Sweet Potato no jako že s tý rybí nemáte bát! (Osolili ste víc?)
Jídlo a vaření
andulka01 Je to krůta, pórek, rajcata, zelenina co se našla a ten batat není batat, ale dýně acorn, ona se během vaření jakoby rozpustí a zahusti to. Bude to spíš asi ragu nebo zeleninová směs. Název musím vymyslet. Nemůže se všechno jmenovat CDD (co dům dal) ![]()
Mha Přesně jídlo do zasněženého večera, za mě dobrý ať se to jmenuje jak chce. Miluju jídla z jednoho hrnce, eintopfy a tak. Ta dýně je super. Což mi připomíná, že se mi tam povaluje jedna muškátovka, dík!
Ounz má pravdu, veganská varianta je hodně chudá příbuzná...
Ounz Nebojíme. Na rohliku byla vyprodaná.![]()
Ale je to hlavně mužův projekt, tak jsem mu do toho moc nekecala.
A já mám dnes taky premiéru, poprvé se záparou.

Mha My děláme veganskou variantu - čti: nekoupili jsme rybí omáčku.
A ta omáčka se tam nedá nějak dopřidat během fermentace? Jsem v otázkách kim-chi naprostej nevzdělanec, takže se omlouvám za blbý dotaz.
Sweet Potato pekne prepečený a chrumkavý![]()
Sweet Potato už mlčím, mlčím! A chleba krásnej :)
Mha To je to nejsnazší. Ale ještě jsme nezakrojili.
Sweet Potato To je složitý, dokonce i enzymy! To je skoro jako ten tokamak.
Ta zapara je na me nejaka slozita! Ja dneska vyhodila komplet testo ma Katzumi toustak
pak upekla dve prekynuty placaty triatricitky
a den jsem zakoncila bagelama!
711990 ale bagely budou dobrý! Určitě i ta 33 i kdyź je placka..a co se nepodařilo na tom toastovým? Já ho chci výhledově zkusit..
Ounz bagely byly k veceri s cream cheese a uzenym lososem! Ale porad nevypadaj spravne bagelove, musim to nejak vyladit. Placata 33 je vyborna, ale vzhledove zalostna. No a ten toustak fakt nevim. Minule mi vubec nevzel ten sladkej kvasek. Ted uz jo, takze jsem zadelala testo, ale bylo priserne lepkavy! Tak jsem pridala nejakou mouku navic, ale vubec se to nelepsilo....pak jsem se pokusila ho aspon zchladit, aby sel zformovat bochnik, ale misto nakynutyho toustacku jsem nasla ve forme probublinkovanou kyselou kasi, tak jsem to ani nepekla.
711990 já si osobně myslím, že my tady v čechách trochu narážíme s naší hladkou moukou..málokterá je tak dobrá. Jako já ten chleba upeču, ale musím počítat s tím, že je taká jaká je. Já úplně čistě pšničný chleby peču minimálně a dycky mě fascinuje, když někdo ten pšeničňák peče a to těsto je po zadělání pružný jak guma..to já nedosáhnu ani s autolýzou ani dlouhým hnětením, prostě smůla :) ale v pšeničnožitný šumavě se to ztratí :)
Ounz ja na to nakoupila italskou dvounulku, ale mam takovej pocit, ze je nejaka divna. Takova modra, z Rohliku. Driv mi z ni vychazelo bozi panettone, ale posledni varka se mi nepovedla a od ty doby ani moc tyhlety chleby...zvazuju koupit tu specialni, Manitobu nebo neco takovyho, ale 25kg je fakt hodne mouky...
711990 tyjo 25 kg, kde to mají? Já mám taky nějakou dvounulku z rohlíku schovanou na ty panettone (bojim teď!)
711990 tys měla tu selezione castello? Tu sem kdysi měla taky a taky sem byla spíš zklamaná..teď mám doma tu druhou (píšou pizza), teď sou obě vyprodaný teda, tak sem nehodim obrázek
711990 u nás dnes dítě peklo perníčky a nějak blbě si zvážila mouku. Už jsem tam dala 3x tolik másla než v receptu, bílek navic a furt se to drolí.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY