Ounz tak asi malo upecena, priste pritvrdim. Jinak jasne, ty bramborovy jsou vlhci a ja to rada, jen tohle mi prijde trochu na hrane uz. No nic, zadelam na dalsi![]()
Jídlo a vaření
711990
a klepeš po upečení zespoda? Měl by znít dutě
Ounz klepu a vzdycky zni:)
Lamicka želvička :) bude krásně křupat!
Tulipe už je po hlavě, byla moc dobrá :)
711990 já bych řekla, že to chce péct delší dobu, 33 peču skoro hodinu (ale my jí máme rádi hodně tmavou
) 10 min 250, 50 min 200 (ale záleží na troubě, na chalupě je upečená rychleji)
Lamicka dekuju, myslim ze to bude tim, stopro!
Základ na Trnková povidla. Tři hodiny práce (bez sběru) jsou za mnou, tři přede mnou. Proč já si dycinky vyberu takovou ukrutnost...
Edit: Omlouvam se za fotku co vypadá jak domácí zabijačka, je to vnitrek měděného hrnce a barva je daleko víc do temné granátové.
andulka01 Ty ses blazen, ale ja tyhle prace taky rada. Hrozne si pri tom clovek odpocine;-)
andulka01 mas muj obdiv. Ja trnky jim na vyletech uz od rijna a ta trpkost se nijak neztraci. Po svareni uz to je sladky nebo tam je nejaky figl, jak se te trpkosti da zbavit? je to teda jen teoreticka otazka, protoze u nas se povidla, marmelady a dzemy skoro vubec neji.
Ginger u nás se říkávalo, že musí projít mrazem.
Ginger Jednak musí projít mrazem a taky tam přijde dost cukru a koření. Dnes je budu pomaličku svářet, uvidím co to udělá, dělám je poprvé ![]()
Kdo tu má prosím jedinečný a osvědčený recept na vánočku z droždí? Maškrtnica má samé kváskové, ale 1) kvásek nemám 2) nevadí mi kynuté ani druhý a třetí den, spíš naopak.
Aranel za me nejlepsi tahle s tangzhongem. A urcite testo nechat kynout pres noc v lednici. No a pokud bys kvaskovou, porad stihas udelat kvas z ovocne vody!:))
711990 No jo! Ta tu loni frčela. A tangzhong není kvásek, dobrý.
Ovocná voda ![]()
711990 Zajímavý, že bych zkusila bezlepkovou s tangzhongem, co to udělá? ![]()
Karoleena asi nic, protoze ono to vylepsuje lepek bych rekla...ale jeste je nejaka Yudane metoda podobna. Oboji je asijsky, tak treba to funguje i s jinou moukou? Bala bych se, ze si uvarim ten skrob nejak(nevim jakou mouku pouzivas).
Aranel hele ja ho z ty ovocny vody delala a bozi. Rychly, jednoduchy. Staci se ridit cichem, jestli to porad dobre voni.
711990 No já měla právě za to, že tangzhong je v principu tepelná modifikace škrobu v mouce, aby nabobtnal a držel pak vlhkost, koukám teď dokonce, že bezpečná hranice by měla být cca 65 °C, to bych k tomu mohla přistoupit vědecky poctivě s potravinářským teploměrem, abych to nepřešvihla! Spíš se ale bojím, aby z toho pak vůbec šlo něco uplést, když to těsto bude nejen standardně bezlepkově trhavý, ale ještě k tomu i víc mokrý...
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY