Kokoska No to ti řeknu!
Ale já to nemusím dělat, neexistuje žádná povinnost. Jen se přihlásila o východoevropský stánek kamarádka a spoluhérečka, tak ji v tom nechci nechat. Pokud vím, jsme tady 4, dvě Rumunky, Polka a já. :-(
Jídlo a vaření
Garfie no jasne, to chapu. Tesim se na fotodokumentaci :)
Garfie To dáte, budete mít úspěch a ty si to ještě užiješ!
Nejspíš to všichni znají, ale já to objevila teprve nedávno, tak třeba se to bude někomu hodit - karbanátky z vařeného masa. Jsou dobré, křehké a jemné. Vařit kvůli tomu maso je asi blbost, ale kdo ho má věčný přísun jako my s těmi synkovými vývary, tak to třeba využije.
https://www.toprecepty.cz/recept/61769-karbanatky-z-vareneho-kureciho-masa/

A komu chutnala polévka z pečené zeleniny, tak tu mám ještě tip na salát - pečenou zeleninu, nejlíp už jen vlažnou, smíchat s čočkou a balsamicovou redukcí, nebo jak se to jmenuje, takové to balsamico creme. Opečená klobáska volitelně.
. Fakt dobré to je!

Pinot Noir moje tchyně když dělala karbanátky /sekanou a mela zbytek pečeného nebo vařeného masa, tak ho tam taky přimlela. A bylo to vždy výborné .
Dnes jsme měli ke snidani vafle. V Etě s výměnnými nástavci mi trvalo upéct jednu dávku 6min, aby byly tmavší a křupavé. Upečené ale bledé nekrupave byly za 4 min. Podle tohoto receptu https://kitchenette.cz/clanek/vafle-z-jogurtoveho-testa
notna Já se na nějaké chystam, ale moje děti nikdy vafle ještě neměly, takze jestli jsem ten cajk kupovala zbytečně:-D:-D
Karja Ten recept s jogurtem viz vyse doporucuju, ten byly ochotne ochutnat i ty moje nezerky!
Vari Jj, já si slibuju, že budu dělat nějaké ty spaldove zdravější, protože moje děti nějak nechápou nesladké svačiny. Jako když jsme na výletě, tak snědí všechno, ale doma třeba chleba se sýrem, nebo salámem vůbec nejedi, pořád chtějí nějaké loupáky, džemy, medy, pernicky,.....tak snad tohle by nějak šlo.
Vari Jo, ale on to dožene sambo, minulý týden měly chudáci k večeři pohanku s bílou petrželí:-D:-D:-D
Karja já jim pořád svačině dávám akorát ovoce nebo jogurt, říkala jsem si, že do školy už to bude chtít nějaký ten chleba ![]()
Evaeva Jo, já dopoledne taky, ale my obědváme dost brzo, takže odpoledne dáváme větší svačinu.
Karja jako asi je to zbytecny to rikat, ale spaldovy nejsou nijak zdravejsi, je to taky psenicna mouka. Ale muzes je delat bez cukru, aspon se ti nebudou pripalovat. Ja je tak delam. My dospely si na ne davame marmeladu a Tonda to ji odmala suchy...
Evaeva No presne, ke svacine maji jogurt nebo ovoce, nez nastoupi do skolky, budu je muset naucit i na pecivo. Nebo to neklapne a holt tam pujdou s vafli v jedny ruce, v druhy budou mit lahev s UM
.
711990 No jasně, takhle jsem to myslela, bez cukru, nějakej ten jogurt do toho a tak...,
Vari nebudeš. Starší ve školce normálně pečivo jí, ale doma si o to nikdy neřekl.
Karja anebo myslim, ze Potrefenáhusa je dela i z ovesnejch vlocek a tak, to je taky dobrej napad!
Vari hele ja sem takovou snahu mela, pak sem se na to vykaslala a ani se neptam, jestli to tam ji. Rikam si, ze kdyby to bylo extremni, ze by mi rekli:D maji pravidelne 2x v tydnu svacinu, kterou by doma nepozrel - kasi a nejaky krupinky nebo musli s mlikem. Ale jak rikam, nepatram:D
711990 starší jí ve školce asi všechno, aspoň podle něj a mám pocit, že nekecá. Většinu z toho by doma nepozřel, včetně vejce na tvrdo (Mami, paní kuchařky to asi umí líp uvařit, když je to jejich práce
). Ale některá jídla se nám podařilo zařadit i doma, třeba rybičkou pomazánku.
711990 Hele minulý týden si dcera nesla ze školky nějaké lízátko za odměnu. Oni jim ted do jídelníčku přibyly nějaké kaše, ředitelka na to upozornovala, at se díváme na jídelníček a že těm dětem, co tomu neholdují, at rodiče radši dohlídnou ten den na snídani. A pochopila jsem, že kdo to sní bez problémů, tak dostane motivačně nějakou odměnu, jako vzor pro ostatní děti. No tak kdo dostává furt tu odměnu? No moje dcera, protože ta zná tyhlety obskurdnosti od samba, takže to okomentuje doma "paní kuchařka nám uvařila ke svačince kašičku s ovocem, ta je šikovná" a nese si pěkně čokoladičku domů za jáhlovou kaši:-D. štastný dítě.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my