Karja No počkej, ale on byl jako příloha k tomu quichi, ten byl megatučný, dát si k němu ještě majonézu, vezli by tě rovnou se žlučníkem! ![]()
Jídlo a vaření
Garfie Jo aha! To mne nenapadlo, přílohový salát s vajíčkem a ancovickou:-D. No tak to chápu! Jako přílohu si to teda neumím představit s tuňákem, to mi jde jen jako samostatnej chod.
Garfie prekráásne
, inak chcela som ísť do Chorvátska na pobyt zdravé varenie a keď som im ukázala instagram, tak, že či nechcem ja učiť ich, dobre sme sa zasmiali. Ale musím podotknúť, že varia fantasticky, síce len pre vegánov a ja ich jedlá milujem.
milacka No to bych se smála asi taky:-D:-D
Prosim vas robili ste niekto z tohoto piskotoveho cesta (ktory sem davala myslim marieu ) aj tortu? Planujem korpus prekrojit raz alebo dva razy a plnit ovocim a tvaroh+slahacka. Len neviem ci to udrzi, ona tam v komentaroch pise, ze tento recept na poschodovu tortu nepouziva. Pripadne iny osvedceny recept na bezkakaovy korpus?
Takisto rozmyslam ci do naplne bude treba trocha želatíny aby sa neroztiekla
. Mascarpone miesto tvarohu dat nemozem, oslavenkyna ho nema rada.
Mrakoplas dělám z něj dorty běžně. 
tohle jsou 2 nízké kakaové korpusy, každý prokrojený 2x. Na výšku měl cca 12cm. Malá teď chtěla čokoládový dort k narozeninám. Bezkakaový mám ještě vyšší.
marieu ten byl krasnej a urcite i vybornej, delas mi tu chute:)
marieu ten je ale krásnej! Jak od profíka ![]()
tina Tabea děkuju, ale tohle je fakt obyč dort, podobný mi dělávala babička ke každým narozeninám. Akorát je takový načančaný, protože se to líbí dětem.. jinak je de facto dost retro. Neměla jsem sílu zkoušet nebo vymýšlet něco nového, navíc jsem si (bylo to minulou neděli) zkomplikovala život ještě španělskýma ptáčkama, co jsem připravovala k obědu souběžně se sestavováním toho dortu
. Ale udělal radost a to jsem si přála.
marieu ale ony casto ty nejobycejnejsi veci byvaji uplne nejlepsi a udelaji nejvetsi radost![]()
tina peču jim na každé narozeniny i kdyby trakaře padaly. Chci aby měly dort od mámy..
marieu tak kdybych umela takovehle dorty, maji deti taky dorty ode me. na posledni dvoje narozeniny jsem se vybicovala a pekla doma (dohnal me k tomu teda spis fakt, ze davat 1800 za dort na zakazku na detskou oslavu uz mi prislo hodne) a dort byl moc dobry, ale pusobil ponekud rustikalne:))) Obdivuju, jak to mas soumerne s jak mas ciste zatrene boky, muj dort to tak nemel a pochopila jsem, proc ty profi dorty stoji, kolik stoji. Ale prislo mi, ze deti na nej byly pysne i tak.
marieu ten je krasny!
Mrakoplas Já ho pekla,pekla jsem dva korpusy na sebe, počet prokrojeni a náplní vyšlo asi jako u marieu. Ono je to těsto hodně lehoučké, není těžké, takže se to nezhroutí pod tíhou toho vršku. Myslím, že náplň byla nějaká tvarohovoslehackova s ovocem a nevypadalo že by se to nějak hroutilo. Jinak se dnes dávají něco jako ,,brčka,, do toho na vyztužení. Já mám taková tvrdá umělohmotná brčka a minule do jednoho těžkého dortu jsem dala dvě, při krájení to nevadilo, nebylo to vidět.
Gatita No hlavně ti profici mají ty profi stěrky a ty otočné podnože a tak, to hrozně k té šikovnosti přidá
Karja no stihla som ráno len jeden korpus a aj ten som dokaslala, idem na to znova, beda ked sa mi nepodari :) ja do toho tvarohu dam asi trocha zelatiny. No uz vidim tu katastrofu co z toho vzide, ja musim ist vzdy podla receptu, tieto kreativity bez jasneho receptu vzdy dobabrem.
Mrakoplas Tak to mám prokrojeny jen jednou každej korpus, takže tři vrstvy kremu. Ale pekla jsem to do korpusu 18cm a myslím, že jsem to množství zmenšovala o třetinu. Je to vážně moc povedený korpus, lehký, úplně profesionální, náplň byla určitě bez mascarpone a nic se nebořilo a to já to vždycky, vždycky prokrojim šejdrem, protože nemám pořádný nůž.

Mrakoplas Jojo, já si taky už párkrát říkala, že největší práce na tom dortu je to dobre promyslet a neexperimentovat! Prostě si říct, jakej korpus snese jakej krém a žádný blbosti při tom peceni.
Karja dort mas krasnej
A teda na tech detech si clovek uvedomi, jak ten cas leti... vsechny z detskyho vlakna pamatuju, kdyz se narodily ![]()
Karja já si ten otočný talíř koupila, mám i stěrky a je to fajn, ale stejně by to chtělo mnohem víc praxe;)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my