Mrakoplas Tak uf. Paštika se sice rozpadala, ale chuť v pořádku. Cheesecake trochu laboroval se želatinou, ale jinak dost dobrý. Jako do bistra to není, ale mezi kolegy celkem ovace :-) Tak přeji krásnýho svatýho Martina!
Mňam!
Mrakoplas Tak uf. Paštika se sice rozpadala, ale chuť v pořádku. Cheesecake trochu laboroval se želatinou, ale jinak dost dobrý. Jako do bistra to není, ale mezi kolegy celkem ovace :-) Tak přeji krásnýho svatýho Martina!
Mňam!
andulka01 Vždyť to mas pěkný!
Veľmi pekný a určite aj dobrý.
andulka01 a recept bys dala? Ja uz tech dynovejch kolacu, dortu zkusila dost a jeste nenasla ten pravej...
A ty pusinky, si vzdycky se slzou vzpomenu na babicku, jaky delavala![]()
tina Základ je z Apetitu, s drobnými předělky, tuším jsem popisovala dvě strany zpět. Tady jsem dýňové pyré (slazené sirupem z pošírovaných kdoulí, takže už jsem nedávala med) řízla kdoulovým pyré pro kyselost a přidala víc mascarpone. A nahoru kdoulové želé - akorát mi neztuhlo moc dobře a odděluje se od povrchu (ale zase zaplnilo praskliny v náplni).
A díky všem :-)
andulka01 bezva, díky
Dostala jsem asi 2kg vepřových žeber. V životě jsem to nedělala. Asi bych to upekla. Projela jsem nějaký recepty a nevím, no. Peče se to přikrytý nebo jen tak? Musím to nějak zpracovat dnes.
crazydaisy Co něco asijského? Můžeš je ogrilovat?
Klidně bych předvařila, pak obalila v marinádě (med a chilli, asijská medová) a upekla nepřikryté.
andulka01Můžu je ogrilovat. Ale, jak je toho hodně, tak jsem myslela, že to vrazím do trouby a nějak téměř bezpracně to upeču. Asi zkusím co píšeš.
crazydaisy je dobré je předem povarit, aby se na tom grilu nebo v troubě už nemusely péct dlouho. Je to takové šťavnatější.
Já bych ten vývar zredukovala a schovala do kapustnice.
continuity Díky. Já jsem kdysi ráda vařila. Poté, co to byla přes 20 let v podstatě každodenní povinnost, už moc ne. Pokud to jde, dělám jen rychlá a jednoduchá jídla. No a teď jsem dostala ta žebra
.
crazydaisy ono to zas tak strasne nebude, je to pár úkonů a pak se to dělá samo. Nejpracnější bude ta barbecue omáčka.
continuity Já vím. Jdu na to![]()
prosím neporadíte mi niekto? Chcela by som nejaký pekný toping, polevu, alebo ako sa to nazýva :D na muffiny, aby to vyzeralo nejak ako tie šlahačkove obrázkové mufiny. Deti by si do toho mohli dávat ozdoby a maliny... ale, potrebujeme bezlepkový a bezmliečny, no mne napadá len bielko s cukrom, a to ani nie je asi moc chutné a neviem či by to bolo pekné, ked to dám zapiect (lebo surové bielko nechcem). Ďakujem za nápady :)

olivieraa Slo by naslehane kokosove mleko z plechovky, pouzivam to z Alberta, je v nem skrob, nebo tak neco, ale diky tomu to prave drzi - vychladit pres noc, vydlabat jenom tuhou cast a vodu vylit, naslehat, da se to i ruzne ochutit, treba rozpustenou cokoladou, uz ale nepect, naopak je to potreba drzet v chladu.
Nebo krem z avokada - rozmixovat avokado do hladka, kakao, osladit, taky uz nepect.
Nebo krem z kesu, ten je teda trochu hrudkovaty - namocit kesu pres noc do vody, pak dukladne slit, rozmixovat co nejvic do hladka, ochutit jakkoli - cukr, citronova stava/kura, kakao... zase uz nepect.
Nebo pudinkovy krem - pudink uvarit z rostlinneho mleka, zaslehat do rostlinneho tuku, nejlepsi je asi Alsan, ale porad to ma takovy rostlinny ocas, maslu se to uplne nevyrovna.
Pak jsou ruzne rostlinne nahrazky slehacky, maji je ve zdravych vyzivach.
olivieraa moje děti si dávají také tie ozdobné blbosti priamo na muffiny.
dakujem, super nápady, ako si písala o tom pudingu tak mi napadlo že vlastne i sojový puding Alpro možem, ked sa mi nebude chciet vyrábat :D a ten Alsan som nepoznala, to skusime
continuity to ale nedrží, ja myslím tie farebne guločky rozne..to sa im sype dole
olivieraa môžem sa ich spýtať jak to robia, myslím, že to tam trochu vmacknu. Okrem guliciek máme este nejaké čokoládové písmenká a potom take vločky, ale tam bude asi lepok.
continuity to bude aj vekom, moji maju 4 a 2,5 :D tak verím, že tvoje baby to zvládnu inak ako moji :)
eM ten vypadá dobře! Napiš recept, prosím ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.