Evaeva jaký obtloustlý?! Vypadají skvěle!
Jídlo a vaření
Tabea nevím, přijdou mi nějaký velký, mamka je má tak poloviční. A díky. Při té příležitosti jsme si vyprávěli o Jidášovi, tak jsem zvědavá, co budou vykládat ve školce ![]()
Evaeva krásný jsou!
Měli jste něco zeleného? My polívku, jak jinak. ![]()

Pinot Noir díky
Pinot Noir my jen bramboracku, ale zelena zelenina v ni byla taky.
Evaeva u nás jsou tyhle rozhovory dost zajímavý, jak děti pochytaji v institucích ještě ty muslimský svátky. Pak řeší v autě existenci/neexistenci Boha a já se nemůžu soustředit na řízení.
Nedavno se syn rozčiloval, co byl Bůh za otce, že se nepostaral o Ježíše. Že by se měl stydět.
Tabea no to musí být zajímavé, ještě další náboženství do toho. Tady se ve školkách ta křesťanská část podle mě dost vypouští, mluví spíš o té pohanské části. Ale tady bylo plno nového, syn je ještě malý. Zrada, sebevražda, svědomí,...
Máte ty jidase krásný, my jsme je upekli už v úterý a dnes dojědli
my je teda pečeme z tvarohovýho těsta, já to neumím moc s kynutým těstem, nemám robot ani ten ruční mixér s hnětacími háky, tak se do toho moc nehrnu. Ale syn je moc rád motá, tak si to ulehčuju snazším receptem.
Nemáte někdo zkušenost s těmi miskami na kynutí? Kamarádka nedá dopustit na tuppeware, že to je skvělý, ale nějak nevím, jestli tomu věřit. Fakt v tom jde zadělat těsto jen tím kvrdláním? A funguje stejně i třeba mnohem levnější z orionu? Jsem trochu skeptická, obyč misek mám dost ![]()
čerstve upeceno
clothilde krásný! Ochutnalas? Nebo až ráno? Já miluju ještě teplý. ![]()
Tabeazatim ne. Ještě čeká na upečení bezlepkový pro me. To se těším, bude k ranních kave
žluťásek Na kynuté těsto nepotřebuješ ani robot, ani mixer. Zadělavam normálně v míse vařečkou a není problém. Neboj se toho!
Jo a kynout to nechávám v té míse, kde zadělávám. Přikryju utěrkou a hodím do tepla (konkrétně na sporák, vypnutý teda).
žluťásek Mám 25 let celou tu soupravu na kynutí a používám to spíš jako dozy na uchovávání. Ta mísa má asi 3 litry a dýňovou polévku na chalupu vozím jen v tom. Ze začátku jsem to teda na kynutí používala, třeba ta mini kvásková byla dobrá, jak potom to víko nadskočilo. Tu velkou jsem dávala i plout na teplou vodu, ale rozdíl jsem teda moc nepozorovala. Jinak hnětení, je hnětení, žádnému zatřepat a máte těsto jsem nevěřila, já tu soupravu teda dostala, nekupovala.
žluťásek všechna kynutá těsta, kromě vánočky, která je hrozně velká, zadělávám ručně. Nic na tom není. ![]()
Pinot Noir já teď sice naopak cpu všechno do robotu, ale před tím jsem to taky dělala ručně a šlo to dobře, vždycky jsem si říkala, co na tom jako je, že se to "všichni" bojí. žluťásek tak bych šla klidně do toho. Takovou tou ruční žehličku bys stejně dřív utavila než to uhnětla.
žluťásek Všechna kynutá těsta zadělávám ručně a sice nějakou lacinou kynoucí mísu mám (s víkem), ale vcelku stejně funguje i překrytí utěrkou.
A jestli syn rád motá, tak doporučuju průběžně péct preclíky, to má úspěch u nás. I když teda posledně je začala dcera motat do tvaru hovínek a přišlo jí to strašně vtipný :o)
DruI díky za tip, preclíky by mě nenapadly doma dělat a holkám by určitě chutnaly.
žluťásek taky zadelavam rucne, ani se s tim nijak dlouho nehnetu. Kdyz se to v te mise spoji, vyklopim to na val a propracuju to, obcas s tim trochu svihnu a vrazim zpatky do misy. Behem kynuti to jednou dvakrat jeste "splasknu", jakoby promacknu a prevratim a dobry. A nekdy kdyz to nechce moc kynout, stejne to vrazim do trouby a ono to vetsinou dobre dopadne.
Koupila jsem si nové formy, teda původně jsem šla jen pro ty brumíky, že jo. ![]()
Zatím jsem vyzkoušela jen berana a dobrý! Recept je podle Vaňka, rodině chutná hodně, ale mně se zdá takové knedlíkové.

Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my