jaký má chala těsto, něco jako vánočka?
Jídlo a vaření
Děkuju za pochvalu, já chleba peču pro víc lidí, tak ok..a ten samožitnej má vydržet týden. Mně už z kupopovanejch chutná jen 'moskva' z globusu a občas něco z trhu, jinak radši rohlík..
Tak kupovaná chala mi přišla jako vánočka, originál nevim, taky jsem zvědavá..
Právěže chala by měla být parve, teda čistě teoreticky nemusí, ale protože na šabat by tradičně mělo být "sváteční" masové jídlo, je to žádoucí. Tedy žádné mléčné výrobky, zato docela dost žloutků (někde se to nahnat musí, žejo). Plete se většinou jako jednovrstvá vánočka. Taky není tak sladká, Izraelci jí chalu třeba se sýrem (jo, zkoušela jsem a nicht schlecht).
Tohle je speciální roš hašanová, tedy asi dvakrát tak velká oproti normálním, vypadá jako dvoupatrová, a teda kupovaná no. Ale když to vidím, zase se mi sbíhají sliny, ach.

aha, díky, vypadá parádně. Já právě podle chaly pletu někdy vánočku, viděla jsem fakt neuvěřitelný kusy
tohle jsem teda ještě nezkoušela, jen to na obrázku č. 2:

Izraelci jí chalu třeba se sýrem (jo, zkoušela jsem a nicht schlecht).
Jeden můj německý kolega vzbuzoval pohoršení, když si naši českou vánočku mazal paštikou - pravděpodobně stejný zdroj inspirace
Naštěstí jen jednou ročně. Zkusila jsem a dá se to, no....
Tak řez neukážu, anžto má víc než dva mega..nejde mi to nijak zaonačit..
Ještě jeden pokus..
teda ale ten je nádhernej, hned bych si dala, hergot, že bych tomu ještě dala šanci?
Dík! Ten teda je!!!
Jako jděte do toho..já určitě budu péct znova, s poznatky: zrno ještě o fous víc uvařit, o malinko dýl péct a fakt se mi osvědčilo ho v pravidelných intervalech rosit, hlavné při dopíkání bez formy..ty zrna v kůrce pak neztvrdnou tolik. V diskuzi pod receptem si na to některý lidi stěžovali..
já teď ´byla nucená´ ten focenej krajíc sníst..chudák já ![]()
Děkuju moc
Budete tak moc hodná a hodíte sem odkaz na recept? Výhledově se k tomu nedostanu, ale jednou!! Tak si ho uložím...
Nebojím se ničeho!![]()
Tenhle, ostatně všechno od Maškrtnice je fajn..tenhle blog sleduju pravidelně i insta..
no mně nikdy nejde z tý formy vyklopit, tak ho tam nechávám až do vychladnutí, to je asi blbý.....no, jdu si napsat nákupní seznam cestou domů teda. I když v týdnu tomu moc velkou šanci nedávám.
chudák vy, fakt vás lituju!!! ![]()
Já to vymazala fakt tlustou vrstnou másla..jako ne že by na to padla koska, ale nešetřila jsem a šel ven dobře. Zato se mi lehce chytil na ten plech pak..asi že jsem to dala na studenej? No ale odchlípla jsem to nožem naštigro..
jako já Vás do toho nechci nutit..ale to dáte..
To chápu, pár jich taky mám ![]()
Děkuju!
A máte mě na svědomí, musela jsem si nakrájet tempeh, vypadá podobně aspoň! A to jsem nechtěla jíst!![]()
Hladovění není zdravý ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY