Zarinya mňam musaka![]()
Jídlo a vaření
Včera jsem dostala CHLEBA
, takže oběd nastudeno: krevetové mayo, uzená makrela, křenová smetana.

andulka01 Máš to super :-). Víš, co jsem dělala místo oběda já? Nakupovala v Myslíkové podle seznamu, který jsem si napsala při prohlížení Jeruzaléma. Takže nákup za dvojnásobnou cenu kuchařky :-).
999
dam ti vědět v týdnu až si je vyzvednu. A cos nakoupila? Ten seznam mě zajímá moc.
Mám už růžovou vodu, pomerančové květy, kardamon a sirup z granátových jablek, tak třeba to bude bolet míň? ![]()
Jo a v Myslíkově maj báječný merquez klobásky, tys taky koupila? ![]()
andulka01 Tak kromě toho, co jsi jmenovala, ještě datlový sirup, zaatar, sumac (škumpa), směs na kuře, nakládané citrony (ty jsem ochutnala a nedoporučuju, ty doma vyrobené jsou lepší), labneh, pistácie, kus jehněčího krku, ajvar a okru. A to jsem tam ještě nenašla zahradní bob, pinie a dřišťál :-). Nakupuju tam nerada, dnes jsem tam byla já a asi dvacet chlapů, všichni mě v té chlapské pospolitosti sledovali, a když jsem se zeptala, jestli mají baharat (je to uvedeno u některých receptů), tak se všichni začali smát, protože to slovo znamená koření obecně. Klobásky jsem nekoupila, díky za tip, tak příště :-).
Zarinya vypadá to krásně. ![]()
Už jsem musaku myslela.
continuity zase koukám obdivne na ty tvoje talire, ale fakt jsou velké. Musela bych v myčce zvednout ten střední kos, ale tím bych přišla o místo na vyšší sklenice. Škoda, zatím jsem nenašla jiné, které by se mi tak líbily.
999 Krásnej nákup. A pripomelas mi, musím objednat citrony a naložit si sama. Baharat miluju, dochází mi zásoby z Anglie, plánuju nakoupit u Antonína. Nesoleny pistácie maj moc dobrý v Lidlu. Postupně to doplním
, do Myslíkovy se těším.
Co sušená růžová popupátka? Těma tuším taky nešetří.
Blbý je, že vlastně nevím, jestli na tyhle jídla budu mít strávníky... Blízkoasijskou sem jim ještě moc nepředstavovala, tak nevím.
Zarinya miluju musaku! ![]()
andulka01 Sušená poupátka mě nenapadla, příště kouknu. A nás strávníci budou, manžel dnes listoval a říkal, že to vypadá chutně :-). Něco už vaříme a taky jsme zjistili, odkud vítr vane vedle u Martina :-). Kuře s klementinkama jsem tam zrovna měla tenhle týden.
0zero7 Co jsou lasagne bez těstovin? Respektive, jak docílíš lasagní bez podstaty, tedy bez lasagní
?
Karja mám úplně stejný problém.
Slaný koláč z kyslej kapusty. Robota na päť minút a výsledok viac ako uspokojivý

Dadoo continuity Fakirka diky,byla fakt dobra,s cervenym vinem a skorici,bilky zamichane do mleteho masa....![]()
betsey to zní velmi jedle
neco s kysaným zelím bych si dala moc
Karja continuity z Jeruzaléma dělám pravidelně jen čokoládovou babku, zbytek taky nic
Ale z Plenty (more) něco občas jo, sice jsou řeči, ale co už.
Zarinya já bych si tak dala musaku! ale ten zbytek to odmítá v jakékoliv podobě
pravda musaku jsme ještě neměli, tak že bych ... Překvapily mně teda ty bílky v mase
MaeGandal me taky a jeste vic kdyz sem je tam dala.![]()
Ale podle fotky u receptu to tak melo vypadat.
Zarinya ta je ale!! Krasny!!
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY