olivieraa Nevim, jestli ten hotovy pudink na toto nebude moc tekuty, zapomnela jsem tam napsat, ze pudink do kremu se vari hodne husty, z 1/3, nebo max 1/2 mleka, nez bys dala normalne.
Jídlo a vaření
andulka01 Biely kvet Děkuju. Kolegové povídali, že budou trudnomyslní asi i příští týden... Dobře jim tak, zase si na nich vyzkouším něco, co by v rodině nemuselo projít - jak jsem psala výš, koláč obsahuje červenou řepu. :)
Myrtila aha, dakujem, ani to som nevedela :) ja si recepty na pečenie vymýšlam tak od oka, tak neviem ani taketo asi základne finty
eM Já jsem taky trudomyslna. Adresu pošlu ![]()
olivieraa Co zkusit variantu na lemon curd? Máslo buď přepuštěné nebo nahradit kokosovým olejem? Ale nezkoušela jsem to, dělám normálně s máslem a to ztuhne pěkně.
olivieraa Me to naucila moje mlsnost v kombinaci s nucenou bezmlecnou a bezvajecnou (a kdyz se sejdeme cela rodina, tak jeste bezsojovou a bezlepkovou) dietou
I kdyz musim priznat, ze kdyz to ma byt i bezlepek, zvladam maximalne muffiny a na krem uz vetsinou nemam silu. Zatim nedosazenou metou je pro me nejaky dort bez techto vsech surovin.
Ounz Kdybys měla málo kapustových podnětů, tak já tu právě jím kapustu na asijský způsob :-). 
eM Opovaz se tu trudomyslnost poslat k nám do firmy! Jsem úplně uvařená a upečená, aspoň pár dní potřebuju voraz
999 recepis by nebyl?
olivieraa muzes udelat swiss meringue buttercream s pouzitim zmineneho alsanu. Je to hodne sladky, ale da se ochutit treba ovocnym pyre nebo slanym karamelem, cokoladou... a krasne drzi.(ve zkratce:udelas cukrovy sirup, vyslehas bilky, postupne do nich zaslehas ten sirup, cimz je stabilizujes a hlavne tepelne upravis, vyslehas z toho snih a do nej nasledne zaslehas maslo a mas krem)
andulka01 Tak já měla chuť na ragú z kapusty a hříbků, se smetanou, a protože jsem neměla hříbky a smetanu, tak to dopadlo takhle :-). Osmahla jsem šalotku, česnek, na to hodila hromadu nakrájené kapusty, maličko osolila a chvíli restovala. Pak jsem to zalila trochou vývaru a v pánvi chvíli vařila. Mezitím jsem na další pánvi osmahla žampiony na čtvrky, osolila, zakápla limetou. Když kapusta změkla a vývar se skoro vyvařil, přidala jsem sójovku Kikkoman, limetu a chilli. Pak do toho zamíchala osmahnuté žampiony. Bylo to moc dobré, ale já měla pořád tu utkvělou představu ragú :-). Tak jsem to riskla a přilila kokosové mléko. Nakonec posypala opraženým sezamem, koriandrem a čerstvou chilli papričkou. Bylo to super.
999 to zní mocmoc dobře, díky! Po huse bych měla kapinku zvolnit a tohle je super.
999 pěkné, jakpak to děláš?
edit: už vidím recept :)
andulka01 mne se tvuj cheesecake moc líbí :)
tina já můžu doporučit tento dýňový koláč (Darina Křivánková z F.O.O.D.) je výborný a jednoduchý, zítra se na něj chystám znova. Už měl být dnes, ale nesehnala jsem v nejbližším obchodě hotové křehké těsto, tak jsem ho musela nakonec vyrábět sama :)
Myrtila mam skvelý mrkvový, možno keby sa nahradili vajcia banánom, ak chceš tak nájdem
olivieraa Jasne, jestli splnuje ostatni bezdiety, budu rada
Prave mrkvovym jsem si myslela, ze by se to dalo obejit, chtela jsem ho zkouset uz na jare, koupila jsem i nejakou nahradu vajicek, ale vzapeti jsem otehotnela a bylo mi spatne i z pachu vody, a ted se zase s rodinou nesejdem, takze zatim je zkouseni teda stale odlozeno.
Myrtila myslím, že splňuje :) https://varecha.pravda.sk/recepty/mrkvova-torta/10476-recept.html
ja dávam o 50g menej cukru a miesto toho orechy, aj miesto muky niekedy len viac orechov..je taká, že sa podarí aj keď ju nerobíš uplne presne, tak myslím, že pojde nahradiť vajíčko banánom
olivieraa Dekuju, takze v tom receptu jenom nahradis tu mouku nejakou bezlepkovou?
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY