Evaeva No já jsem hroznej skudlil v tomhle, já si řeknu, vždyť to namažu nožem!
Jídlo a vaření
Karja já se naopak musím brzdit, já bych všechno kupovala, ale pak to skoro nepoužívám. Ale s nožem jsem dosahovala jen o málo horších výsledků.
Karja mas ho krasny a mala je
. No prvy korpus nakoniec dobry, len sa mierne prepadol a po mojom krivom rozkrojeni je vrchna cast nepouzitelna. Snad sa druhy vydari a budu tri vrstvy cesta, to bude stacit.
Evaeva ja by som si udelatka tiez kupila ale nemam miesto na dalsie veci (ktore pouzijem dva krat do roka) :/
Mrakoplas já bych ti poslala toho fotku prokrojeni:-D. Já to propadlé vždy otočím a dorvnam krémem. Jako nemám ty dorty úplně rovné, ale já jsem dost hrcfrc na všechno a dětem je to jedno;-)
Karja no ja tam mam v strede dieru ![]()
Mrakoplas No to by bylo potřeba hodně krému, ale třeba to dáš ještě někam doprostřed;-)
Mrakoplas přesně, dej to doprostřed
St3rky moc místa nezaberou, ale ono to fakt pomůže jen trochu.
Tak druhy spadol este viac. Treti uz nepeciem! Moje nervy.
Mrakoplas ty jo, to je škoda. Jak je to možný, mně ten recept přišel úplně blbuvzdorný (taky jsem ho pekla). Snad jedině, jestli šleháš ručně nebo v robotu
A chutnala si to, možná to je jen na pohled a chuťově bude dobrý.
Evaeva dobry je, len sa v strede splaskol, dodrziavala som recept do bodky, slahala v robote (rucne by som to nerobila ani omylom :)
Tak torta je katastrofa, uz vidim ako sa v chladnicke rozjede
. Snad aspon nebude hnusna.
Mrakoplas no já ho taky nikdy nemám rovný. Neboj, určitě bude chutný i hezký.
Evaeva idem jeho vyzor zachranit cukrarskymi piskotami, zviazem mašľou. Ta to snad udrzi pokope ![]()
Mrakoplas Bude to určitě dobrý a hezký. Já si možná vzpomínám, jestli jsem ho taky neměla prokrojenej jen jednou, protože byl v prostředku prostě nízkej...Nevím no, já mám všechny dorty křivý, ale dokud to nespadne tak je to dobrý:-D. Taky někdo radil třeba namazat dva korpusy a dát zchladit a pak až pokračovat.
Karja mně přijde, když se dívám na nějaký videa, že oni dávají hodně velkou vrstvu toho krému, aby vyrovnali ty nerovnosti. To nedělám, takže je to vždycky trochu křivé. Taky nedělám máslové krémy, možná že s nimi to jde líp. Ale tak nedokonalosti jsou znakem ruční práce![]()
Evaeva No to jo a ten krém vypadá tak jako dost hutně. No a hlavně jako dost často se stává, že ty profi dorty jsou docela hnusný, že ten vzhled je prioritou. Kdežto tady my chceme udělat ten ,,moničky oblíbenej korpus, ale s odlehčeným krémem, aby daníkovi nebylo blbě a ještě neutratit za mascarpone, když stojí 70,-,,:-D. Tak je jasný, že to má chyby. Jednou ségra objednala dort co chutnal jak toustovej chleba:-D.
Karja Já zastávám názor, že chybičky ve vzhledu nevadí, když se to stejně sní. A já si stejně ty dorty musím vyrábět bezlaktozově, abych si mohla dát taky :o)
DruI Přesně tak. No jo bezlaktotovej, to je teprv oříšek!
Karja Evaeva ja ich mam tiez vzdy krive. Otacam to tou najrovnejsou stranou k oslavencovi
. Piskoty to celkom zachranili.
Na foto je nedokoncena, maslu upravim a navrch pojde este ovocie a sviecka, zajtra deti dozdobia. Fotku pred piskotami radsej neukazem
. A zo styroch platov sa dali pouzit len tri, tak je nizka. Stvrty som zozrala
, je dobry.

Mrakoplas dobrej bude! Hlavně děti to svým zdobením vždycky tak vylepší ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my