viktorka_od splavu jezis to sem podle tebe jednou pekla a bylo to bozi. Ale na me stejne trochu suchy, takze jsem to serizla v pulce a snedla jen vrsek
pak sem byla spokojena
Jídlo a vaření
711990
tak priste 2 slehacky!
711990 Tyjo, a ja na to leju jenom 2/3 slehacky, protoze jinak mi to prijde moc mokry!
ale taky mi to moc chutna ![]()
Myrtila mozna jsem to mela dat na vetsi plech, aby to bylo nizsi:) ale ja jsem extrem v ty suchosti!
711990 No, a to jsem nedodala, ze to davam schvalne do mensiho vyssiho pekacku ![]()
viktorka_od splavu tak já zas nemám ráda mokrý buchty. Pro mě je ideál bábovka dusivka, ale nadýchaná jako obláček, ne jako balvan.
Lití šlehačky jinam než do omáčky nebo polívky mě moc neláká. Si příště dojdu k 711990 pro ten suchej spodek. ![]()
Dáte mi recept na tu kokosovou mokrou? Mám doma kokos od Vánoc.
Pinot Noirrada se podelim!![]()
Dáte mi recept na tu kokosovou mokrou? Mám doma kokos od Vánoc.
Haha, já včera chtěla spotřebovat zbytky z Vánoc, takže jsem do babovky dala lískový ořechy, mandle i kokos. A jedno jablko, co už nebylo úplně křupavý. Děti ohrnuly nosy, v práci se jen zaprášilo. ![]()
711990 Pinot Noir Mě to takhle když to čtu taky nelaka, jakože šlehačka nezpracovaná, nalít do neceho....ale úplně se vidím, jak to pak do sebe hrnu půl pekáče, to jsem prostě já:-D:-D
Karja
presne tak!
Karja no, já doufám, že mám málo toho kokosu a vyjde to třeba jen na půl dávky ![]()
Evaeva tak ted jsi mi připomněla že mám kokos a nevim do čeho ho dát....ne, nebudu to dělat!!!
viktorka_od splavu a tu už jsem dlouho nedělala, tak asi přiští víkend.
Evaeva RYCHLÉ KOKOSOVÉ (RAFAELO) ŘEZY
• 2 hrnky polohrubé mouky• prášek do pečiva• hrnek cukru krupice• hrnek mléka• 3/4 hrnku oleje• 2 vejce• 1 hrnek kokosu• (1/2 hrnku cukr moučka)• 1 šlehačka 250 ml
Vymícháme těsto, vylijeme na plech a posypeme hrnkem kokosu, případně 1 hrnek kokosu + 1/2 hrnku práškového cukru. Ihned po vytažení z trouby na horkou buchtu vylijeme celou neušlehanou šlehačku. Dáme vychladnout do ledničky.
místo oleje dávám rozpuštěné máslo:-)
viktorka_od splavu díky
Tak jsem kvůli vám ráno běžela pro šlehačku
dobrý to je

Pinot Noir a na tu ideální bábovku recepis máš? A mohla bych ho vidět? Ty tvarohové šátečky se ani nestačily ohřát (vlastně vychladnout) na talíři.
rozarka nejradši mám podle receptu od maminky, ta ho má zase od maminky... Nedávno jsem ho někomu psala na Instagramu, tak kopíruji sem. To šlehání je potřeba neodfláknout.

Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my