Jídlo a vaření

09. prosince 2014 15:35
Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 28. února 2021 20:00

marieu krásný dort, Áni všechno nejlepší!  
Mne to čeká za měsíc, dcerka se hrozně těší na oslavu ve školce, nutí mne koukat na videorecepty s pečením dortů a vybírá, který by si nejvíc přála, tak doufám, že školka otevře... 

Offline Malenge
4860 příspěvků moje polička 28. února 2021 20:00

marieu prosím tě, odkud máš to krásné ovoce na dortu? Jinak teda pro tříletou princeznu naprosto super

Offline marieu
5159 příspěvků moje polička 28. února 2021 20:04

mnum tý brďo, tak snad ti vybere něco splnitelného... tohle není žádná vysoká cukrařina, ani potahovaný dorty nedělám- nemám na to čas. Špatně jsem ho vyfotila, celkem se mi povedlo to ombré, ale potřebuju lepší podnos, aby byl vidět napříšte odspoda- velká, jak ho viděla, chce na své narozeniny pochopitelně taky...

Malenge borůvky a maliny byly z Rohlíku- borůvky opravdu sladké a největším překvapením byly vonící a chutné jahody z Lidlu- ty doopravdy překvapily. Nicméně jsem tam musela hnát nebohýho chotě, anžto je jinak spolehlivej rohlík nedovez- sice remcal, protože nikam nechodíme, ale uznal, že byly na konec února nadstandardní.

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 28. února 2021 20:08

marieu trošku ta videa reguluji hlavně tam musí být čokoláda a tuna ovoce, takže tím i děkuji za tipy kde nakoupit, protože přesně borůvky, maliny a jahody budou povinná jízda

Offline Malenge
4860 příspěvků moje polička 28. února 2021 20:25
Reakce na mnum:

přesně borůvky, maliny a jahody budou povinná jízda

proto jsem se přesně ptala.

marieu díky za tip, za 2 týdny jak když najdu!

Offline Garfie
28634 příspěvků moje polička 28. února 2021 20:29

marieu Tak ten je!!!  A škvarkovou, tu bych si dala!!!

viktorka_od splavu Já včera na podobnou notu, jak teď postupně likviduju zásoby před odletem, vytáhla jsem kysaný zelí, hodila do toho slaninu a uvařenou pohanku a celý to dala zapéct a taky to bylo dobrý! Dnes jsem teda podle plánu vylepšovala reputaci bramborovým salátem a řízkem.

Offline Garfie
28634 příspěvků moje polička 28. února 2021 20:31

mnum Vy můžete nosit dort do školky? Myslela jsem vždycky, že se to nesmí...když si vzpomenu, jak tady líčila Grossularia, že děti nesmí ani ovoce ze školní zahrady...

Offline marieu
5159 příspěvků moje polička 28. února 2021 20:35

Garfie to bych si ale dala!! Jde na mě jaro, mám chu odlehčovat v kuchyni. U nás byly taky řízky, kvůli dětem, anžto to je u starší nežerky jistota... 

Malenge taky narozeniny?!? Předjarňátka a jarňátka

mnum v krému byla ganache z bílé belgické... já si za 14 dní udělám asi čokoládovo-čokoládový tmavý...

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 28. února 2021 20:47

Garfiechodí do alternativní lesní školky, tak tam jsou pravidla taková volnější, no

Offline Garfie
28634 příspěvků moje polička 28. února 2021 20:48

mnum Jo, tak to jo!  Tak super, doufám, že jí teda na oslavu otevřou!! 

Offline žluťásek
8882 příspěvků moje polička 28. února 2021 21:03

Malenge výborný jahody měli včera v bille, sladký a voňavý, nechápu v únoru. Borůvky jsem tam kupovala minulý týden taky na dort a taky moc dobrý, sladký a šťavnatý. 

marieu dort máš krásný

kdyby ho teď tady viděl syn, musela bych péct ještě jeden. Miluje růžovou barvu

Offline marieu
5159 příspěvků moje polička 28. února 2021 21:13

žluťásek to je ale hezký, s tou růžovou!! Kamarádky prvňák dostal k minulým narozeninám kolo- mohl si sám vybrat barvu a nejvíc se mu líbilo tyrkysové s růžovou přední vidlicí. Mně přijde prďácký, ale jeho rodiče se bojí, aby se mu otrlejší paňáři neposmívali...

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 28. února 2021 21:28

Garfie já taky doufám, chudinka už loni slavila zavřená doma jen s rodiči, tak bych jí přála oslavu s kamarády

Offline žluťásek
8882 příspěvků moje polička 28. února 2021 21:34

marieu syn už měl i růžový boty, chtěl je, dostal je :) má růžový batůžek, nejoblíbenější je růžové pyžamo, mně je to úplně jedno. Váhala bych leda u věci, kterou bude používat dlouho, že se pak vlivem školky třeba začne stydět. Ale on je typ, že asi spíš ne, myslím že si bude trvat na svém :) 

Offline Malenge
4860 příspěvků moje polička 28. února 2021 22:27

marieu jojo, narozeniny, kluci je mají den po sobě.

Offline Malenge
4860 příspěvků moje polička 28. února 2021 22:31

mnum no já doufám, že se oslava ve školce uskuteční aspoň v dubnu, jinak už to bude asi špatný u nás. Loni se strašně těšil, ještě měl oslavu kamarád a asi 5 dní před tou jeho školky zavřely, no to bylo  teď se těší pomalu od Vánoc, už jsem to plánovala s učitelkami a dopadlo to všichni víme jak  už mě z toho fakt klepne, rok u háji, posun žádný a já už se bojím synovi cokoli slibovat, protože je chudák akorát nešťastný

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 28. února 2021 22:43

Malenge ajaj, tak to drzim palce, chudacek  u nas jsem si malovala jeste nekdy v lednu, jak koncem brezna pojedeme k nasim a oslavime spolu s nimi, rovnou zustaneme na Velikonoce... Tak pristi rok  a ve skolce to zkusim domluvit klidne i o mesic pozdeji, fakt se na to tesi, obden si na narozeniny hrajeme, ji musim zpivat: M. Ma narozeniny, my mame prani jediný.... a prinesu imaginarni dort, ona sfoukne imaginarni svicky, dame imaginarni darky... no hotova generalka na ty narozeniny

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 01. března 2021 00:06

mnum já jsem si taky myslela, že to nejhorší už bude teď za námi, zrovna jsem měli být na horách. Syn se hodně těšil, tu chalupu zkoumal snad od října. Naštěstí na to nějak zapomněl, asi jak se udělalo hezky. Doufám, že dceři vyjde oslava podle přání, i když třeba opožděně.

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 01. března 2021 07:12

marieu úžasná torta, klobúk dolu, že dokážeš niečo takéto vytvoriť, ja zbabelo tortu vždy objednávam. Moja má narodeniny v júli, tajne dúfam, že vtedy snáď budeme môcť urobiť veľkú oslavu. 

Offline Garfie
28634 příspěvků moje polička 01. března 2021 07:44

Malenge U nás to bylo stejně, ale mně se ulevilo!  Syn si jaksi za mými zády pozval na oslavu asi deset spolužáků.  Ale do toho zavřeli školy a bylo! :-) Nakonec jsme dělali hrozně cool improvizovanou oslavu na zahradě přes plot....