eM
ja bych udelala priste parfumaniackou degustaci vafli!
Jídlo a vaření
711990 a ostatni: jak ty vafle mazete marmeladou? Vzdyt to zaleze do tech okynek?
moora To je právě ono, já plním okýnka a ukusuju po jednom.![]()
eM Klidne, z ty varky jsem jich mela osm a sest jsem jich musela snist sama, prece se to nevyhodi! :-D
Jak jsem tu plánovala českou večeři pro cizince, tak z ní sešlo. Paní učitelka, která měla na starosti organizaci, onemocněla, zamotalo se to a večeře pro učitele a žáky padla.
Doma máme sedm dní dvě slečny. Na první večeři byl řízek a bramborový salát. Když si jedna z nich na řízek i ten salát s majonézou kydla horu kečupu, bylo mi jasné, že se nemám s českou kuchyní namáhat. Dávala jsem jsem jim vybírat mezi českou a běžnou evropskou a tak jsme měli špagety carbonara, zapečené toasty, smaženou rýži s krevetama
Dnes ale budu drsná a už si prosadím svou, ty knedlíky prostě ochutnat MUSÍ!
nebude na výběr a dostanou kuře na paprice s knedlíkem. A na odpolední svačinu jsem nakoupila obložené chlebíčky!
Úspěch z české kuchyně mají jen sladkosti. Chutnali jim svatební i hanácké koláče, štrůdl. Měli jsme i trubičky/kremrole, ale k těm se nevyjádřily.
A vlastně včera poprvé vybrali k večeři českou kuchyni. Holky daly přednost krupičné kaši před slaným koláčem. Kaše snědly plný talíř. To jsem měla radost, protože jim vařila dcera a asi by byla zklamaná, kdyby se v tom jen povrtaly.
Kváskový chleba jsem taky přestala po dvou dnech nabízet. Nejvíc mizí bílý toasťák.
Největší zážitek z gastronomie Česka budou mít holky , že se učily jíst hůlkama. Muž chystal stůl na večeři a automaticky dal všem hůlky. Tak se holky pobavily. To mě teda ani ve snu nenapdalo, když jsem si plánovala, jak budu vařit ![]()
Dnes ale budu drsná a už si prosadím svou, ty knedlíky prostě ochutnat MUSÍ!
nebude na výběr a dostanou kuře na paprice s knedlíkem. A na odpolední svačinu jsem nakoupila obložené chlebíčky!
![]()
hlavne jestli máš k tomu kuřeti dost kečupu!
continuity Jestli si ho tam kydne, tak to vyfotím a hodím sem ![]()
notna A odkud holky jsou? To jsou ty Estonky?
brrr Ano, jsou. A měla jsi pravdu, řízek znají, je to tam běžné jídlo.
Jinak jsem si nechtěla na holky stěžovat, prostě jí jako normální puberťačky. Tradiční česká kuchyně a moje vášen pro vaření je prostě nezajímá. Ptala se mě tchýně, jak se máme a jak to jde. Tak jsem říkala, že úplně normálně místo jedné puberťačky, kterou nezajímáme, máme tři. Žádná velká změna ![]()
notna a dcera pojede do Estonska? Ta se má! Mi se tam v létě moc líbilo.
A s tím jídlem máš asi pravdu, prostě puberťačky.
Mám dotaz. Jde nějak vyrobit vegetariánská svíčková? Myslím tu omáčku.
brrr kvůli muži? Normálně bych to upekla a nedala mu maso.
Pokud ne, tak se tyto jídla na měsíc nech být. To nemá moc rozumné řešení. Vařila bych veci, co jsou bez masa samo o sobě.
brrr však ta omáčka je vegetariánská ne? Jde udělat i veganská verze. Ale nechutnala jsem.
continuity To by nepřežil, kdybych mu prostě jen vyndala maso. Zkusím to udělat s knedlíkem a vajíčkem, uvidíme, jak to dopadne. Kluci jsou knedlíkoví, tak by to mohli jíst.
U nás je problém, že nejsme na vegetarianstvi stavění, furt tady někdo něco nejí.
brrr ta chuť masa asi trochu chybět bude, ale podle mě to půjde. Dala bych tam dost koření.
brrr já nevím,třeba měli v Bille hezký květák, pečený v trojobalu by nejedli? (Hlavně mi neřekni, že její ani vejce a sýry
).
Smažák nebo i sýrové špízy by šly. Všechny ty placky - cuketové, květákové. Lasagne: špenát a bešamel. Nebo udělej těstoviny a jemu jen rajcatovou omáčku.
Třeba palačinky, zapéct se špenátem a sýrem a kluci si tam můžou dat, co budou chtít. To samé zapečené tortilly, klukům udělej kuřecí kousky a on ať si tam dá, co chce ( sýr, zeleninu, čočku).
Třeba ty halušky, bryndzové nebo strapacky. Obojí se dá udělat vegetariánské.
continuity Dík za tipy. Na slušný květák jsem tady v poslední době nenarazila. Smažák je jasný, stejně jako ryba v těstíčku. Kari nebo omáčka na špagety taky, k tomu jim osmahnu kuřecí. Přes týden je muž v Praze, takže jde jen o víkend, ale letos mám pocit, že jsem se vyčerpala vařením přes jarní prázdniny. Že cokoliv teď uvařím, uz tu vlastně bylo.
Tu svíčkovou chci zkusit, protože A)levné a dosažitelné suroviny, B) KNEDLÍK
. Uvidíme, jak to dopadne.
brrr Tak na tu svíčkovou jsem zvědavá, jak se vydaří. A manžel s vegetariánstvim začal nebo jak?
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my