711990 aha! ![]()
Jídlo a vaření
viktorka_od splavu Jj, ja nad tim uz moc nepremejslim, proste do tech hrncu neco hrnu a snad z toho neco vyleze. Ted jsem treba delala polevku pul napul jarni cibulka a rapikaty celer a taky se to snedlo;-). Sambo hrozne moc zere, fakt zere, to neni jezeni. Spousta chlapu zere, ale treba klobasu, ze jo. To on si neda, on sni za den tri porce polivky a dve porce hlavniho jidla. Dost casto si sezere jidlo na druhej den, co mu chci dat k obedu.Na kupovane obedy ted uz dlouho nechodi:-/. Nevi, co ve mne ma! No proste na kulinarinu neni cas! Zitra jsem chtela delat ptacky, ale kaslu na to, udelam rostenou, to tak jeste budu neco plnit!:-D
Karja jo to moc dobře znám a cítím s tebou! jinak schovávání porcí na další den jsem vzdala, uvařím nejvíc co zvládnu, další den zas a furt tak dál, dokud se nenakupí víc porcí a pak vyhlásím den dojídání zbytků:-) lepší je s tím každopádně nepočítat, jinak to zabolí:-( no ale polívku plus hlavní jídlo
to už by mě mrsklo
viktorka_od splavu :-D Jo, tak ja uz jsem ultrarychla, polevka je teda vetsinou na dva dny, protoze ji nejim a v nedeli vari mamka, takze to neni tak hrozne, I na den zbytku obcas dojde;-). Spis nemam mycku, takze kuchyn nikdy neni uklizena:-/
Karja bez myčky je to těžký, ale úklid se myslím přeceňuje![]()
#viktorka_od splavu Ver tomu, ze u nas se spis podcenuje:-D
Mohučanka Já tu zkratku a vlastně i surovinu znám taky až odtud.
A bez chuti teda není, viktorka_od splavu
Zina já jsem si ten recept trochu poupravila, pravda... na tý fotce je malej pekáček, ne ten klasickej velkej do trouby, a dávala jsem na půl kelímku smetany jen 4 vejce... budu to mít tak na dva dny já, takže porce pro dva... vynechala jsem rajčata a špenát - nemám a nechce se mi do obchodu
Alena_In droždí běžně mrazím, i kvásek... naporcovat na půlky mě nikdy nenapadlo, ono to docela rychle povolí, když to vyndáš z mrazáku
Gatita byla to baltik kdo sem daval postup, te timto dekuji :)
Ja to nevazila, delala jsem to od oka. Z prebytku jsem uvarila kyselo.
Pokud si chcete vyzkoušet založení žitného kvásku od začátku, tak použijte následující postup a celozrnnou žitnou mouku
DEN 1 - Voda: 15g - Mouka: 15g - Celkem: 30g
DEN 2 - Kvásek: 10g - Voda: 10g - Mouka: 10g - Celkem: 30g
DEN 3 - Kvásek: 10g - Voda: 10g - Mouka: 10g - Celkem: 30g
DEN 4 - Kvásek: 10g - Voda: 10g - Mouka: 10g - Celkem: 30g
DEN 5 - Kvásek: 10g - Voda: 20g - Mouka: 20g - Celkem: 50g
DEN 6 - Kvásek: 10g - Voda: 20g - Mouka: 20g - Celkem: 50g
DEN 7 - Kvásek: 10g - Voda: 30g - Mouka: 30g - Celkem: 70g
DEN 8 - Kvásek: 10g - Voda: 30g - Mouka: 30g - Celkem: 70g
DEN 9 - Kvásek: 10g - Voda: 40g - Mouka: 40g - Celkem: 90g
Lamicka dekuju moc!tak ted jeste navod na umleti mouky. Ne, tu mam, dobry;)
Lamicka Díky - také jsem to už hledala.
A ještě bych se chtěla zeptat - nemáte někdo ověřený recept na chleba toho maďarsko balkánského typu? Tj. bílý, křupavý, drobivý .... Díky!
Gatita ja zrovna objednala mlynek na mouku k mymu robotu
ale nevim kde bych shanela surovinu....kupovali sme to kvuli mleti maku;)
Lamicka neni zac :) at se kvaskum dari. (timto jsem si vzpomnela, ze jak jsem rano zapasila se zamotanymi rouskami, tak jsem zapomnela na zadelany chleba, tak snad to prezije, nez pujdu domu na obed)
Tohle me rano rozesmalo. Zbytek testa na babku utika po 2 dnech v lednici z dozy.

Karja nejhorší je, že ta rozežranost, pokud teda sambo není těžce fyzicky pracující, je fakt jen o zvyku. Mě by to teda strašně frustrovalo, takhle vyvářet a vlastně furt nic nemít
Ale chápu, že nebudeš samba vychovávat, že jo. Takže soucítím!
Gatitajinak u maskrtnice na instaci se ted zaklada kvasek z ovocne stavy!
Ava Hele to nevim, on jeden cas jedl min nebo jako nejak zdrave a strasne zhubnul, vypadal desne. Tak nevim no, asi ten pocet kalorii nebo objem jidla se musi nejak dostat. Fakt nevim. Ja teda jim malo, ale vsechno dohanim susenkama:-D:-D
a dneska čočkový sálat s pečenou dýní a avokádem podle viktorka_od splavu a jako moc dobrý
Takže tímto děkuji za recept jak na čočku
u nas dnes polevka z pecene dyne,pastinaku, mrkve a celeru. Jen jsem nakrajela a dala dontrouby spolu se slaninou na kosticky z Lidlu. Po upeceni jsem.rozmixovala s trochou vyvaru. Chutna to spis jak svickova:)

711990 má to krásnou barvu
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY