Popis od Anduli je tady myslím na straně 120, já jsem pak dělala přibližně podle tohohle:
http://www.apetitonline.cz/recepty/7056-alsaske-zeli.html
Kolegyně z práce radí podlít místo vína pivem.
Popis od Anduli je tady myslím na straně 120, já jsem pak dělala přibližně podle tohohle:
http://www.apetitonline.cz/recepty/7056-alsaske-zeli.html
Kolegyně z práce radí podlít místo vína pivem.
S gurmánem kolem světa dávají kdy? To se mi nevybavuje.
tak to bohuzel nevim, ja jsem ted kterysi den nahodou zahlidla, myslim o vikendu? v nedeli odpo?
Děkuji. Ten obchod mám za rohem, tam mají opravdu všechno. Jen mě nenapadlo , že mají i ošatky.
Neví tady někdo, proč eska chleba, který mi připadá výborný, je vždycky tak spálený?
No posledně je měli, předtím ne..asi naskladnili.
Moje včerejší polévka inspirovaná Jehelníček . Akorát, že já nejsem žádný troškař. ![]()

Ha, jsem rada, ze to pisete, protoze ja jsem chleba v Esce prestala kupovat prave kvuli tomuhle. Uz jsem jim to i chtela rict. Ty chleby jsou spaleny moc, takze kazde sousto s kurkou chutna po popelu a vubec si nemuzu uzit chut toho chleba. Ja mam tmavsi chleby rada, ale u nich to je extrem. Taky je ta kurka uz druhy den hodne tvrda a i kdyz mam zuby dobre, bojim se, ze si jednou vylomim zub.
taky jsem se inspirovala a dnes bude k veceri https://www.kucharkaprodceru.cz/kremova-polevka/
u nas bohuzel polivky moc nejedou, ale aspon obcas se snazim nejakou "neskodnou" propasovat:-) pritom polivky miluju!
Krátký, ale zábavný
polévkový seriál
uzavírá stará dobrá...gulášová!
Větší množství cibule osmahnout na oleji, zasypat sladkou, nebo gulášovou paprikou, promíchat a hned zalít horkou vodou, aby paprika nezhořkla. Přidat na kostičky nakrájené brambory, česnek, majoránku, sůl, kmín, pepř a podle obliby pálivou papriku/chilli papričku. Vařit dokud brambory nezměknou. Zahustit záklechtkou, nebo jako já, rozmixovanou částí brambor.

P.S. pokračování bude :-)
![]()
![]()
Ještě bych ráda dopsala technologický postup vaření polévky, která měla být původně zelná s fazolemi.
Musím jít koupit zelí. Co kdybych místo fazolí z konzervy fazole normálně uvařila? Musím koupit fazole. Vzala jsem bílé, ty doma nemám. Co ještě bylo v tom receptu? Cibule, ale tu můžu nahradit pórkem. Koupím pórek. Hele, červená řepa, o té se teď taky hodně psalo. Šup tam s ní. Tak, a teď už to bude skoro jako boršč bez masa, tak co kdybych tam přidala ještě brambory? Ty mám doma.
Doma jsem namočila fazole, nakrouhala zelí, snědla košťál, zelí jsem dala do hrnce, osolila okmínovala, zalila horkou vodou a dala vařit. Ještě jsem dala do zvonečku nové koření a bobkový list a ponořila do zelí. Řepu a brambory jsem nakrájela na kostičky. Mezitím jsem dala vařit fazole. Pórek jsem rozdělila na zelenou a bílou část a nakrájela na kolečka. Bílý pórek jsem hodila do kastrolu na olivový olej a po chvíli jsem přidala řepu. Nechala jsem chvíli opékat, pak jsem to zalila vodou a nechala na mírném ohni vařit. Brambory jsem dala vařit k zelí. Když bylo všechno dostatečné měkké, spojila jsem tři hrnce v jedno, přidala zelený pórek, vytáhla zvoneček s kořením a dosolila. Nakonec jsem polévku musela přelít do ještě většího hrnce, protože mi nezbylo místo na vodu. Nemixovala jsem ani nijak nezahušťovala, protože už bylo hodně hodin a nechtělo se mi. Smetanu nechť si dá každý podle chuti na talíř. ![]()
Vlastně jsem z toho udělala úplně novou polívku.
Ale je dobrá.
Dokonalý!![]()
...jsem se trochu bála zeptat, která z těch mých polívek to je! ![]()
Všechny.
Já si tu kůrku okrajuju, ale už jsem z toho otrávená. Taky už ho přestanu kupovat.
Vlastně jsem z toho udělala úplně novou polívku.
Ale je dobrá.
A je jí dost![]()
Takže vše, jak má být :-)
Všechny.
![]()
Polévkový seriál je super, neustávejte ani s psaním rádoby primitivních postupů. Ty různé malé drobnosti, které bych opomenula, by z dobré polívky mohly udělat vycmrndlou vodu :)
Když já vařím vždy na víc dnů a ještě i pro tchýni. ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.