no normální rajčata se teď vůbec nedaj jíst
Jídlo a vaření
Tak to se až stydím psát že "recept" :-)
Špek na kostičky, vysmahnout na pánvi s cibulí. Půlku jablka oloupat a nakrájet na kousky, smíchat v zapékací misce s bílým kysaným zelím (měla jsem jemné německé, tak jsem ani neproplachovala, miluju kyselé), přidat špek a cibulku i s výpekem, jalovec, nové koření, bobkový list, pepř a sůl. Trošku zalít bílým vínem nebo vodou a prostě nechat asi 3/4 hodinky na 180. Na talíři sypu bryndzou a hodím na chvilku pod gril. S chlebem a vínem. Je to vlastně zjednodušená verze alsaského zelí s trochou valašska.
aha tak kure na paprice nebo rajskou jime jen s knedlikem. uz vim co uvarim o vikendu:-)
za meho detstvi teda penne rozhodne nebyly. byla kolinka ve skolni jidelne a doma spagety s bolonskou, pamatuju si jak jsem je jedla poprve,maminka to delala jako novinku a strasne jsme se nasmaly jak nam to klouzalo z vidlicky:-) chm uz su fakt stara baba:-/
Pche, já jsem eště starší, pamatuju si, jak s velkou slávou přinesla babička novinku...smažený sýr!![]()
No to je fakt. Můj muž je teda jí, ale pro mě je to studená hmota bez chuti.
ha, a co hranolky? :-))
Hranolky v Arbatu na Příkopech :-) a to jen za velmi, velmi, velmi dobré chování! Čímžtopádem jsem je měla tak třikrát :-)
Jejich vynález si teda nepamatuju
, co si ale bohužel pamatuju, že si je dělávala matka jen pro sebe :-(
Už jsem to nikdy nedohnala, nikdy pak v mé dospělosti nechutnaly tak, jak ty její voněly...
Abych zakončila vesele, to určitě z nich měla tu velkou zadnici, co mi předpovídali a já ji nemám!![]()
ja myslim ze jsem je jedla poprve az na stredni skole nekde v restauraci. pak zacala moda fritaku a delaly se doma, bracha jeden cas nejedl nic jineho:-)
Jo, krokety. Ty byly velikej hit :-) Ale je fakt, že my jsme jako rodina moc ven jíst nechodili, přeci jen, tři děti a chudé poměry (to si nestěžuji). Takže na ty hranolky a krokety jsme chodily s kámoškama na základce když jsme dostaly kapesné. A to právě byly ty do kornoutku v Arbatu. Pak mi tyhle smažené věci nějak přestaly chutnat, až zase po letech - jenže to už zmlsaně vybírám dobré belgické hranolky. Krokety jsem neměla ani nepamatuju.
Tak jsem ukojila své izraelské chutě, které byly natolik závažné, že jsem se dokonce hecla a poprvé - a rozhodně ne naposled - dělala pity!

A to jsem si myslela, jak nemám doma zmlsaného muže, když nechce jíst kolínka nebo fleky. Mně je to fuk, jestli jím k rajčatové omáčce kolínka, vrtule, mašličky nebo penne. Ty jídelnový omáčky mi s kolínkama vyloženě chutnaj, rajská nebo kuře na paprice, mňam.
Úplně mi tu naskakuje husí kůže
Mám moc ráda těstoviny, ale kolínka ne! NE! Ty bych nedokázala uvařit ani Otíčkovi, natož pozřít
A vůbec nevím proč ![]()
Jak se tady vařila ta čočka se špeclema... moje babička dělávala jinou specialitu: čočku a knedlíky a vařený hovězí.
Knedlíky houskový, říkali jsme jim dělový koule, každýmu stačila tak půlka, maximálně jeden celej.
Ta čočka v podstatě nahrazovala omáčku. Zní to divně, až dusivě... ale bylo to strašně dobrý! ![]()
jsem asi nějaká unavená: čtu "dědovy koule" a přemýšlím, jak k tomu ty knedlíky přišly?
tak diky za inspiraci,vylepšila jsem ji jeste zeleným koriandrem a je výborná
ty jo,hranolky v arbatu!!!!tam jsem byla jenom jednou,ale dlouho jsem pak schovávala to plastový napichovatko!
Pozor - v Motole měli před více než 20-ti lety hranolky s kečupem posypané eidamem. Vždycky, když jsem tam šla na endokrinologii, jsem si je musela dát. Asi je dobře, že jsem tam nechodila moc často a ani moc dlouho.
jsem asi nějaká unavená: čtu "dědovy koule" a přemýšlím, jak k tomu ty knedlíky přišly?
To by se asi nedalo jíst ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY