Zuzuli Krásný dort!
Jídlo a vaření
Co s hovezim krkem "z mladeho byka"? Nesmi to byt na vine, takze zadny bourguignon.
Kokoska Guláš ![]()
Kokoska Já ted dělám hovězí na zelenině. Osmahnu cibuli, na kostky pokrájenou kořenovou zeleninu, maso nakrájené na kostky osmahnu, zaliju vývarem a rajčatovým pyré a dávám to péct do trouby na nízkou teplotu. V podstatě je to asi ten recept na víně, ale bez vína. Je to moc dobré.
Kokoska Já ted dělám hovězí na zelenině. Osmahnu cibuli, na kostky pokrájenou kořenovou zeleninu, maso nakrájené na kostky osmahnu, zaliju vývarem a rajčatovým pyré a dávám to péct do trouby na nízkou teplotu. V podstatě je to asi ten recept na víně, ale bez vína. Je to moc dobré.
Tohle taky dělám, ještě přidávám tymián, rozmarýn, bobkový list.
Kokoska Nebo stroganov nebo podusit na houbách.
žluťásek ono to vubec nebylo tezky udelat, naopak to byla celkem rychlovka, jak se ty tenke korpusy pekly rychle ![]()
Diky vsem, radost byla velika. Mala ho chodila cely den okukovat do lednice, vzdycky mu zamavala a "ahoj, dorte, vonis"
A nasi si dort jeste pridali, coz povauju za nejvetsi lichotku ![]()
Pinot Noir se svickou nemam lepsi fotku ![]()

Zuzuli krasny dort, jsi sikovna! Gratuluji oslavenkyni ![]()
continuity ta tvá tvarohová vypadá krásně, jaký má obsah?
1,4 litru?
Nejsem teď doma, ale akorát se tam vejde recept z jednoho tvarohu a 180g másla. Řekla bych taková běžná velikost bábovky.
Polievka, pór, špargľa, mrkva, petržlen, posmažené, povarené, rozmixované, prepasírované, trochu sójovej smotany. A aby nebola nudná, posypaná krutónmi, hlavičkami špargle a najemno nakrájaným pórom a pažitkou. Tajná prísada: trošku medu. 
Já dnes dělala strapačky pro deset lidí. Fotku nemám, nezbyl ani drobeček. ![]()
Prosím o radu zkušené -
koupila jsem si poprvé v životě kimči(Billa).
Po otevření to na mě vylezlo ze sklenice, skoro jsem se lekla
ale moc mi to chutnalo, chutná(připadalo mi to něco na způsob studeného leča bez vajec).
Ale druhý den, mám pocit, že je to "štiplavější", jako když se vám začne něco kazit..?.(třeba zrovna právě ono lečo, když ho necháte pár dní, je už pak "chycené"...)
Je to normální nebo ne.?
(četla jsem etiketu, prý to pořád "pracuje", ale po otevření to má vydržet až 30dní...)
Děkuju...![]()
Miru jestli ti jakoby 'perlí' v puse, tak to ještě může kvasit, mělas to určitě v lednici, vid, vydrží tam dýl. Pokud chutná víc kysele, už je 'starší' dýl prokvašený, ale nic mu není, korejci tohle rádi používaj na vaření. Nejdůležitější je, aby nezplesnivělo, jinak je to opravdu takový 'živý'
...děkuju moc!![]()
(jo, máš pravdu, jakoby to "perlí", víc prokvašený... Ano, v lednici jsem to měla hned od začátku. Tak jsem ráda, že to můžu dojíst...)
Zuzuli paráda!
Přijela ségra (slet čarodějnic, že jo), tak jíme! Trhané vepřové, pečená zelenina s čočkou, meruňková buchta, netopýři a tak.

...PŘEKRÁSNÉ!!![]()
![]()
...jo a co k tomu máte za víno.?
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my