...dělám kynutý knedlíky jenom z hladký mouky. A všichni se oblizují![]()
Jídlo a vaření
Extra blbej dotaz... muzu udelat knedliky, kdyz mam jen hladkou mouku (a z peciva nejakou blbou bagetu)?
Zet si pral svickovou (minule me donutil ke spanelskejm ptackum
), coz by nebyl zasadni problem - az na to ze jsem nikde nenasla spek, ale tu prilohu teda nevim...
A to budes delat ve Svedsku? Ja tady v Norsku nahrazuju polohrubou mouku smesi hladke a krupice (tady se jmenuje semule gryn, tak svedsky asi nejak podobne).
barbucha zkusila jsem to kvůli bezlepkové dietě a musím říct, že mi to chutná víc:-) (i když já dietu nemám)
No to jsem mela vedet, kdyz jsem odpoledne dve hodiny hledala neco kloudnyho v samosce... zkusim tam este nekoho vystvat zejtra, dik!
barbucha Ve Svedsku jsem na radu svoji "domorody" tety polohrubou az hrubou nahrazovala necim, cemu se rika tusim Idealmjöl. Bejva to v krabici, myslim po pulkilech. Svedi to pouzivaj hlavne na zahustovani omacek. Mivali to snad v kazdy samosce.
Tak priste! Uplacala jsem neco z ty mouky co jsem mela, pouzila sodovku, nakrajela do toho notne bagety... a kupodivu to jako knedlik docela i vypada.
Dnes zkouším kuřecí řízky naložené v hořčicové marinádě, obalované pouze ve strouhance smíchané se strouhaným sýrem a pečené v troubě. Ještě se to peče, takže zatím nevím, jestli to bude poživatelné.
barbucha Jasne, ono to vzdycky nejak jde. Urcite budou moc dobry. Navic mi ta svedska hladka pripada o trochu min hladka nez ta nase.
A vetsinou mi ta idealmjol prisla pro moje ucely zase trochu az moc hruba, tak jsem to treba do bublaniny davala pul napul s normalni. Ale knedle jsem nezkousela.
Knedle jsou zaklad! ![]()
Zvlast kdyz po tobe chtej furt vomacky... zjevne ceska kuchyne zanechala nesmazatelny vzpominky!
barbucha Hehe, u nas to zas byl gulasek. A buchty. Makovy a povidlovy, takze jsem vzdycky krome obligatniho tuzemaku vlekla z domova nekolik pytliku maku, aspon 2 sisky chleba a nekolik kybliku povidel. A jednou i tri tvarohy, dokonce tu srpnovou cestu busem z Prahy ve zdravi prezily. Ale s knedlema vlastne kecam, raky jsem jednou vyrabela, ale lstive jsem si privezla takovou tu smesku v pytliku.![]()
Smeska me ve snu nenapadla, priste to musim napravit. Netusila jsem, ze - kdyz tady maji hromady tak dobryho jidla - umane si zet zrovna na ceskou klasiku...
Tuzemak jsem samozrejme privezla ![]()
Aranel zrovna se na ni chystám.-)
Dalia Bude. Dita P má "parmezánový pejsky". Vajíčko s dijonskou hořčicí a troškou česneku, strouhanka se strouhaným parmezánem.
barbucha S křížkem po funuse- my máme rádi svíčkovou s karlovarským knedlíkem, té bagety bych se v něm asi nebála...
Dalia Bude. Dita P má "parmezánový pejsky". Vajíčko s dijonskou hořčicí a troškou česneku, strouhanka se strouhaným parmezánem.
Bylo.
Maso bylo štavnaté a křehké.
Udelala jsem co nejmensi kosticky a slo to. Zet si to jidlo i vyfotil
ze prej vo tom vsude vyklada tak aby vsichni videli vo cem mluvi. No pochybuju ze je nejak presvedci, vona ta svickova ma takovou specifickou barvu... ![]()
Mimochodem zritelnice me tezce zklamala, protoze svickovou odmitla pozrit... ja myslela ze krev neni voda, a prd!
Koukala na tu svoji miniporci, jako bych ji predlozila misu cervu.
Zato zet se cpal jak nezavrenej a stejne tak jeho nevlastni synek, kterej se ocividne zaradoval ze se taky jednou naji... a pak za mnou prisel a dekoval mi se slovy, ze ma moje jidlo strasne rad! ![]()
barbucha To je fakt hezké od toho kluka, že za tebou ještě extra přišel poděkovat.
barbucha Jo, tak ty si te vodej. Co budes varit zitra?:-D:-D
Je to hezky, varila bych jim furt!
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY