsem dělala salát s kuřecím prsem, pomerančem, ořechy, chilli a pak choi. Dobrý to bylo a rychlý. Recept je z Alberta.

Len LSD?? ![]()
![]()
Co to je? Teda kromě toho, co vím, co je, ale co to určitě není...
Lilek už mám v lednici taky, čeká na pozítří, a manžel dokonce dokázal koupit bezlepkovou mouku, sláva mu, placky budou...
Mohučanka tys nedavala pozor u cizrnovyho salatu! Lahudkovy drozdi:)
711990 jeee, cizrnovej salát mi úplně unikl! Asi budu muset opakovat ![]()
Droždí, droždí...je v droždí lepek?

Mohučanka hele internety rikaj ze jak ktery!
Často se do lahůdkového droždí přidává také výtažek sladu, aby bylo nasládlé. Droždí se sladem je výraznější, chutná praženě. Pro ty, kteří drží bezlepkovou dietu pozor! Toto droždí není bezlepkové. Droždí bez sladu je jemnější a je zcela bez lepku.
711990 aha tak to my máme to bez lepku. a taky úplně bez chuti![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY