Makara Podaril sa, tiež ma potešil, najskôr cesto, s ktorým sa mi výborne pracovalo a potom aj chlieb. Dík.
Jídlo a vaření
Garfie Děkuji.
carries včera večer jsem konečně udělala ty osúchy (i když teda asi tohle nejsou úplně osúchy, protože google házel úplně jiný recept - neplněný placky potřený česnekem - ale to je fuk) a moc dobrý! Plnila jsem je mírně dušeným zelím, chystám se i na ty brambory. Vlastně by do toho šlo asi cokoliv.
Ava Super, to som rada, že chutili. Naplniť by sa asi fakt dali hocičím, iné ako kapustu a zemiaky som ale neskúšala. Moje obľúbené sú zemiakové, hlavne veľa náplne a málo cesta ![]()
Ava bramborové jsou úplně něj ![]()
Milovala jsem je ako dítě a zůstalo mi to. Jinak moje babička to roztáhla naplacato na celý plech, zkoušela jsem to, ale na dva plechy je to málo těsta, na jeden to bude akorát.
Ještě se do těch brambor nechá zamíchat sýr ( bryndza, ale klidne i jiný). To mi přijde fajn kvůli bílkovinám.
Tak pokusný králík hlásí, že meduňková limonáda je hotová, je moc dobrá a ze všeho nejvíc připomíná domácí jablečný mošt. Dala jsem dva citrony, cukru trochu míň, ale třtinový a kvasnic trochu víc, protože jsem dopotřebovala balení. Odležet jsem to nechala v chladu, ale mimo ledničku a šumí.
Ten recept na rychlohousky z if cafe je super reseni, kdyz zjistim, ze zmizeli pecivo, moc diky za recept. Na limonadu jsem se chtela vrhnout se zbytkem drozdi, ale zastavil me pozadavak 4l prevarene vychladle vody, tak zitra.
baltik limonádu jdu vyzkoušet. Převařená voda byla největší problém. ![]()
Potkala jsem v Albertu carpaccio ![]()

continuity To bych si dala :-).
999 já jsem to neměla strašně dlouho. Dávám si carpaccio jenom v restauraci a to teď dlouho nešlo. Tak jsem neodolala, bylo nakonec celkem fajn, i když nebylo italské.
Garfie Děkuju, jakmile dopijem várku bezinkové, du na ni
baltik continuity Přesně, převařená voda mi to taky zkomplikovala!
Ale já ji teda nakonec ani nenechala úplně vychladnout...
continuity ježiš to bych si dala, uaaa
jsem teda poprvé minulý týden jedla tlučený carpaccio a nejdřív jsem na to koukala, ale chutnalo mi to ještě mnohem víc, takže mám další věc po které mě bude honit mlsná, achjo
Garfie hele, a myslíš, že by to šlo z máty místo meduňky?
Převařená voda mi stydne na okně ![]()
Jinak jsem ud láká tu bezovou limcu a nevím, kde se stala chyba, ale po 24 hodinách nic moc. Je to horké s drozdovym ocasem. Perlí jenom trosicku.
Dala jsem tam málo cukru? Byla jsem líná ho vážit, ale 4 vrchovaté lžíce, půlka velké sklenice (4dl). Dá se to ještě zachránit, pokud tam cukr prisypu?
Ava Uz jsme to tady probiraly, jako teoreticky urcite, da se to delat i z ovoce, z cehokoli...jen u maty mi to prijde divne, ale pritom ji mam rada, tak ti predavan cestnou funkci pokusneho kralika a dej vedet!! ![]()
continuity Myslim, ze toho cukru bude malo, nevim jestli ti pridanim zacne bublat, ale minimalne ji prislasis a bude pitelna :-) A dalas tam citron? Jinak ja ji myslum delala tehdy tak, ze se 24 hodin luhovaly kvety a az pak se do te vody pridal zbytek a stalo to dalsich 24 hodin...
Garfie JJ, citron tam mám. No uvidím co s tím.
continuity málo cukru. My dáváme 400 gr na 4 l.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my