Jídlo a vaření

09. prosince 2014 15:35
Offline andulka01
12869 příspěvků moje polička 28. prosince 2016 20:56
Reakce na ice:

Ten váš dort je nádhernej, i když má letní look. Pro mě daleko přitažlivější než všechny krémové a polevové. Ta barevná změť mi vysloveně dělá lepší náladu :-)

Offline andulka01
12869 příspěvků moje polička 28. prosince 2016 21:26

Jak jsem tuhle psala o plánu na Wellington. Fotky z krájení bohužel nemám a to protože za a/ duxelles byla horká příliš řídká a vytékala při rozkrojení, takže to nevypadalo hezky b/ ale protože to bylo docela dobré, ani nebylo kdy to vyfotit :-)

Na příště to musím víc vychytat. Ale co teda doporučuji, je máslové listové těsto z MS, je skvělé a moc hezky se s ním pracuje.

Offline andulka01
12869 příspěvků moje polička 28. prosince 2016 21:35

A když už tady tapetuju, tak hlásím, že jsem konečně letos měla šneky! Už moc let jsem plánovala, že si zajdeme na Štědrý den na šneky a nikdy to nevyšlo. Tak letos o den dříve, zato v klidu, v Café Terapie na Výtoni. Dobré to bylo :-)

Offline andulka01
12869 příspěvků moje polička 29. prosince 2016 23:50

A vzhledem k tomu, že jsem už dnes musela připravit jídlo na Silvestra (posílám na různá místa), tak tapetuju dál, jen už radši bez fotek. Kachní paštika s brusinkami, část na rychlou spotřebu, část zavařovanou ve skleničkách - experimentuji, chci nabrat zkušenosti s uchováváním masa. 
A pak smetanovo - lososovou terinu, taktéž na zkoušku, koupila jsem k večeři schválně velkou porci a zbytek upečeného dala jako základ terinky. Uvidíme.

V sobotu na Silvestra je na Náplavce trh, menší, ale déle, moc se těším, nakoupím chleba k paštikám, nakrmím labutě mrkvovou natí, připiju Neptunovi a když to klapne, pojedu večer slavit s kamarády. Když to neklapne, tak si v klidu dám pár sklenic červeného a budu koukat na ohňostroje nad řekou.

Online Potrefenáhusa
39084 příspěvků moje polička 30. prosince 2016 18:18

tak doufám, že na návštěvě neurazí...

Offline rozarka
4230 příspěvků moje polička 30. prosince 2016 18:56
Reakce na Potrefenáhusa:

Fešák!

Offline Ounz
20540 příspěvků moje polička 30. prosince 2016 19:56
Reakce na Potrefenáhusa:

Tak kdyby urazil, tak bych se urazila já, teda (jakože Vy :) ) je krásnej..

Offline andulka01
12869 příspěvků moje polička 31. prosince 2016 12:59
Reakce na Potrefenáhusa:

Ten voni a krupe az sem pred monitor... nadhera. Vy me snad na to chlebovy peceni nalomite :-)

Offline andulka01
12869 příspěvků moje polička 31. prosince 2016 13:03

Snidani jsem dneska nevarila :-)

Offline Dadoo
11715 příspěvků moje polička 31. prosince 2016 13:30

Potřebuji nutně radu.

Mám v mrazáku maso na tatarák. Nebyl čas ani příležitost si ho udělat. Maso je kvalitní, vakuově zabalené. Bylo tam asi rok, ve stálé, bezpečné teplotě -18°C.

Včera jsem ho vyndala a ve studenu nechala pomalu rozmrznout.

Ani mě nenapadlo, že by mu to mohlo uškodit, ale manžel mě ted zviklal (a dost naštval) protože se tu hrozí, že mi po něm bude zle. (on by tatarák do úst nevzal ani připravený šéfkuchařem na objednávku)

Udělaly byste si ten tatarák??

Offline Victoria
1427 příspěvků moje polička 31. prosince 2016 13:48
Reakce na Dadoo:

Já bych ho tedy nesnědla ani po tepelné úpravě, byť si myslím, že teoreticky mu nic být nemusí. Ale ten fakt, že tam leží rok... přes to bych se nepřenesla. To maso bych uvařila psovi:-)

Offline andulka01
12869 příspěvků moje polička 31. prosince 2016 13:52
Reakce na Dadoo:

Asi uz ne. Tatarak z mrazeneho masa (a je jedno jak dlouho) by me nelakal. A co se tyka delky zamrazeni... asi bych nevyhazovala, ale urcite tepelne zpracovala. Pri mrazeni/rozmrazeni se z masa uvolnuje dost stavy, ktera by normalne byla v mase a ta se kazi nejrychleji. Do tataraku bych fakt nesla, ale treba na kofta bude skvele.

Offline Dadoo
11715 příspěvků moje polička 31. prosince 2016 14:00
Reakce na Victoria:

andulka01  děkuji, neudělám.. Já na něj úplně ztratila chuť. Nebýt muže, zkusila jsem to a nejspíš i snědla :-D

Ale ted už ne.

Už jsem ani neměla v úmyslu z něj tatarák dělat, plánovala jsem přesně něco jako kofta. Ale včera fotila známá na FB krásný tatarák a jak tu už 4. den ležím v posteli, bez chuti, já na něj dostala tak příšernou chuť, že jsem v půl třetí v noci šla hrabat do mrazáku, abych to maso vyndala.

Děkuji.

Offline andulka01
12869 příspěvků moje polička 31. prosince 2016 17:20
Reakce na Dadoo:

Poslete manzela pro cerstvou svickovou :-) a tatarak bude nato tata!
Pekneho Silvestra vsem!

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 02. ledna 2017 20:41

Burger v mojom obľúbenom podniku. Teda jedinom použiteľnom v našom meste.

Offline Sweet Potato
40668 příspěvků moje polička 02. ledna 2017 21:24
Reakce na paktofonika:

To je hrozně legrační, burger na tom růžičkovém talíři.

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 02. ledna 2017 21:32
Reakce na Sweet Potato:

No a mne to vôbec neprišlo divné. Ja už som zvyknutá. Hranolky dávajú do hrnčeka husi.

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 03. ledna 2017 08:32
Reakce na paktofonika:

prosim, kde je ten podnik? :)

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 03. ledna 2017 10:22
Reakce na eless:

paktofonika tiež som sa to chcela spýtať :-)

Offline Jehelníček
753 příspěvků moje polička 03. ledna 2017 14:22

U nás dnes jedna z nejoblíbenějších (vegetariánská verze-drožďové kn.).