Jídlo a vaření

09. prosince 2014 15:35
Offline Karja
44466 příspěvků moje polička 01. dubna 2023 23:27

Marielle Děkuji! Ale přiznávám se, že jsem se v poslední době nějak pohoršila, jednak mě to už ani moc nebaví, druhak se mi to třeba kolikrát nevyvede. Ačkoliv mám ted obě dvě děti ve školce a jsem doma sama dopoledne, normálně jsem se hrozně zpomalila a všechno mi u té plotny tak trvá, vůbec se nepoznávám. 

Offline Marielle
příspěvků moje polička 01. dubna 2023 23:54

Karja moje milá  to je to . Poznávám se v Tvém popisu :)! Myslím, že pokud děti ve školce = ! Karja Odpočívá/Relaxuje/Věnuje se Sobě/ ... prosím nauč se to pro Sebe i Děti i Samba 

Offline Karja
44466 příspěvků moje polička 04. dubna 2023 20:37

Nemáte někdo nějaký zajímavý recept na květák? Něco jakože ,,orientálního,,? Zatun dělám takové ala kari, s kari pastou, trochu jiné zeleninu co najdu a kokosové mléko ci smetanu. Ale ráda bych rozšířila repertoár. 

Offline Muslik
562 příspěvků moje polička 04. dubna 2023 20:49

Nebyl by zde osvědčený jednoduchý recept na velikonočního beránka (nějaké nadychane těsto, žádná dusivka ani tvaroh), který nedopadne jak ty každoroční obrázky z "úspěšného" pečení?

Offline brrr
12303 příspěvků moje polička 04. dubna 2023 22:50

Tak já už jsem začala velikonoční pečení nepodarků. Perníčky se v průběhu pečení zmenšily a povrch vypadá jak od neštovic. Taky se mi povedla spálenina  přes dlaň a puchýř na prstu druhé ruky. Nevím, jestli má cenu pouštět se do mazance nebo sušenek.

Offline viktorka_od splavu
49195 příspěvků moje polička 05. dubna 2023 08:01
Offline continuity
42722 příspěvků moje polička 05. dubna 2023 08:15

Karja já dělám květákové karí s cizrnou z plechovky. 

Offline GChK
299 příspěvků moje polička 05. dubna 2023 12:55

Nemáte prosím někdo dobrý recept na jidáše, který nestojí na smetaně? 

Normálně vždycky peču podle Maškrtnice/Pečempecen, ale letos potřebuju bezmléčnou variantu a jejich recept je se smetanou. 

Offline Ounz
20485 příspěvků moje polička 05. dubna 2023 13:15

GChK a nešlo by tam vrazit rostlinný mlíko/smetanu? 

Offline Karoleena
2948 příspěvků moje polička 05. dubna 2023 14:19

GChK Taky bych použila rostlinnou smetanu, tam jiná alternativa stejně není, to těsto ve všeobecnosti prostě buď zaděláš s mlíkem/smetanou, nebo s vodou, ale to je hrozně chudý pak, z vody se dá udělat tak knedlík, a ne sváteční pečivo... Stejně předpokládám, že už budeš stejně muset nahrazovat máslo, tak proč ne i smetanu. 

Offline GChK
299 příspěvků moje polička 05. dubna 2023 14:28

Ounz , Karoleena - když já se té smetany bojím - ono ty nemléka jsou dost chudý, tak nevím, jak by to fungovalo. Já místo klasickýho mlíka používám mandlový, to není tak zlý.

Sama Maškrtnica mi poradilo nahradit máslo sádlem (menším podílem) a minimálně v mazanci to fungovalo skvěle, ale z tohohle mám kdovíproč respekt.

Offline Ounz
20485 příspěvků moje polička 05. dubna 2023 14:33

GChK hele bude to fungovat, ja teda este nepekla mazanec, jen livance s mandlovym mlikem a jak to bylo dobry, ale na kvalitu ma vliv hlavne mouka (potazmo lepek) a teda ten tuk..tskze jak pise Karoleena , s vodou to zaděláš, ale bude to chudy. V rostlinný variante šlehajdy tuk taky bejt musi, akorat bude rostlinnej..

Offline Ounz
20485 příspěvků moje polička 05. dubna 2023 14:35

GChK a teda z jidášů respekt netřeba, ten mazanec je imho složitější..a jestli vám nevadí chuť sádla.. tsk cajk. (Olej imho taky půjde)

Offline Karoleena
2948 příspěvků moje polička 05. dubna 2023 14:39

GChK Já teda rostlinný alternativy používám zcela bez respektu :), sice kupuju normálně jen bezlaktózový výrobky, ale občas je někde za dobrou cenu něco vyloženě rostlinnýho, tak sem tam vařím a peču i s tím a zatím jsem špatnou zkušenost neměla, no nebála bych se toho prostě, tam jsou podstatnější jiný faktory, jak píše Ounz

Offline GChK
299 příspěvků moje polička 05. dubna 2023 14:42

Díky moc. Mimino má alergii na mlíko a na sóju, tak jedu v ořechách. Uvidíme

Offline GChK
299 příspěvků moje polička 05. dubna 2023 19:02

Poslušně hlásím, že Jidáše dobrý! Se sádlem a kešu "smetanou". 

Offline Ounz
20485 příspěvků moje polička 05. dubna 2023 19:48

GChK no vida!

Offline Karja
44466 příspěvků moje polička 05. dubna 2023 20:29

GChK Jsou krásný! Já s tím nemam zkušenost, ale hned jak jsi psala o tom sádle, tak mi to znělo velice lahodně, ono prostě vždycky dodá chuti a žravosti. 

Jsem si dneska koupila škvarky!:-D:-D Jen si je posolim a jim je s chlebem. 

Offline Karja
44466 příspěvků moje polička 05. dubna 2023 20:31

continuity To taky někdy dělám. Udělala jsem takové to svoje klasické. Pak jsem našla nějaké indické recepty s bramborem, tak to taky někdy vyzkouším. 

Už jsou levné cukety, takže já zahajují období cukatovych placek každý týden.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 05. dubna 2023 20:33

Karja děláš mi chutě s těmi škvarky!

Na Jidáše jdeme asi zítra, motat budou děti, tak vám je pak možná vyfotím.