Jak tu proběhlo hlasování o svatomartinský dezert, tak překvapivě si šéf objednal dýňový cheesecake. Včera odpoledne jsem udělala zkušební, zatím netestovala chuť, chladí se. Zítra udělám dva pro dvacet lidí a jako sakra doufám, že to bude k jídlu! Asi uberu poměr dýňového pyré, mám pocit, že pro dost lidí je to velmi nezvyklá chuť.
Jídlo a vaření
andulka01 dýňový cheesecake byl náhodu i můj favorit :) ! Dělala jsem ho doma a byl výborný, ale zapomněla jsem podle jakého receptu... ty jsi tvořila z hlavy, nebo máš nějaký dobrý recept?
Tulipe Sladký se snažím dělat podle receptu, tenhle je z Apetitu, ale je fakt, že jsem ho trošku vyboostrovala - v korpusu jsou pražené lískáče, náplň slazená sirupem z kompotovaných kdoulí a nahoře nebudou ořechy (protože se to pak nedá ukrojit), ale kdoulové želé.
Je to můj úplně první cheesecake ever, tak mám trošku trému.
Poradte mi, prosim, co s kapustou. Karbanatky uz byly, africka arasidova taky.
Lamicka já mam taky v lednici kapustu, chťela jsem zkusit tu africkou, ale tam píšou jedna menší a já mám jednu větší. Nevim kolik tak tam mám dát. A taky se trochu obávám toho mixu chutí. Jinak já uvaźuju nad plněnýma listama a zadělávanou kapustou. To by se u vás neužilo?
Lamicka recept na kapustove karbanatky by byl?
Ounz Tu africkou jsem vařila z půlky větší kapusty a měli jsme jí 2x 4 lidi, ale je opravdu dobrá, já bych jí snědla klidně celý hrnec. ![]()
Zadělávanou kapustu bych jedla sama, ale závitky zkusím. To je dobrý nápad. Díky.
Lamicka taky díky, tak já se odhodlám a udělám ji teda míň ale ![]()
Candance moje zápisy receptů jsou zběsilé, kdyžtak se ptej :) kapustu sekám v robotu

Ounz Ono to je i dost syté, půlka větší bude stačit. Kombinace chutí ani divnýho postupu se neboj, je to opravdu dobrá věc.
Ze stejnýho zdroje jsem včera dělala květákové curry s červenou čočkou, trochu mě mrzí ten perex
, kdo má rád květák, nenechte se odradit!
Lamicka Závitky jsem kdysi zkoušela, bylo s tím strašné práce a výsledek teda tomu úsilí úplně neodpovídal. Už nevím, podle jakého receptu to bylo, tak kdybys objevila nějaký dobrý, prosím klidně ho sem přidej
U nás je kapusta oblíbená, ale dělám jenom polévku, nebo si nechávám udělat od mamky karbanátky.
Aranel perex? Jinak i tohle druhý vypadá dobře, určitě zkusim
Lamicka dekuju
Lamicka kapustnicu? Polévku? Pokrájenou kapustu prihodim s cesnekem na orestovanou cibulku, orestovat, poprášit moukou a příliš vývar. Podařit 20 minut. Na konci přidat na pánvi orestovanou klobásku.
MaeGandal ale kapustnica je ze zelí, ne z kapusty![]()
viktorka_od splavu tak jasně, ale my děláme z kapusty, no. Ze zelí by byla zelnacka
MaeGandal viktorka_od splavu taky znam kapustnicu taky ze zeli ![]()
Myrtila Tak ja radsi udekam zase karbanatky, ty jsou nejvdecnejsi, deti se po nich muzou utlouct. Na experimenty ted nejak nemam naladu, jak supluju skolni jidelnu...
ja delala tyhle karbanatky z kapusty jsou vyborny.V receptu je tedy ruzickova ja delala z normalni kapusty.Kapustove karbanatky,br.kase....vyborna vec.![]()
https://www.toprecepty.cz/recept/46636-kapustove-karbanatky-se-syrem-a-kuskusem/
Zarinya to je zajímavej recept, do toho bych mohla vrazit svůj bulgur. Ještě kdyby se daly péct a ne smažit, byby by úplně dokonalý :)
Ounz recept mě taky zaujal a smažit je určitě nebudu, půjdou hezky naráz do trouby
to půjde
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY