Jídlo a vaření

09. prosince 2014 15:35
Offline clothilde
2042 příspěvků moje polička 24. března 2023 20:05

GChK ten je krasnej

Offline Zuzuli
3739 příspěvků moje polička 24. března 2023 20:06

GChK diky! Dortisimo uz neni u Harfy? Dort mas nadherny

711990 ja planovala koupit jen tri barvy, abych mela RGB, a pak ty zbyle namichat ale z jedne cukrarny, kde kupuje dort kazdorocne kamaradka, mi uz odepsali, ze duhove dorty nedelaj. Asi se jim enchce crcat se sesti barevnymi korpusy

Offline Karja
44465 příspěvků moje polička 24. března 2023 20:08

GChK To se ti fakt povedlo! 

Pinot Noir No teda! Já si teď furt dělám chleba a navrch nějakou šunku,slaninku poraženou a volské oko co pěkně teče zkoutek! Dneska to viděla malamala a tak gurmansky vytrela okurkou ten tekutý žloutek! Já mám ráda i vajíčko na měkko.  No to je moje, slepice začaly teď zase nést, mají štěstí:-D

A to mi připomíná, že dneska dcera najednou u snídaně říká, ,,musím se zeptat dědy, kde je ten druhej kohout, ten černej, už dlouho tam neni, teď je tam furt ten novej bílej,,....no měla jsem z toho strach, ale když jsem ji řekla, že je v mrazáku a děláme si z něj polévku měla z toho záchvat smíchu:-D:-D

Offline Ounz
20485 příspěvků moje polička 24. března 2023 20:10

Pinot Noir tyhle věci bych mohla furt, topinky s vajíčkem, balenky (chleba ve vajíčku)..mňam

Offline GChK
299 příspěvků moje polička 24. března 2023 20:12

Zuzuli Právěže se přestěhovali, ale kdybys chtěla, jsem na Palmovce a mám barvy i 2 formy ;), tak ráda půjčím :). S tím mícháním nemám dobrou zkušenost - proto dortu chybí fialová, protože jsem jí chtěla namíchat a byla z toho taková špinavě šedá. Hlavně je potřeba té barvy maličko.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 24. března 2023 20:12

Karja mňam, tekutý žloutek, to bych si dala

Online Janulik03
20160 příspěvků moje polička 24. března 2023 20:42

Jezis tie duhove torty. Normalne to musim vyskúšať. Mala bude mat v aprili 4 roky, by som sa hecla. Cukru sa nebojíme, a iba to zdobenie sa obavam ze bude take ako od prvaka. No uvidim co z toho vzide. 

Pinot Noir tie topinky mi narobili chute

Offline Mermaid
příspěvků moje polička 24. března 2023 21:26

MaeGandal na mé svatbě byla jedna tříletá a jedna třináctiletá, jinak všechny ženy (vdané nebo vdovy) 50 +, to bych si připadala fakt divně, kdybych házela kytici :) Jo vlastně jsem zapomněla, že moje svědkyne byla cca 40, ale tak kdyby jediná chytala, tak asi chytne, no :) Trapnej přežitek prostě. Celkově už tehdy jsem si vymohla věci, co nejsou úplně běžný a z dnešního pohledu jsem měla být ještě drsnější a nepodléhat nějakým požadavkům, co na mě byly kladeny. Důležitý je, že i za ty svatební útrapy můj muž stojí a kdyby to bylo nutný, tak to absolvuju znovu, klidně s 200 hosty, ve šlehačkových šatech, s velkou kyticí, ve který bych klidně měla stužku a nápis Sparta. Nebo něco jinýho, kdyby to byl on

Offline continuity
42721 příspěvků moje polička 24. března 2023 22:13
Reakce na Zuzuli:

711990 ja planovala koupit jen tri barvy, abych mela RGB, a pak ty zbyle namichat

​Ehm, já ti nechci do toho moc kecat, ale RGB můžeš míchat akorát na monitoru, v realite to s pigmentovými barvami fungovať nebude. Můžeš zkusit spíš žlutou, modrou,červenou, ale je to dřina a výsledek bude tmavší než ty východiskové barvy. 

https://cs.m.wikipedia.org/wiki/Subtraktivn%C3%AD_m%C3%ADch%C3%A1n%C3%AD_barev

Offline continuity
42721 příspěvků moje polička 24. března 2023 22:15

Mermaid já už jsem zažila svetbu, kde sice byly mladé holky, ale kytku stejně nechaly padnout na zem.

Offline andulka01
12786 příspěvků moje polička 25. března 2023 07:24

Zuzuli RGB ti bude k ničemu a CMYK nedělají. Promiň, profesionální deformace. RGB jsou virtuální, monitorove barvy. CMYK jsou ty kyblicky, z kterých se míchá, ale ve vrstvách a bodech, nedokonalým překrýváním. Takže potřebuješ cukrářské Pantonky. 

Ale moc obdivuju žes do toho šla, já bych s tím nejpozději u třetí placky švihla. 

Edit: aha, už ti to psala C. tak promiň za vyučování

Offline euridike blogger
3906 příspěvků moje polička 25. března 2023 13:09

Vyrábí si doma někdo z vás jablečný ocet? Chci to zkusit, našla jsem různé recepty s dost rozdílným poměrem vody a jablek, tak kdyby měl někdo vyzkoušený a osvědčený recept/postup, byla bych ráda... 

Offline Garfie
28438 příspěvků moje polička 25. března 2023 13:58

Mermaid MaeGandal Nevím jestli si to jen nenamlouváte, co jiného byte dělaly s rukama?  On je ten obřad docela dlouhý, kapsy mají málokteré svatební šaty... možná bych si tam bez kytky připadala jako trubka.  A to už si ani nepamatuju, jak vypadala!

Offline Sweet Potato
40142 příspěvků moje polička 25. března 2023 15:17

Parmezáno-rozmarýnové bulky.

Offline SunEclipse
3469 příspěvků moje polička 25. března 2023 15:38
Reakce na Kan:

A ona sem chodí jo? Aha, aha. 

​Je úplně jedno, kam chodí. Je to tvoje zákaznice. A pomlouvat ji je neprofesionální.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 25. března 2023 15:42

SunEclipse To asi jsem, neprofesionální no. Zvláštní, že tu i jiné propírají zákazníky, pacienty, kolegy, ale jenom já budím vášně. No co už. :D

Offline SunEclipse
3469 příspěvků moje polička 25. března 2023 15:44

Kan opravdu? to jsem si teda nikdy tady nevšimla

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 25. března 2023 15:45

SunEclipse Ne? Tak začni stěžovacím vláknem, pak to vezmi přes co vás dnes namíchlo a za rok ahoj!

Offline 999
19714 příspěvků moje polička 25. března 2023 17:27

Garfie Já si to pamatuju velmi živě :-). Chtěla jsem malou kytičku a měla obří kytku z orchidejí, takovou tu co visí přes ruku a přes půl šatů . Tou by nešlo ani hodit .

Offline milacka
5881 příspěvků moje polička 25. března 2023 17:33

Sweet Potato krásne bulky