Jídlo a vaření

09. prosince 2014 15:35
Offline Miru
17091 příspěvků moje polička 23. října 2020 19:54

barbucha 

...dělám kynutý knedlíky jenom z hladký mouky. A všichni se oblizují

Offline Skat
47 příspěvků moje polička 23. října 2020 20:00
Reakce na barbucha:

Extra blbej dotaz... muzu udelat knedliky, kdyz mam jen hladkou mouku (a z peciva nejakou blbou bagetu)?

Zet si pral svickovou (minule me donutil ke spanelskejm ptackum ), coz by nebyl zasadni problem - az na to ze jsem nikde nenasla spek, ale tu prilohu teda nevim...

​A to budes delat ve Svedsku? Ja tady v Norsku nahrazuju polohrubou mouku smesi hladke a krupice (tady se jmenuje semule gryn, tak svedsky asi nejak podobne).

Offline viktorka_od splavu
49464 příspěvků moje polička 23. října 2020 20:06

barbucha zkusila jsem to kvůli bezlepkové dietě a musím říct, že mi to chutná víc:-) (i když já dietu nemám) 

Offline barbucha blogger
36138 příspěvků moje polička 23. října 2020 20:34

Skat 

No to jsem mela vedet, kdyz jsem odpoledne dve hodiny hledala neco kloudnyho v samosce... zkusim tam este nekoho vystvat zejtra, dik!

Offline Prosperina
714 příspěvků moje polička 23. října 2020 23:58

barbucha Ve Svedsku jsem na radu svoji "domorody" tety polohrubou az hrubou nahrazovala necim, cemu se rika tusim Idealmjöl. Bejva to v krabici, myslim po pulkilech. Svedi to pouzivaj hlavne na zahustovani omacek. Mivali to snad v kazdy samosce. 

Offline barbucha blogger
36138 příspěvků moje polička 24. října 2020 13:54

Prosperina 

Tak priste! Uplacala jsem neco z ty mouky co jsem mela, pouzila sodovku, nakrajela do toho notne bagety... a kupodivu to jako knedlik docela i vypada.

Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 24. října 2020 13:59

Dnes zkouším kuřecí řízky naložené v hořčicové marinádě, obalované pouze ve strouhance smíchané se strouhaným sýrem a pečené v troubě. Ještě se to peče, takže zatím nevím, jestli to bude poživatelné.

Offline Prosperina
714 příspěvků moje polička 24. října 2020 14:02

barbucha Jasne, ono to vzdycky nejak jde. Urcite budou moc dobry. Navic mi ta svedska hladka pripada o trochu min hladka nez ta nase.A vetsinou mi ta idealmjol prisla pro moje ucely zase trochu az moc hruba, tak jsem to treba do bublaniny davala pul napul s normalni. Ale knedle jsem nezkousela.

Offline barbucha blogger
36138 příspěvků moje polička 24. října 2020 14:05

Prosperina 

Knedle jsou zaklad!

Zvlast kdyz po tobe chtej furt vomacky... zjevne ceska kuchyne zanechala nesmazatelny vzpominky!

Offline Prosperina
714 příspěvků moje polička 24. října 2020 14:23

barbucha Hehe, u nas to zas byl gulasek. A buchty. Makovy a povidlovy, takze jsem vzdycky krome obligatniho tuzemaku vlekla z domova nekolik pytliku maku, aspon 2 sisky chleba a nekolik kybliku povidel. A jednou i tri tvarohy, dokonce tu srpnovou cestu busem z Prahy ve zdravi prezily. Ale s knedlema vlastne kecam, raky jsem jednou vyrabela, ale lstive jsem si privezla takovou tu smesku v pytliku.

Offline barbucha blogger
36138 příspěvků moje polička 24. října 2020 18:38

Prosperina 

Smeska me ve snu nenapadla, priste to musim napravit. Netusila jsem, ze - kdyz tady maji hromady tak dobryho jidla - umane si zet zrovna na ceskou klasiku...

Tuzemak jsem samozrejme privezla

Offline Prosperina
714 příspěvků moje polička 24. října 2020 18:57
Offline nellielovett
5488 příspěvků moje polička 24. října 2020 19:14

Aranel zrovna se na ni chystám.-)

Online marieu
5165 příspěvků moje polička 24. října 2020 19:17

Dalia Bude. Dita P má "parmezánový pejsky". Vajíčko s dijonskou hořčicí a troškou česneku, strouhanka se strouhaným parmezánem. 

Online marieu
5165 příspěvků moje polička 24. října 2020 19:19

barbucha S křížkem po funuse- my máme rádi svíčkovou s karlovarským knedlíkem, té bagety bych se v něm asi nebála...

Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 24. října 2020 19:27
Reakce na marieu:

Dalia Bude. Dita P má "parmezánový pejsky". Vajíčko s dijonskou hořčicí a troškou česneku, strouhanka se strouhaným parmezánem. 

​Bylo.  Maso bylo štavnaté a křehké. 

Offline barbucha blogger
36138 příspěvků moje polička 24. října 2020 20:53

marieu 

Udelala jsem co nejmensi kosticky a slo to. Zet si to jidlo i vyfotil ze prej vo tom vsude vyklada tak aby vsichni videli vo cem mluvi. No pochybuju ze je nejak presvedci, vona ta svickova ma takovou specifickou barvu...

Offline barbucha blogger
36138 příspěvků moje polička 24. října 2020 21:08

Mimochodem zritelnice me tezce zklamala, protoze svickovou odmitla pozrit... ja myslela ze krev neni voda, a prd! Koukala na tu svoji miniporci, jako bych ji predlozila misu cervu.

Zato zet se cpal jak nezavrenej a stejne tak jeho nevlastni synek, kterej se ocividne zaradoval ze se taky jednou naji... a pak za mnou prisel a dekoval mi se slovy, ze ma moje jidlo strasne rad!

Offline Malenge
4861 příspěvků moje polička 24. října 2020 21:22

barbucha To je fakt hezké od toho kluka, že za tebou ještě extra přišel poděkovat.

Offline Karja
44925 příspěvků moje polička 24. října 2020 21:34

barbucha Jo, tak ty si te vodej. Co budes varit zitra?:-D:-D

Je to hezky, varila bych jim furt!