andulka01 Orechy s korenim?
Oprazi se a posypou, nebo je na ne nejaky specialni postup? Nedovedu si takovou kombinaci predstavit...
Jídlo a vaření
Vilemina polívka vypadá moc dobře
ankou Ořechy na pánvi (přidávám trošku olivového oleje) rozehřát, posypat lžičkou koření, doopražit a na konci asi lžíci datlovaho sirupu, hezky obalit ve všem. Prohřát, stáhnout, ještě teplé osolit uzenou solí. Pozor, ořechy i koření se snadno prepaluji.
andulka01 Myslis, ze by sel pouzit med?
Garfie Jasně
k medu bych dala jinou směs koření, třeba jerk. K ras-el-hanout byl datlovej jasná volba.
andulka01 děkuju, vyzkouším ![]()
Vilemina Ta vypadá super, tu si asi dneska uvařím :-).
999 musím si ji pochválit, byla skvělá, zařazuju ji do svého portfolia
zejtra asi zkusím momofuku bůček i s knedlíčkama dle Cuketky.
Vilemina Držím palce, ať se to povede :-). Tahle polévka je u nás taky stálice, máme ji rádi.
Vilemina a recept na tu polívku tu někde proběhl? Dala bys mi ho prosím?
Ounz jestli tady nevim, ale jela jsem podle ruznejch receptů na Tom Yum. Na troše oleje jsem nechala zmeknout na hodně drobno nakrajenou malou cibuli, přihodila tři stroužky česneku a cca dvě vrchovaty lžíce kari pasty. Nechala rozvonet, pak jsem přidala dvě kuřecí prsa na kousky a pár nakrajenych žampiónů. Zalít kurecim vyvarem. Přihodit chilli papričky, citrónovou travu, kafirovy listy(mam suseny). Vařit, až je maso hotový, prilit kokosovy mlíko, nechat lehce dovarit. Do misky ryzovy nudle(nemusí být), posypat jarní cibulkou, koriandrem.
Garfie no jo vlastně, limetka na okyseleni, rybí omáčka a zázvor, tyhle ingredience jsem zapomněla napsat!
Dnes polevka z rozmixovanych bilych fazoli. Zajimava a zdarila kombinace, je v ni i vinny ocet a rozmaryn. Recept je z webu rohliku, cerpam tam ted inspiraci a ty recepty nejsou vubec spatne. Tak kdyby byl nejdo s varenim v pytli jako ja...
Vilemina děkuju :)
A kdo už teď na podzim vařil kolektivní africkou polívku z Veganotic? (včera jsem koupila kapustu)
Extra blbej dotaz... muzu udelat knedliky, kdyz mam jen hladkou mouku (a z peciva nejakou blbou bagetu)?
Zet si pral svickovou (minule me donutil ke spanelskejm ptackum
), coz by nebyl zasadni problem - az na to ze jsem nikde nenasla spek, ale tu prilohu teda nevim...
barbucha svíčková je moc dobrá s rýží:-) knedlíky z hladké si moc neumím představit
S rejzi?! To jsem v zivote nejedla!
Hele ale necham si to v zaloze, kdyz to jinak nepujde!
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY