brrr Gauffre je vafle i francouzsky, těžko říct, odkud je původ.
Jídlo a vaření
continuity Pinot Noirdíky, kašlu na to, vymyslím něco jednoduššího.
Nejlepší,co jsem našla: Vafle vs. Gofry
tv a jeste je z toho strasne nadobi
tv jestli v cesku prodavaji tohle tak jsou raz dva a samozrejme nepredvarujici Lasagne.

tv jestli v cesku prodavaji tohle tak jsou raz dva a samozrejme nepredvarujici Lasagne.
Popravdě jsem to nikdy nehledala, tak nevím. Ale díky za tip.![]()
Garfie gofre na koupališti v Nitře a trhu v Žilině. Prokládali jsme to s bráchou langošema a zmrzlinou.
tv já dělám lasagne z koupené passatty, takže to taková drbačka není. Osmahnu cibuli, přidám maso, nakonec víno a potom tu passatu, když se mi chce, přihodím mrkev. Potřebuješ teda ještě udělat bešamel, ale celkově to za extra drbačku nepovažuju. Taky proto, že to dělám večer a ráno akorát zapeču a část dávám do mrazáku.
Včera jsme měli smetanovou omáčku z hřibů, od dětství ji miluju.![]()

Pinot Noir to je u nás vánoční jídlo, bez toho všeho kolem teda.
continuity tak bez brambor a vajíček by se mi ta intenzivní chuť po pár lžičkách asi přejedla ![]()
Pinot Noir s bramborama, mnami. S knedlikem ji nemám ráda.
Pinot Noir na to vůbec netrpim.
My do toho nedáváme téměř žádné koření, jen sůl, pepř a ocet. A hodně hub.
continuity my ocet ne. Jíška z másla, vývar, hodně hub, smetana, sůl, pepř.
Pinot Noir no presne tak + ještě trochu octa.
Ale zásadne to nedělám jindy než na ten štedrý večer.
Edit: vlastně bez vývaru. Jen z těch hub. Ale mám jich tam hrozně moc, i modráků, takže ta omáčka je tmavší.
Pinot Noir continuity Vaše děti jí houby? I když malí Pinoti asi ne, co? V sobotu jsem do, ve finále rozmixované, bramboračky zkusila propašovat pár kousků sušených hub. Už to vypadalo nadějně, staršímu na talíři zbývala jedna, dvě poslední lžíčky, akorát pak zavětřil a přišel na to.
brrr ani ve snu ![]()
brrr já dělám bramboračku tak, že houby vařím zvlášť a vlívám až po odebrání dětem. Mladší to teda nejí vůbec, ale starší zvládne i pár hub, když vaří třeba babička
Ale z bramboračky nebo houbové omáčky se dají celkem snadno vybrat, horší je, když si třeba jeden vzpomene, že nejí petrželku poté, co jí nasypeš do polívky.
tv Ja je dělavam, přijde mi to v pohodě, ani mi z toho nepřijde moc nádobí. Ale já asi šidim tu boloňskou omacku, o tom receptu na půl dne co píše Pinot Noir jsem už taky slyšela, ale nedělám to. Normálně na cibuli,česnek,mrkev, celer dám mleté maso, a zaliju rajčaty, protlakem nebo co je, pak to varim. Vlastně ala kuchařka pro dceru. Bešamel mi přijde docela na chvilku. Jako já je mám strašně ráda, takže mi to jako drbacka nepřijde, navíc je to vhodné jídlo do mrazáku.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my