Jídlo a vaření
Zarinya ... Schokoflocken?
RoSa to jsou vlocky ne chipsy.![]()
Zarinya myslela jsem, že to potřebuješ na pečení... no tak si do těsta dej chipsy, no - třeba to bude dobrý! ![]()
RoSa mne jen zajimalo co znamenaji coko chipsy,ktery jsou primo napsane v receptu,nic vic.
711990
Varována jsi byla!!
Zarinya spíš takové minipusinky, něco jako bývá třeba v cookies. Bude to u věcí na pečeni.
Garfie tohle jsem si v prvni rade predstavila,ale nevim proc tedy pisou chipsy.
Zarinya Pravdepodobne sa to tak volá v angličtine a nie je to dobre preložené.
Garfie jako jo no:D
dorota zrejme,no je to matouci.
Ounz dnes podle tvého receptu na skoro esku ![]()

Malenge krásná
Malenge ta je pěkná ![]()
Malenge Óooo, chci taky takový recept!!!
rozarka popisovala ho tu Ounz nedávno, jen já tu nikdy nic nenajdu, tak s dovolením překopíruji ze své složky
kvas (12 hod předem) žitný 220 g (1:1)
330 g pšeničné chlebové
200-210 ml vody
zamíchat a přidat 17 g soli a kmín dle chuti, hníst pomalu 10 min nebo až se odlepuje
přidat cca 140-150 g brambor vařených (nebo kolik máš) a krátce zahnětat. Hodinu leží v míse, pak vyklopim na pomoučenou plochu, základní tvarování, 30 min odpočinek (tohle se dá vynechat) a finální tvar - do ošatky, 30 min odpočívá už v igelitu a šup do lednice (někdy vynecham to meziodpočívání a nechám ho v ošatce celou hod) Teď v zime ho strkám i do špajzu, kde je zima, pak peču tak za 8 hod, v lednici mu to trvá dýl.
Peču na 250 deset min se zapařením a dopíkam na 210-220 33 min ( nebo dle zvuku a barvy)
Malenge Dík. Ještě prosím tě, kolik jsi dala původního kvasu na rozkvas, nevím, jestli jsem to dobře pochopila.
Ty praskliny vypadají jako jeskynní fresky, to se povedlo ![]()
rozarka hele jako dycky, vezmeš tu lžíci kvasu co máš v lednici a smícháš se 110 g žitný mouky a 110g vody. Necháš vyzrát. Netřeba v tom hledat zádrhele.
Ounz šmarjá nojo, ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY