Jídlo a vaření

09. prosince 2014 15:35
Offline bublifuk
příspěvků moje polička 10. března 2023 21:15

brrr jasne, postup stejny, ale bez masa, myslím, že to bude dobré. Míň si dovedu představit tu veganskou verzi. Akorát by mi tam to maso chybělo.

Ale třeba koprovka jenom ze smetany/bešamelu je dobrá moc a víc mi chutná bez masa.

Offline continuity
42716 příspěvků moje polička 10. března 2023 21:25

brrr jestli ji ryby, tak jsi za vodou. Naše děti ji teda všechny, ale třeba losos, vespod podušený špenát, na to ryba bez kůže, pak vrstva kysané smetany a posypat parmazánem. Zapéct.

Z lososa dělám ještě těstoviny, uvařit široké nudle, k tomu opéct na kousky lososa s kaparami, může být sýr. Je to hned a je to dobré. 

Ještě mě napadly zapečené brambory, jako francouzské, jemu tam strč hrášek a dětem do vaší půlky normálně i uzeninu. 

Offline brrr
12302 příspěvků moje polička 10. března 2023 21:28

bublifuk Koprovku nejíme nikdo

continuity Dím za tipy, s nami je to dost těžké.

Offline brrr
12302 příspěvků moje polička 10. března 2023 21:31

Karja Ne, drží půst před Velikonocema. Kazdý rok mu říkám, že ten půst je o tom, něco si odepřít, třeba alkohol. Že maso jí relativně málo, to si odpírat nemusí, no nepresvědčím ho.

Offline continuity
42716 příspěvků moje polička 10. března 2023 21:37

brrr no právě proto ti tam napíšu hodně věcí, třeba tě to nějak inspiruje. 

Já tě lituji, už tak je složité uvařit něco, co jí všichni, ještě když si začnou vymýšlet i dospělí. 

Minulý týden tu paellu děti ani neochutnaly, přitom to normálně jedly, hlavně starší, ale když měly možnosť dát si polivku bylo to hotovo. 

Offline Karja
44464 příspěvků moje polička 10. března 2023 22:03

brrr Ja ti dám univerzální tip, když máme doma něco co nejí sambo, tak si udělá rýží s vajíčkem nebo pohanku, můžeš to manželovi doporučit!:-D

bublifuk Tu veganskou verzi svickove, ale ovšem s masem:-D. Takže prostě bezmlecnou no, dělá kamarádka a je to moc dobré. Ale jako vzít svíčková i maso i mléko a mít ji zcela veganskou to už je možná k pláči natož ne k jídlu! 

Offline Zina
6322 příspěvků moje polička 10. března 2023 23:07

brrr Jsem zvědavá, jak mu to bude chutnat. Já když jsem přestala jíst maso, tak jsem jídla, kde se místo masa použilo něco jiného, vůbec jíst nemohla, přišlo mi to hrozně jalový. Teď si občas něco takovýho dám, když si chci připomenout nějakou chuť z dětství, a chutná mi to, ale za těch víc než 20 let už se mi chutě docela posunuly. 

Offline Zina
6322 příspěvků moje polička 10. března 2023 23:08

Btw, jsme si vždycky myslela, že do svíčkové se dává smetana, ne mlíko.

Offline continuity
42716 příspěvků moje polička 10. března 2023 23:12

Zina tchýně tam dávala šlehačku, teda dve - do osmi porcí. Jako dobrý, ale človek snedl půlku naberačky a pokoušel se o něj zlucnikovy záchvat. 

Offline Karja
44464 příspěvků moje polička 11. března 2023 04:57

Zina My tam taky dáváme vysokoprocentní smetanu, i kuchařka pro dceru ji myslím dava. Tchýně třeba nedává nic a dělá to spíš jako takové hustější zeleninové prlyre. 

Offline brrr
12302 příspěvků moje polička 11. března 2023 06:36

Zina Davám obvykle šlehačku, mlíko by mě ani nenapadlon

Offline 711990
18312 příspěvků moje polička 11. března 2023 07:09

Zina Davam slehacku, ale cca pul deci do 1l omacky, ja delam takovou rodinnou verzi, coz je spis rozmixovana pecena zelenina a chutna to stejne i bez ty smetany.

Offline 711990
18312 příspěvků moje polička 11. března 2023 07:10

Karja jj tak presne to delame my, bracha ma intoleranci laktozy, tak ji mama prestala davat a chutna to furt stejne:D

Offline Mermaid
příspěvků moje polička 11. března 2023 08:20

Karja já už kolikrát přemýšlela, jak často zmiňuješ tu rýži s vajíčkem, to se jako jí vařená suchá rýže s vejcem na tvrdo? Nebo rozklepneš vejce do rýže a osmažíš nebo jak? V každým případě mi to přijde jako fakt divná kombinace :)

Offline Karja
44464 příspěvků moje polička 11. března 2023 08:31

Mermaid Samozřejmě že je to absolutně divná kombinace jako všechno co si můj muž vaří. Je to normálně suchá rýže a k tomu vejce natvrdo:-D. On neumí moc vařit, nebo spíš nechce s tím trávit čas, zároven má ale rád vařené jídlo, ne pečivo nebo nějaké polotovary, tak to řeší takhle:-D. Ale ta starší dcera to taky jí. Oni jedí jako suchou rýži téměř ke všemu, když je třeba večere a mají takové "nechutenství - nic nechci, nemám hlad,, tak mají suchou rýži se zeleninovou oblohou:-D. Nebo jí různé směsi pohanky a luštěnin, a má to jako přílohu k vývaru nebo k nějaké polévce a tak. Když nejsem doma, sní to i děti! Blbý bylo, když to tuhle dcera jedla a jakoby mě krmila...ty jo, to se fakt nedá jíst! Chudáci moji malí.....

Offline Karja
44464 příspěvků moje polička 11. března 2023 08:32

711990 Je to dobré, ale stejně víc preferuju tu smetanovou;-). Ona to má fakt jako pyré, že se to ani nerozteče pořádně po talíři. Je to takový jiný. 

Offline Pinot Noir
29772 příspěvků moje polička 11. března 2023 10:05

Zina do svíčkové dávám smetanu ke šlehání.

Offline notna
9383 příspěvků moje polička 11. března 2023 11:14

brrr Ten program je na principu výměny, tak by dcera asi měla jet zase do Estonska. Určitě to zatím nevíme.

Offline notna
9383 příspěvků moje polička 11. března 2023 11:18

brrr Svíčkovou jsem dělala vegetariánskou jednou a nechutnalo mi to. Delala jsem to naprosto stejně, jen bez masa .Vařím hodně vegeterian i vegan, ale nemám ráda ty variace na běžná jídla , aby to bylo jako "něco"

Offline bublifuk
příspěvků moje polička 11. března 2023 11:32

Karja a to ještě z knedlíku zmizí vajíčko! Zatím jsem to neměla, ale vím, že to existuje. Z veganských jídel, si případně vybírám něco jiného.