Jídlo a vaření

09. prosince 2014 15:35
Offline Biely kvet
4150 příspěvků moje polička 11. listopadu 2020 15:00
Reakce na andulka01:

Mrakoplas Tak uf. Paštika se sice rozpadala, ale chuť v pořádku. Cheesecake trochu laboroval se želatinou, ale jinak dost dobrý. Jako do bistra to není, ale mezi kolegy celkem ovace :-) Tak přeji krásnýho svatýho Martina!

​Mňam! 

Offline Biely kvet
4150 příspěvků moje polička 11. listopadu 2020 15:01
Reakce na eM:

andulka01 Vždyť to mas pěkný!

Taky jsem dělala do práce koláč proti trudnomyslnosti

​Veľmi pekný a určite aj dobrý. 

Offline tina
6334 příspěvků moje polička 11. listopadu 2020 15:04

andulka01 a recept bys dala? Ja uz tech dynovejch kolacu, dortu zkusila dost a jeste nenasla ten pravej...

A ty pusinky, si vzdycky se slzou vzpomenu na babicku, jaky delavala

Offline andulka01
12863 příspěvků moje polička 11. listopadu 2020 15:21

tina Základ je z Apetitu, s drobnými předělky, tuším jsem popisovala dvě strany zpět. Tady jsem dýňové pyré (slazené sirupem z pošírovaných kdoulí, takže už jsem nedávala med) řízla kdoulovým pyré pro kyselost a přidala víc mascarpone. A nahoru kdoulové želé - akorát mi neztuhlo moc dobře a odděluje se od povrchu (ale zase zaplnilo praskliny v náplni).
A díky všem :-)

Offline tina
6334 příspěvků moje polička 11. listopadu 2020 15:28

andulka01 bezva, díky

Offline crazydaisy
2667 příspěvků moje polička 11. listopadu 2020 15:30

Dostala jsem asi 2kg vepřových žeber. V životě jsem to nedělala. Asi bych to upekla. Projela jsem nějaký recepty a nevím, no. Peče se to přikrytý nebo jen tak? Musím to nějak zpracovat dnes. 

Offline andulka01
12863 příspěvků moje polička 11. listopadu 2020 15:37

crazydaisy Co něco asijského? Můžeš je ogrilovat? 
Klidně bych předvařila, pak obalila v marinádě (med a chilli, asijská medová) a upekla nepřikryté.

Offline crazydaisy
2667 příspěvků moje polička 11. listopadu 2020 15:45

andulka01Můžu je ogrilovat. Ale, jak je toho hodně, tak jsem myslela, že to vrazím do trouby a nějak téměř bezpracně to upeču. Asi zkusím co píšeš. 

Online continuity
43617 příspěvků moje polička 11. listopadu 2020 15:54

crazydaisy je dobré je předem povarit, aby se na tom grilu nebo v troubě už nemusely péct dlouho. Je to takové šťavnatější. 

Já bych ten vývar zredukovala a schovala do kapustnice. 

Offline crazydaisy
2667 příspěvků moje polička 11. listopadu 2020 16:05

continuity Díky. Já jsem kdysi ráda vařila. Poté, co to byla přes 20 let v podstatě každodenní povinnost, už moc ne. Pokud to jde, dělám jen rychlá a jednoduchá jídla. No a teď jsem dostala ta žebra.

Online continuity
43617 příspěvků moje polička 11. listopadu 2020 16:06

crazydaisy ono to zas tak strasne nebude, je to pár úkonů a pak se to dělá samo. Nejpracnější bude ta barbecue omáčka. 

Offline crazydaisy
2667 příspěvků moje polička 11. listopadu 2020 16:09

continuity Já vím. Jdu na to

Offline olivieraa
505 příspěvků moje polička 11. listopadu 2020 17:01

prosím neporadíte mi niekto? Chcela by som nejaký pekný toping, polevu, alebo ako sa to nazýva :D  na muffiny, aby to vyzeralo nejak ako tie šlahačkove obrázkové mufiny. Deti by si do toho mohli dávat ozdoby a maliny... ale, potrebujeme bezlepkový a  bezmliečny, no mne napadá len bielko s cukrom, a to ani nie je asi moc chutné a neviem či by to bolo pekné, ked to dám zapiect (lebo surové bielko nechcem). Ďakujem za nápady :)

Online Myrtila
5458 příspěvků moje polička 11. listopadu 2020 17:42

olivieraa Slo by naslehane kokosove mleko z plechovky, pouzivam to z Alberta, je v nem skrob, nebo tak neco, ale diky tomu to prave drzi - vychladit pres noc, vydlabat jenom tuhou cast a vodu vylit, naslehat, da se to i ruzne ochutit, treba rozpustenou cokoladou, uz ale nepect, naopak je to potreba drzet v chladu. 
Nebo krem z avokada - rozmixovat avokado do hladka, kakao, osladit, taky uz nepect. 
Nebo krem z kesu, ten je teda trochu hrudkovaty - namocit kesu pres noc do vody, pak dukladne slit, rozmixovat co nejvic do hladka, ochutit jakkoli - cukr, citronova stava/kura, kakao... zase uz nepect. 
Nebo pudinkovy krem - pudink uvarit z rostlinneho mleka, zaslehat do rostlinneho tuku, nejlepsi je asi Alsan, ale porad to ma takovy rostlinny ocas, maslu se to uplne nevyrovna. 
Pak jsou ruzne rostlinne nahrazky slehacky, maji je ve zdravych vyzivach. 

Online continuity
43617 příspěvků moje polička 11. listopadu 2020 17:42

olivieraa moje děti si dávají také tie ozdobné blbosti priamo na muffiny. 

Offline olivieraa
505 příspěvků moje polička 11. listopadu 2020 17:57

Myrtila

dakujem, super nápady, ako si písala o tom pudingu tak mi napadlo že vlastne i sojový puding Alpro možem, ked sa mi nebude chciet vyrábat :D a ten Alsan som nepoznala, to skusime

continuity to ale nedrží, ja myslím tie farebne guločky rozne..to sa im sype dole

Online continuity
43617 příspěvků moje polička 11. listopadu 2020 17:59

olivieraa môžem sa ich spýtať jak to robia, myslím, že to tam trochu vmacknu. Okrem guliciek máme este nejaké čokoládové písmenká a potom take vločky, ale tam bude asi lepok. 

Offline olivieraa
505 příspěvků moje polička 11. listopadu 2020 18:05

continuity to bude aj vekom, moji maju 4 a 2,5 :D tak verím, že tvoje baby to zvládnu inak ako moji :)

Offline Magráta
8145 příspěvků moje polička 11. listopadu 2020 18:05

eM ten vypadá dobře! Napiš recept, prosím

Offline eM
1753 příspěvků moje polička 11. listopadu 2020 18:20

Magráta Recept je tady. Hlavní ingredience je červená řepa. A půl tuny čokolády.