Mha já bych to nechala na stole. Ono to zmizí.
Jinak jsem se někde dočetla, že to dela špatne máslo, ve kterém je hodně vody. Zkusím část másla nahradit ghi a uvidím.
Mha já bych to nechala na stole. Ono to zmizí.
Jinak jsem se někde dočetla, že to dela špatne máslo, ve kterém je hodně vody. Zkusím část másla nahradit ghi a uvidím.
Jako že se to láme díky špatnému tuku? Teda já vím určitě, že je to rukama![]()
Mha Nene, pry jsou takto křehke, kdyz je v másle příliš vody.
Myslela jsem, že je to kromě ruk i receptem. Je to prastarý recept, ve kterém je dvakrát víc ořechů než mouky. Takže by stačilo prepustit? (nebo použít 100%tuk ble)
Mha tak to nevím, já mám takový normální recept. Ale stoprocentní tuk bych nedávala. I když možná měli kdysi vicprocentni máslo než teď, tak to tak nezlobilo.
Zařídila jsem se podle tvé rady. Nemám doma ŽÁDNÉ polamane rohlíčky. Tohle je jedna (z mála) výhod soužití s pubertaky:)
Mha já nemám ani poradne pubertaky a už jsem uvažovala i o tom, že až budou příští týden zas všichni ve vzdělávacích zařízeních, upeču alespoň jednu dávku na tajnacku. Ať mám neco na Vánoce.
Ostatní cukroví u nás takto nemizí, ale ty rohlíčky to je hrůza.
Aranel Myslíš, že to zaujme i zkušenějšího "pekaře". Máme peče z kvásku tak cc 2 recepty na chleba. Ale určitě ji zajímají další. I vychytávky.
Vzdělávací ústavy to jisti:) U mě to rotovani bohužel vychází na střídačku, takže cukroví bude, ale na vánoce už ne. Poraďte skrýš!
Mha Dvakrát víc ořechů než mouky je fakt hodně, obvyklej poměr mouky a ořechů v rohlíčkách je tak 3:1, na použitej tuk jako viníka bych si nevsadila. :)
Tohle jsou právě takový zvláštní "naše" rohlíčky a fakt se lámou hodně. Ale recept se dědí už od roku 1862, takže mě taky trochu těší představa, že už od té doby generace žen naší rodiny mají něco společného. Polamane rohlíčky.
Mha a teraz ma ten recept zaujíma!
Mha já mám taky ňákej starej (ne ted tolik, jen meziválečnej) rodinnej recept, místo ořechů jsou tam mandle a těch bych se užrala
Mha vinikem neni spatne maslo, ale to mnozstvi orechu. Nejlepsi cukrovi, orechovy rohlicky. Ja bych se jich uzrala rozlamany nerozlamany ![]()
moora mě včera na insta překvapila Maškrtnica sdělením, že je pekla z lískovejch. U nás jen z vlašáků - který sme měli na kila, tak proto. O těch mandlovejch sem dycky jen četla, taková rohlíčková Atlantida, ale prostě se to z mandlí nepeklo, panč "vlašský stačí". Tak říkáš, že to stojí za zkoušku jo? Letos možná mandle zbydou..?
Jinak u nás dlouhodobě vedou marokánky a linecký. Rohlíčky miloval děd, peču tak půl dávky - jako že z tradice..a nově zkoušim pracky.
Ounz no, já je miluju ![]()
24 dkg hladké mouky, 1 lžička prášku do pečiva, 20 dkg másla, 7 dkg moučkového cukru, 11 dkg strouhaných mandlí, 1 vanilkový cukr (fajnšmekr může nahradit vanilkou)
moora dík píšu si a zkusim!
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.