viktorka_od splavu a to je jak, kynute bez kynuti?
Jídlo a vaření
clothilde umíchá se to, a rovnou dá péct, nenechává kynout. je to teda původně recept na foccaciu, co už tu proběhnul, jen těsto roztažené co nejvíc do tenka:-) samozřejmě, recept jsem nenašla, ale postup hladká mouka+sáček sušených kvasnic+voda dle potřeby
Zas mám v lednici ty blbý kuřecí prsa a nevim co s nima. Nějaký nápad? Nic extravagantního, doma mám samou konzervativní klasiku a pro jednu věc nechci lézt zbytečně do billy. (Řízky z jogurtu ne :D
žluťásek a kde se ti tam vzaly?:-)
viktorka_od splavu někdo je zas koupil, protože jiný maso než kuřecí prsa vybrat neumí ![]()
žluťásek tak ať si je uvaří![]()
já z nich včera dělala čínu, volně dle kuchařky pro dceru https://www.kucharkaprodceru.cz/cina-recept/
žluťásek A co nase ,,ala Magda,, (nazev po nasi zname:-D)? Dolu do pekacku kureci prsa, osolena, opeprena, na to na hranolky nakrajene brambory, zalejes smetanou vysokoprocentni a peces. Ja to mam moc rada, sambo to neji, tak to nedelam.
Mozna jsem se tu uz ptala, ale co udelat z te ,,chlapske porce,,? Aby to nebyla minutka? Ty nezvladam, varim rano nebo vecer, k obedu prihrivame;-)
viktorka_od splavu ten někdo je ochotnej jezdit hodinu vlackama po papíře, takže já milerada uvařím. Ale další medailonky v těstíčku už nesnesu
Karja to by chutnalo mně, ale smetana taky neprojde
Dnes kapr + cuketove hranolky. Zapomneli jsme sklidit cuketu, mela metrak a nic jineho z ni uz udelat neslo.

žluťásek Jo, takze kure na paprice taky ne. Do rizota je to hodne masa, tak jedine ,,cinu,, nebo ted delala mama, kureci prsa na kousky s hodne fazolkama a cesnekem, bylo to dobry!
brrr Místní recept na kdoulovou marmeládu jsem nezaznamenala, ale dovolím si nabídnou svůj vyzkoušený.
Kdoule a jablka v poměru 3:1, cukr dle chuti, citrusový pektin - na kilo směsi cca 3 lžičky (mírně navršené). Kdoule omýt, okrájet slupku, vykrájet jádřince a nastrouhat - spíš najemno. Jablka taktéž. Vše zalít trochou vody a vařit za nižší teploty do potřebné konzistence, případně horkou vodu přilít. Smíchat pektin s malým nožstvím cukru, přidat do směsi a provařit cca 5 minut, potom přidat zbytek cukru - spíš více, kdoule jsou velmi trpké. Vařit už jenom krátce. Nalít do vyvařených sklenic.
V týdnu se na ni chystám, dneska bude kuře na kdoulích.
Karja asi bude kuřecí v mrkvi, porek už jsme měli dvakrát v posledním týdnu.
Představovala bych si nějaký Kousky v omáčce, ale nevím jaký
Edit. Ty Fazolky a česnek jsou dobrej nápad, to mám oboje
Gatita kapra nemusim, ale ty cuketove hranolky vypadaji luxusne
viktorka_od splavu dekuji, vyzkousim
clothilde kapra take nemusim, ale muz to ma rad, tak to parkrat do roka vydrzim...on ho ale umi slusne nafiletovat, tak clovek nema plnou pusu tech otravnych kustek. Cuketove hranolky jsou dle receptu z rohlik.cz, kam jsem vcera bezradne cucela, co mam koupit (a nekoupila:))
Karja prala, hele já ji měla ted 2x a už to nebylo ono. Maso tuhý, zvejkaci. Udelala bych klidně dušené hovězí. U nás je klasika na kaparach.
continuity No ja ji vzala taky naposledy, vzala jsem to tak nejak ze zvyku a az pak mi doslo, ze mensi dite uz tu mixovanou stravu neji, bravala jsem to hlavne kvuli tem prikrmum.
žluťásek Nevím, jestli máte rádi rajčata, ale v tomhle období je dobrý mít doma rajčata v plechovce. Mají lepší chuť než normální kupovaná. Cibulku na olej, česnek, plechovku rajčat, povařit, dochutit solí, pepřem, bylinkami. Rozmixovat tyčákem. Prsa na kousky opéct, přelít omáčkou, chvíli společně vařit. Čerstvá bazalka, tymián... Prp dospělé přidat olivy, případně chilli.
999 to zní super, určitě zkusím. Rajčata v plechu jsou doma pořád
Když už se mi přihodí ta prsa, hodím je trochu okořeněná grilovacím kořením bez jakéhokoliv zpracování do grilu, asi by šel i gril v troubě. Když se ugrilují takhle v celku tlustá, zůstanou šťavnatá a děti mi to krásně jedí nakrájené přes vlákna na tenké plátky. S kaší a zeleninou na páře, s rizotem... Nebo to nakrájím a udělám salát s těstovinami, rajčaty a kukuřicí, majonézou a zakys. smetanou.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY