Karja No, ta gramaz podle vlastni potreby je taky dobra, ted naposled jsem treba trochu pridala na jedno jidlo, dite se vic rozjedlo
A hlavne nemusim porad myslet na to, ze musim koupit maso nekde, kde ho maji dobre, jenom to taham z mrazaku.
Jídlo a vaření
Janulik03 U našeho řezníka po domletí část mlýnku odmontují a dají do ledničky. Předpokládám, že kvůli toho, že ho nemyjí pokaždém mletí.
andulka01
ale vlastne som nikdy nemala mlete kuracie, ked sa tak zamýšľam. A teraz tu premyslam nad tvojimi guličkami v omacke.
brrr nedavame do chladničky, ale umyvame podla potreby, onk to zalezi od frekvencie mletia.
To bych teda brala, kdyby mi řezník namlel škvarky, tady jen to maso, ale můžu si vybrat z čeho zase. Já se se škvarky morduju doma, ale mám nějakou blbou šajbu, tak to moc často nedělám.
Kurz francouzské kuchyně. Bylo to výborné, ale jíst nebudu asi týden, tuny másla, litry smetany, Francouzsky, říkaly, že tak to prostě je. Pri společném obědě jsme spočetly, že padlo jedno máslo na osobu! ![]()
Salad Nicoise

Quiche Lorraine (mini, měly jsme i velký, ale ač velmi chutný, byl velmi nefotogenický) :-)

Quiche se špenátem a sýrem

Madeleines

Garfie Nádherný všechno, dala bych si s chutí. Ty Madlenky mám taky v plánu.
Garfie madlenky! ![]()
Kan Byly výborný, ale trochu náročný na vyklopení. A sníst se prý musí ještě ten den (říkaly Francouzsky)!
(ne že by to byl problém)
Pro pobavení, moje nápůl bábovka a napůl kopačák.
Ještě, že nemám formu na beránka, je mi jasný, jak by dopadl ![]()

Zu náhodou, to vypadá jako záměr! ![]()
Garfie mnam,dala bych si hned obvzlast to prvni.![]()
Garfie Ten salát Nicoise vypadá super, co do něj daly? Přijde mi, že je to jak s bramborovým salátem, každý ho dělá jinak :-).
Garfie Krása, všechno! Nicoise ![]()
Zarinya 999 andulka01 No vidíte a ten mě zrovna úplně 100% nenadchnul. Jako dobrej, jasně, ale doma ho dělat nebudu.
999 Ony i samy říkaly, že to tak je, každý má vlastní recept. Ale základem jsou ančovičky (občas vyměněné za tuňáka) a brambory. Ony tam měly brambory, zelené fazolky, vejce, cibuli, salát, cherry rajčata, olivy (dávají černé, ale tady byly z nouze zelené), ančovičky + úplně nadrobno nasekaný rozmarýn, docela vydatné množství. Jako dressing jablečný ocet, hořčice, olivový olej, sůl, pepř.
Zu To je náhodou super vtipný
Vypadá to jako megamuffin!
Garfie Díky :-). Já si ho naopak brzy udělám :-).
999 Mně tam asi docela vadily ty ančovičky a taky toho rozmarýnu bylo moc, ale to je drobnost.
Garfie Ty jsi jak můj manžel, chce do něj tuňáka místo ančoviček a bez rozmarýnu :-).
999 Pozdravuj ho, celou dobu jsem si říkala, jak dobrý by byl s tuňákem! ![]()
Garfie Tak ten rozmarýn mi tam taky nesedí, já bych měla tendence tam hodit nějakou majonézu nebo tak:-D. Já to všechno ráda tučný, ale dala bych si to k obědu.
Zu Já dneska uvařila nějaký mega tvrdy šišky s mákem:-D Jeste zbyly, jsem zvědavá co to udělá do večera nebo zítřka, to bude jak kámen:-D:-D. Moje dcera to jí bez cukru, tak to bych nedala, až s tím cukrem to bylo chutné.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my