Taky je dobrá tahle z Alberta:

luciole díky :)
Gatita no jdeš mi zrovna do rány, včera jsem vecer v zoufalství sedla a hodila na papír, co andílek jí, protože jsme tu teď sami bez muže na celkem dlouho, tak si usnadňuju život. Dnes jsme měli pečené kuře s bramborem, to je též top. Pak miluje pečeného lososa, většinou dělám s rýží a k tomu, jak říkám rio trio
(to je mražená směs mrkev, květák, brokolice, to má rád, dávám mu to skoro ke všemu). Samozřejmě řízek, i holandský do něj dostanu. Šunkafleky, kuře na paprice, kotlety na houbách - jen maso se šťávou bez hub. Takový domácí slaný koláč na plech, něco na způsob pizzy. Minule jedl i hovězí guláš, to chci znovu vyzkoušet. Hrachovou kaši s párkem, když je hodně párku a málo kaše. Karbanátky - půl maso, půl kapusta. Kuskus lehounce do Asie, hooodně zeleniny a trochu masa. A nejvíc u nás jede nasi goreng na všechny způsoby. Taky rýžové nudle jí. Plus kombinace těstoviny s masem a zeleninou, na to bych se ráda dopracovala k nějaké omáčce, rajčata nejí a vše už nemusí být suchyyyyyy, ale zase to nesmí mít moc chuť, abych třeba udělala sýrovou, to ne. Bezmasé jídlo jí akorát palačinky s jahodovou marmeládou. A málem bych zapomněla ryby - pstruh, kapr, tresky, tuňák, to jsem fakt ráda.
Gatita dekuju, jdu hledat idealni kus masa a o vikendu jdu na to!
Malenge u nás jsou bezmasá jídla taky problém, kromě sladkých jí akorát těstoviny pouze se sýrem, brambory s tvarohem, chleba s něčím, pizzu, zeleninové placky a míchaná vajíčka. Občas sní české rizoto nebo nějakou polívku. Nejsme zvyklí jíst maso 2x denně, večeře dělám bezmasé, ale dost často to dopadne tak, že my máme to, co uvařím, a starší ten chleba. Mladší je v tomhle zatím lepší, ten jí většinu jídel, co mu dám.
Gatita U nás je jedním s nejoblíbenějších jídel kotleta (bez kosti) dušená s mrkví, celerem, česnekem a pórkem. Do výpeku přidávám trošku hořčice a někdy šlehačku. Možno s rýži nebo bramborem. A teď jeden ve velkém karbenátky a telecí na paprice s tarhoňou. Třeba by něco tvoje dítko snědlo.
711990 myslim, ze to jde z ledasceho. puvodne jsem to delala z hoveziho podle receptu na trhane hovezi z Kantyny a tohle je modifikace. Mama to dela i z kureciho, ale za me je nej ta veprova plec. Zaklad bude asi to dlouhe peceni domekka.
Zrovna si lamu hlavu, co budu varit zitra, protoze samozrejme nic nezbylo![]()
brrr Evaeva Malenge dekuju za inspiraci. U nas jsou bezmasa jidla take nou gou. Vyjimku tvori jen sladka jidla a suche testoviny. na jednu stranu jsem rada, ze neni syn ziv jen ze sacharidu, ale je to děs. jist denne maso mi nevyhovuje. Ze zeleniny ji jenom salatovou okurku. Pripadne neco nenapadne nastrouhaneho do polevky nebo karbanatku
. U nas ani bramboraky neprojdou.
Jeste jsem si vzpomnela, ze boduji ryby vseho druhu, ale to je tim, ze je muz umi dobre vykostit.
Jeste jsem opomnela - dost vdecne jsou zeleninove polevky se strouhanim, tam se da take leccos propasovat.
No nic, bude to chtit presun do prislusneho vlakna, pac uz jsem jsem v koncich.
už asi rok furt říkám, že uvařím, teda upeču, tu rajskou co se peče v troubě (hovězí+rajčata). tak je konečně v troubě a zítra dám vědět, jestli to bude jedlý![]()
Gatita ryby mají kluci taky rádi. Ze zeleniny jí starší vařenou mrkev, kapustu v plackách, hrášek v tom rizotu a rajčata v lasagních. Jí teda vývary, tam se dá něco propašovat. Čerstvou jí okurku a papriku. On jí taková ta klasická jídla jako maso s něčím, klidně to může být i batolecí úprava (maso klidně dušené, zelenina na páře). Mladší se zatím jeví jako výborný jedlík, ten jí skoro všechno.
brrr Kde kupuješ tarhoňu? (Jestli děláš domácí, tak to nechci slyšet
)
coralline V Globusu
brrr Jaj, tak ten mám hodně z ruky. Každopádně dík za info, zkusím si vzpomenout, až se tam někdy vyskytnu.
coralline tarhoňu mají v Lidlu i v Bille.
Hanka H Ty mám blíž, díky ![]()
Malenge Prosím tě, vždyť to jí prakticky všechno!! To je radost takový strávník. Když máš dva, každý je ufrfňaný a každý má rád něco jiného, to je teprve výzva!!! Já už se s nima moc nepářu, vařím fakt 3x týdně špagety a ve zbývajících dnech se snažím propašovat něco jiného, s větším či menším úspěchem. A moc mi pomohla 711990 s jídelníčkem, za což jí tímto děkuji. Jednak jsem se inspirovala, jednak jsem si nějaký lehký týdenní náčrt, co budu vařit začala psát taky a dost mi to ulehčilo život.
Gatita
yž jsem říkala muži, ať to píše, že podle toho klidně budu vařit.
Garfie Žejo, taky mi to hodně pomohlo! Já si teď vyrábím jídelníčky na 14 dní jako to měla 711990, od té doby co to tu zmínila už jsem takhle sepsala tři a včera se pustila do čtvrtýho a je to fakt dobrý, úplně mi odpadlo to zoufalý zírání do lednice, který se mi občas v době oběda přihodilo, a rozčilování se nad chybějícíma surovinama, což je úlevný dost.
Karoleena je to des! Ten stres, kdyz jeste v deset nevim, co bude k obedu
. Nikdy bych nerekla, ze to nekdy vyslovim, ale strasne mi chybi zavodni jidelna. Moje, manzelova i synova.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.