Mám uplně easy dotaz:-D. Jde mrazit čočkový dhal? nějak jsem neodhadla množství, přístě bych ho třeba použila jako nějaký mezi produkt do nějaké omáčky se zeleninou nebo do tortil, takže by to teoreticky nemuselo být tak super:-D
Jídlo a vaření
Dostala jsem smrže. Nikdy jsem je nejedla ani nevařila. Co s nimi? Google říká udělat je na másle nebo ve smetanové omáčce. Nebo je mám raději usušit a pak až z nich vařit?
Jaký byl prosím ten recept na světlý dortový korpus?
Dadoo jednou jsi sem davala recept na jidlo z lilku a rajcat, peklo se to v troube, asi tam byl i safran, pak k tomu bylo neco s jogurtem. Ztratila jsem recept a zapomnela nazev. Prosim, nepamatujes si to?
Borani banjan, receptů na netu mnoho, který konkrétní to byl už nevím
Lamicka ale jistě, řeklo sluchátko.. ![]()
Je to Banjan bourani
Tabea myslíš piškot? Z webu kousek dortu
mitford sister Dadoo děkuji ![]()
Tabea Ale jestli chceš dělat tmavej, tak udělej ten kakaový žlutaskův, je s tím mnohem méně práce a možnosti jak se to pokazit. Ale je fakt, že já mám jen ruční šlehač, ne robot, takže mě ty dvacetiminutový šlehání dost štvou. Já teď budu dělat ten zlutaska dva velký korpusy na sebe, minule to zmizelo jako nic!
Tabea ououou. Já jednou bezlaktozovy dělala, tam je potíž ten krém, ale v DE určitě máte na výběr víc věcí. Možná bych zkusila pudinkový krém z bezlaktozoveho mléka, ten piškot a pudinkový krém jsem dělala do dortu sambovi a bylo to dobré, překvapilo mě to, vůči oudinkovym krémům jsem měla vždy výhrady ....neprodává se modrý pudink ať máš delfína?:-D? :-D.
Karja vlítla jsem do obchodu a našla bezlaktozový žervé, smetanu a tvaroh. Tak jsem to čapla a uvidíme. Doufala jsem, že na delfíny zapomněla, že to bylo jen v nějakým razši, ale teď, když jsem Michala těsto, ptala se, kde mám modrou barvu. Myslela jsem, že bych obarvila ten krém na různý barvy. Myslíš, že lepší pudinkovej, než šlehačku se žervé? Oni ti Němci snad nejradši jedí marmorkuchen, co jsem tak vysledovala. Jednou jsem do školky dělala malinký plněný koláčky s tvarohem, navrh meruňku a drobenku a vůbec nešly na odbyt. Všechno suchý bylo pryč rychle. Ojeoje... ![]()
Tabea tvarohový krém se šlehačkou bude dobrý
Moje nervy! Bylo nutný ochutnat potravinářskou barvu. Tak jsem dala kapku na lžičku, ať to slízne. Jenže ona si pak ještě jazykem olizla pusu. Samozřejmě to nejde dolu.... ![]()

Tabea no tak je za delfína ona
To do zítra zmizí.
Evaeva delfína už máme, takže dort je free style. Až oči přechází.
Syn ho teda hned musel omatlat zprava. 
Tabea pěkný holčičí dort
Tabea Ten dort vypadá velice, velice profesionálně! Jasně, pokud jsi měla všechny ty bezlaktozový ingredience tak je tato varianta se šlehačkovým kréměm mnohem lepší.
Tabea wow krásna tortička. Ako si robila tie farebne obruby?
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my