Jídlo a vaření

09. prosince 2014 15:35
Online Pinot Noir
29778 příspěvků moje polička 30. března 2023 23:28

Mrakoplas ETA, ale nevím, jestli ho můžu doporučit - první měl nějakou závadu v kabelech, tak nám ho vyměnili za nový a tomu zas celkem brzo praskla jedna pružina (jedna ze čtyř), kterou ty plotny při výměně vyskakují ven, takže k výměně ploten potřebuju příborový nůž.

Tak nevím, no, příště radši jinou značku.

Offline continuity
42722 příspěvků moje polička 30. března 2023 23:30

Mrakoplas kup si nejaký Tefal, mali sme aj Etu a ta bola určite pomalšia..

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 31. března 2023 06:19

Mrakoplasja mam Tefal.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 31. března 2023 07:38
Offline notna
9383 příspěvků moje polička 31. března 2023 08:50

Mrakoplas Taky Etu s více deskami nedoporučuji. První hodně málo nahrival, museli jsme reklamovat. Druhý už lepší, ale žádný zázrak. 

Offline milacka
5881 příspěvků moje polička 31. března 2023 10:16

Pohánkové lievance podľa receptu https://www.receptymojejzdravejkuchyne.sk/single-post/2016/11/10/lievance-z-poh%C3%A1nkovej-m%C3%BAky

ale určite si recept upravím, zdali sa mi tuhšie.

Offline Gatita
8593 příspěvků moje polička 31. března 2023 11:41

Ja ted na prahu ctyricitky objevila zeleninovy vyvar, jak je to jednoduche a dobre.

Tak ale aspon ze je porad co objevovat

Offline Karja
44466 příspěvků moje polička 31. března 2023 13:43

milacka Až to upravíš, pošli mi to prosím!

Gatita A máš nějaký oblíbený recept? Já to občas doma dělám, ale nějak nějak cejtim, že to není uplně ono, potřebovala bych to jednou zkusit prostě přesně podle nějakého fajn postupu

Offline Gatita
8593 příspěvků moje polička 31. března 2023 17:11

Karja varim od oka, to je mozna ten muj kamen urazu. Ale ted naposledy jsem prave hodila jen nouzove ctyri stredni mrkve, pul stredni bulvy celeru a dva strouzky cesneku do asi tak 5l hrnce, varila dokud to nebylo skoro na hadry. Pak jsem to ciste scedila a bylo to fakt dobry. Na sve pomery jsem to ale hodne moc osolila, tak mozna v tom byl ten uspech.

Offline milacka
5881 příspěvků moje polička 31. března 2023 17:41

Karja dobre, pošlem.

Offline Kokoska
34664 příspěvků moje polička 31. března 2023 19:51

Gatita prihodila bych k tomu celerovou a petrzelovou nat a porek, kousek kvetaku nebo brokolice (klidne oboje) a jestli nejsi zasadne proti mrazene zelenine, tak i hrasek a kukurici.

Offline Gatita
8593 příspěvků moje polička 31. března 2023 20:12

Kokoska to jsem zapomnela napsat, ze z toho vyvaru jsem pak udelala polivku - pokrajela trochu nove mrkve a celeru, petrzelovou nat a zavarila do toho testoviny. Nat a celer jsem pak mohla rovnou vyndavat, protoze to zde nekteri nejedi...

ten recept je nouzovy, kdybych mela doma treba petrzel nebo pastinak, dam to tam taky. Proti mrazene zelenine nic nemam, ale deti proste nic nejedi, no. To tak ten vyvar s nudlema, max. s jatrovym knedlikem, ale to zas nechce jist to dite, co je ochotne vzit do ust tu zeleninu.

fakt se musim smat, varim porad, ale takovou zakladni vec objevim az ted

Jinak se musim podelit o drobnou radost-nasla jsem dodavatele na maso, misto nakupu z farmy.cz, ktery skoncil. Ted jsem zkusmo brala z Farmarskeho kurete a jsem spokojena. Meli jsme kachnu a zdala se mi poctiva, mela i bio cejch, ac to jako bio vubec neinzerovali. 

Offline Karja
44466 příspěvků moje polička 31. března 2023 20:19

Gatita Díky. Jj sůl je základ dobre chuti vývaru, sambo furt poptává vývar jako od babičky, no kdyby věděl kolik soli a Vegety ten vývar od babičky má....zítra bych ten vyvar taky mohla udělat, ale nemám celer, to zrovna nevím, jestli by mi tam nechybělo, jinak je všechno takové dosladka...no zkusím to i tak;-)

Offline Gatita
8593 příspěvků moje polička 31. března 2023 20:22

Karja jo presne, dosladka byly ty moje dosavadni polivky ze zeleniny taky. Chce to asi poradne vyvarit ten celer a nasypat tam sul. Nijak jsem tu zeleninu ani neopekala, nic. Ale bez vegety jsem to zvladla, to zas jo:)

Offline Karja
44466 příspěvků moje polička 31. března 2023 20:26

Gatita jojo, já to zkusím místo celeru ten česnek a nějakou vegetku najdu:-D. Tím to doplním:-D

Offline Marielle
příspěvků moje polička 01. dubna 2023 22:29

Gatita děkuji za inspiraci :), vařila jsem zeleninový vývar (+vývar z masových koulí) a voní/chutná to moc dobře

Offline Gatita
8593 příspěvků moje polička 01. dubna 2023 22:35

Marielle u nas to ted je oblibena vecere:) 

Offline Marielle
příspěvků moje polička 01. dubna 2023 22:50

Gatita rozumím a chápu :)! 

Offline Karja
44466 příspěvků moje polička 01. dubna 2023 22:52

Marielle Gatita Já maso do rajské vybavila pořádnou dávkou zeleniny a taky z toho byl ten vývar;-). 

Offline Marielle
příspěvků moje polička 01. dubna 2023 23:03

Karja dala bych si! Ty jsi instiktivní kuchařka , a příznávám, jsem Tvoje fanynka