žluťásek nebo kureci prirodni rizek s kasi, to je i oblibeny detsky jidlo.
Jídlo a vaření
Hanka H Dík, tam ten druhý byl, myslím, bez jablek a hlavně bez pektinu, který nemám a potřebuju problém kdoule vyřešit co nejdřív. Ale nechávám si ho do zálohy.
Nakonec vyhrálo kuřecí na česneku, k tomu fazolky extra na pánvi a nasucho pečené brambory na čtvrtky. Super, díky Karja za tip.
Pouziju i další, přísunu kuřecích prsou jen tak nebude konec ![]()
Já dělám úplně jednoduchou - bez jablek a pektinu (kdoule samy o sobě ho mají fakt hodně, takže želírují pěkně). Vařím dlouho, ať se rozvaří ty tvrdý kousky, hezky do ruda. Cukru dávám dle preferencí, možno až stejný množství jako je ovoce (ale já dávám míň). Hned při krájení teda dávám do vody se šťávou z půlky citronu. Dochucení pak záleží na vkusu, u nás nejvíc chutná hřebíček a vanilkovej lusk, tak vařím s tím.
Andulky recept na želé i marmeládu je na straně 46.
dynda Ježíš, dík. To je ono.
Gatita Chvíli jsem přemýšlela, jestli je ten talíř kulatý, nebo ovál
. Kapra bych si dala, cuketu nemusím, ale máš to pěkně naaranžované.
Prosím, kdo z vás nakupuje v Lidlu, mohly(i) byste mi zas dát vědět, až tam budou mít balsýr v piksle? Děkuji :)
Ounz jestli budu moct do obchodu, tak se ti mrknu:-)
viktorka_od splavu Díky :)
Ounz Teď jsem ho tam neviděla. Budu na tebe myslet a příští týden se podívám.
Černá kočka děkuju :)
Dadoo prosim te mohla bys sem dat ten recept na housky. Nekdy na jare si je davala? Nedokazu tu nic dohledat...
ice nevim, jestli to nejsou tyto, u nas se jim říká Razorblade housky /@razorblade davala recept jeste na MP/
500g hladka mouka, 1 lzicka cukr krupice, sacek drozdi, 300ml mleka, 2 lzice rozpusteneho masla, 1 lzicka soli, 1 zloutek + vejce na potreni.
Suche smichat, pridat mleko a maslo, vypracovat testo /nechavat pracovat robot/ a nechat cca hodinu vykynout. Potom testo rozdělit na 9-12 dilů, uplest houstku a na plechu nechat ješte 15 minut kynout. Pak potřit vajickem a posypat makem, soli, kminem...
pect 15-20 minut na 190
ice ja delavam ty rychlouhousky podle IF cafe, co sem nekdo daval
druhy den nejsou zadny chutovy zazrak, ale cerstve jsou dobre a jsou fakt hned
idealni reseni v nouzi, kdyz dojde pecivo
Len u nas jsou hned pryc. Ja ted zkousim ruzne postupy a nez umicham testo, tak nechavam vzejit omladek /podle Maskrtnice/ je to 100g mouky + 100g mleka + 10g cukr - smichat a nechat hodinu a pak zamichat . A tuk pridavat do testa az jako posledni, taky podle Maskrtnice. A testo je krasne nadychane, vlacne a moc dobre se s nim pracuje.
baltik Ty dělám teď pořád, když se mi nechce do obchodu. Už kvůli tomu, že nemusí kynout.
Dělám tyhle sádlové od Malenge

Sweet PotatoTo jsou oni, na mobilu nemůžu nic najít ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY