Jídlo a vaření

09. prosince 2014 15:35
Offline eless
2039 příspěvků moje polička 25. prosince 2016 19:30

jedna vianocna torta pre rodinu. cokolada ako na potvoru stuhla takmer na kamen!

Offline viktorka_od splavu
49477 příspěvků moje polička 25. prosince 2016 19:32

asi bylo něco ve vzduchu, protože muž měl původně vánočku nádhernou, a v troubě se docela rozplácla, i když takový ufo jako Potrefenáhusa se mu teda nepodařilo:-)) včera ráno jsem k ní udělala čerstvé máslo ze šlehačky tím tyčovým mixérem, no neni špatný, ale pořád se mi zdá víc šlehačkový než máslový. i když i ztuhlo a vůbec. chtělo by to asi ještě nějak dorazit, pořád trochu pouští vodu

Offline Jehelníček
753 příspěvků moje polička 26. prosince 2016 11:48

Dnes přijede veganská část rodiny. Bramborovej salát se projeví až po uležení, ale upekla jsem úplně vynikající focacciu, ať si radši koukaj pospíšit! 

Offline Lilly_Ku
4580 příspěvků moje polička 26. prosince 2016 12:04
Reakce na continuity:

tipovala bych spis, ze neocenila :) ta kombinace sladkyho a masovyho je fakt dost zvlastni, jeden kamarad mel trochu namitky proti tem susenym svestkam.

Rozmaryn je klasicka volba!

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 26. prosince 2016 12:23

letos byli na Vanoce v Aromi trochu odvaznejsi, rekla bych. A to jak volbou menu jako takoveho, tak chutove, myslim, ze to ocenil hlavne nekdo, kdo uz ma trochu odjezeno. Byla jsem spokojena. Skoda, ze na muj vkus byly mezi chody trochu delsi prodlevy. Jinak moc fajn. 

carpaccio u musli sv. jakuba, celer a lanyz

consomée z kachny, kachnim masem plnene tortelloni a cervena cibulka

spaghetti ze syroveho tunaka, omacka bagna cuda a pistacie (muj favorit)

chianina hovezi steak, kreveta v tembure, bramborove pyre se safranem a omacka z peceneho cesneku

babá s orisky a lesnimi plody. 

Mimo letosni menu nam na pozadani donesli jejich vyhlaseny sorbet, spokojenost, doporucuji. 

Zdravim Dadoo , za posledni cca tri mesice jsem byla na zajimavych jidlech, ale naprosto nestiham prispivat. 

Offline Ounz
20540 příspěvků moje polička 26. prosince 2016 14:33
Reakce na jinx:

Vypadá to velmi pěkně..

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 26. prosince 2016 15:07
Reakce na Ounz:

dekuji  uz to tak par let praktikujem a nemuzeme si to vynachvalit 

Offline Ounz
20540 příspěvků moje polička 26. prosince 2016 15:44
Reakce na jinx:

Chápu  

Offline Ounz
20540 příspěvků moje polička 26. prosince 2016 15:49
Reakce na eless:

Že reaguju takhle pozdě, dort pěkný a co se týče tý polevy..nevim, jak vyrábíte, ale doporučuju použití kakaovýho másla, já ho dostala, tak jsem to zkusila a super, chuť výborná a ztuhne do úplnýho hladka a není kdovíjak tvrdá, že by to nešlo rozkrojit, já ji teda použila na cukroví, ne na dort, ale právě jsem si u toho říkala, že na dort bude skvělá. Jen bude potřeba ji nechat lehce vychladnout horká je úplně extra tekutá..

Offline ice
1933 příspěvků moje polička 26. prosince 2016 18:56
Reakce na eless:

Ten dort je zlatej, nebo se mi to jenom zdá? Jak jsi to udělala? Jájsem se zavázala k tomu udělat na vánoční oslavu s rodinou dort a má dost letní look, chtěla jsem na to nasypat aspoň nějaký zlatý perle, ale nesehnala jsem.

Offline Dadoo
11715 příspěvků moje polička 26. prosince 2016 19:04
Reakce na jinx:

Díky moc. Menu velmi zajímavé a a naprosto netradiční. To se mi líbí.

Což mi připomíná - najedl by se tam někdo jako já, kdo nepozře nic z vody? Bylo jen toto jedno menu? prosím, pokud by ti nevadilo, do SZ, jaká byla cena menu?

Já si ty fotky hned ukládám a po Vánocích se na ně podíváme ve škole. Jak vypadá takové štědrovečerní menu dnes. Díky moc :-)

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 26. prosince 2016 19:10
Reakce na Dadoo:

Zrovna Aromi je restaurace zamerena prave na morske plody, ktere v nabidce dominuji, takze jestli tomu neholdujes, mozna bych doporucila radeji neco jineho. My jsme pocitali s tim, ze si dame vanocni menu, ale myslim, ze i na stedry vecer maji vyber a la carte. Menu stoji myslim 2000/osoba, s wine pairingem pak 3000/osoba. 

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 26. prosince 2016 19:11
Reakce na ice:

ten je krasny

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 26. prosince 2016 20:19
Reakce na Ounz:

poleva je horka cokolada (cukrarenska v medailonkoch) nicim neriedena a mala byt tensia vrstva lenze ja som si to dala do sacku a ustrihla roh ze urobim jemne stekance a on sa ten roh natrhol a vykydlo sa mi tam toho moc a kedze som netusila ze to stuhne az tak tvrdo tak to dopadlo ako dopadlo. poucena do buducna :D nabuduce to skusim zmiesat s trochou masla alebo slahacky (alebo podla toho aky recept najdem) aby to nebolo tvrde. inak cokoladu som si tiez nechala trochu vychladnut a davala som na vychladenu tortu - vtedy vraj lepsie tuhne ta cokolada

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 26. prosince 2016 20:26
Reakce na ice:

torta je bronzova :) jedla farba v spreji tusim znacka pme. pekne na efekt ale hrozny bordel z toho. nabuduce si zaobstaram tekutu a zlatu :) to mam za to ze mame na sidlisku obchod s cukrarenskymi pomockami a zacala som vymyslat blbosti :D plnka bola echt cokoladova a mala som dat dnu viac kysleho ovocia aby sa to vyvazilo chutovo lebo to bol ozaj cokoladovy masaker. recept som skusala prvy raz takze uz mam poznamky ktore suroviny uberiem na mnozstve.

mimochodom do tej ovocnej na obrazku by som sa pustila hned :) vyzera velmi chutne

Offline Garfie
28657 příspěvků moje polička 27. prosince 2016 20:40
Reakce na jinx:

To je krásný, zrovna letos poprvé jsem si říkala, že tradice stranou-klidně bych si dokázala restauraci na Štědrý den představit úplně v pohodě, i s rodinou. My chodíme tradičně 23.12. na moje narozeniny a mám to moc ráda, člověk vypadne z těch příprav a je to celé už takové slavnostně vánoční.

Offline barbucha blogger
36184 příspěvků moje polička 27. prosince 2016 20:58
Reakce na jinx:

Právě jsi mě dohnala k pevnýmu rozhodnutí, že příští Štědrý den se jde taky do hospody. Fakt nevím, proč (haranty na krku nemajíc) to nepraktikuju už dávno a šmudlám ty ryby atd. podomácku  

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 28. prosince 2016 06:33
Reakce na Garfie:

barbucha  my to tak uz delame dlouho a fakt muzu jedine doporucit. Akorat si prohodime poradi, nejdriv jsme u stromecku, kde mame takove mensi pohosteni, hladovi tam u prazdeho stolu sedet nebudem a az pak jdeme na veceri, ktera se protahne treba na tri hodiny. I doma jsem to cele letos zaridila po italsku - sunky, olivy, syry, pate, ovoce (at zije wine food!)... u nas na tradicich nikdo nelpi. Krome toho taky den pred stedrym dnem slavime, tatinek ma narozeniny, takze to jsme byli pro zmenu ve "spratelenem podniku". 

Offline andulka01
12869 příspěvků moje polička 28. prosince 2016 11:51

vy jste teda dokonalá kuchařka, takže je hloupý vám něco radit, ale co tak jsem kdy dělala jen obyčejnej zázvorovej čaj, tak mi připadal o hodně silnější, když jsem ten zázvor najemno nastrouhala nebo (předtím, než jsem ho tím rozbila:-)) rozmačkala v lisu na česnek. zázvorový gintonik zní skvěle, to musím zkusit:-)

Děkuji, ale naopak, jsem velmi nedokonalá kuchařka (dosti nedbalá) a moc ráda se nechám poučit. Do čaje také strouhám, ale letos jsem toho sirupu dělala asi deset litrů, to bych se ustrouhala :-), zkoušela jsem odšťavňovat, ale málem jsem zavařila přístroj. Sekám opravdu najemno, prostě to musí stačit :-)

Offline ice
1933 příspěvků moje polička 28. prosince 2016 12:57
Reakce na eless:

Tak to je dobrá vychytávka! To možná příště vyzkouším.