Jídlo a vaření

09. prosince 2014 15:35
Offline Pinot Noir
29781 příspěvků moje polička 30. dubna 2023 10:30

Miru děkuji! Včera jsme vypili tohle, všechno moc dobré. Na dnešek máme připravený deset let starý Cabernet Sauvignon z vinařství VBV, které už neexistuje. Už je otevřený a dýchá.  Po čarodějnicích bude připraven.

A z toho trhaného masa dnes budou hamburgery. 

Offline Karja
44471 příspěvků moje polička 30. dubna 2023 10:37

Pinot Noir krásný! To trhaný maso jsem zrovna minulý týden taky dělala. My do toho máme rádi fazole, jeden den v tortille,druhý den s rýží, a já s pečivem a coleslaw. Ještě jsem to dala do mrazáku, ja myslím, že v té tortile se to z mrazáku docela bude nechat zvládnout 

Offline JankaM
3083 příspěvků moje polička 30. dubna 2023 12:11

Já teda podravku natur používám, ve složení je jen sůl a zelenina, nic špatného na ní nevidím. Když dělám vývar, tak jen z masa, kuřecího a zeleninu tam nedávám, moc složitá logistika na mě. Zeleninu mrazenou tam dávám až z toho dělám polévku. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. dubna 2023 12:14

JankaM děláš to jak moje mamka:) Mně to chutná jako taková dětská verze, no.

Offline Karja
44471 příspěvků moje polička 30. dubna 2023 13:52

JankaM Jo, přesně takhle to dělá moje mamka taky, ale nevím jaké dává dochucovadlo přesně. Já si ty bujony a duchucovadla musím nějak dokoupit a mít ta chutná. Já mám ráda vývar jako hodně ochucený, ale ne moc silný, aby to bylo z hodně masa a kostí. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. dubna 2023 14:12

Karja takové ty "gelové" bujóny ve vaničce jsou bez glutamátu.

Offline žluťásek
8840 příspěvků moje polička 30. dubna 2023 19:40

Karja já jsem koupila loni na dovolenou bujon alnatura a přišel mi použitelnej, necítila jsem v něm tu umělou podravkovitou chuť. Domácí vývar to samozřejmě není, ale na takový rychlý dochucení v nouzi mi to přišlo docela v pohodě. Maj ho v Rossmannu, hovězí, drůbeží a zeleninovej. 

Offline Karja
44471 příspěvků moje polička 30. dubna 2023 20:04

žluťásek Myslím, že jsem ho už taky někdy měla. Ale to víš, ja si vždycky vzpomenu v těch beznych menších supermarketech a když zajedu do Kauflandu, jsem úplně mimo a ani neodbocuji do těch vedlejších regálů:-D

Offline Muslik
562 příspěvků moje polička 30. dubna 2023 22:16

Neměly byste tipy na pohoštění pro osobu, která nemuze lepek a laktózu? Jde mi o takové běžné "zobání", které bych normálně vyřešila stylem tyčinky, sýry, olivy atd. Jsem taková marná, žádné intolerance v okolí běžně neřeším, ale jedu teď po delší době ke kamarádce, tak bych ráda aspoň na ty dva tři večery ráda navezla nějaké vhodné jídlo...

Offline Kokoska
34669 příspěvků moje polička 30. dubna 2023 22:30

Hlasim, ze maso se povedlo, bylo to moc dobry. Pekla jsem ho na opecene korenove zelenine, cervene cibuli a dala trochu kminu a slaninu na nudlicky, maso bylo osolene, opeprene, zatrela jsem do nej horcici a uzenou papriku. Prihodila jsem par perlovych cibulek a misto rajskeho portlaku trochu barbecue omacky. Udelalo to moc dobrou stavu, zeleninu jsem pak jen propasirovala, nemixovala. 

Offline Karja
44471 příspěvků moje polička 01. května 2023 00:09

Kokoska No tak to je super. Já to mám taky ráda a přijde mi, že se tímto způsobem pěkně udělá a dochutí i nějaký ne uplně top kousek masa. Děti to teda moc rády nemají no:-D Zeleninu teda nechávám vcelku, to mě nenapadlo z toho udělat omáčku! A s tou uzenou paprikou si to píšu.

Online Garfie
28441 příspěvků moje polička 01. května 2023 01:06

Muslik Jakože chceš něco koupit, nebo vařit? Olivy zrovna v nabídce můžeš nechat. :-) Já třeba s oblibou na všechny večírky nosím hrozny a vždycky mají obrovský úspěch. Může to každý, dobře se jí, skoro každý je má rád a je to příjemná změna mezi vším sladkým/slaným. 

Offline notna
9384 příspěvků moje polička 01. května 2023 02:13

Muslik Co třeba různé ořechy a sušené ovoce? Nakládané cibulky, kukuřičky apod. 

Garfie Ano, hrozny u nás taky mají úspěch.

Offline Myrtila
5273 příspěvků moje polička 01. května 2023 06:11

Muslik Co zelenina a různé druhy hummusu (dají se připravit doma, nebo koupit), chipsy a různé krekry, třeba amarantové, nebo jiné bezlepkové (ve zdravé výživě, něco má myslím i Lidl)?

Offline Makara
3614 příspěvků moje polička 01. května 2023 06:16

Muslik ty zdravější moznosti už padly, tak přidám bramburky, cabajku, fuet. Možná může i sýr typu parmazan. A teda u nás vždycky zmizne misa zeleniny.

Offline Myrtila
5273 příspěvků moje polička 01. května 2023 06:21

Makara Muslik Jen pozor konkrétně na fuet, obvykle obsahuje laktózu. 

Offline Makara
3614 příspěvků moje polička 01. května 2023 06:25

Myrtila  tak to je docela "podraz". Dík za info. Jdu hledat, jak se tam ta laktoza dostane.

Offline Kokoska
34669 příspěvků moje polička 01. května 2023 08:37

Karja zelenina byla nakrajena, dost se to vsechno rozdusilo.

Offline baltik
4966 příspěvků moje polička 01. května 2023 09:20

Makara a pozor i na chipsy, cist slozeni, prestoze jsou  z brambor, casto je lepek v tom ochuceni

Offline GChK
299 příspěvků moje polička 01. května 2023 14:09

Makara skvělé jsou i zapečené nachos, guacamole, jakékoliv ovoce. U bezlepkářů vždycky udělá ohromnou radost bezlepková buchta nebo připravuju různé dezerty na lžičku (např panna cotta, která lze udělat bez laktózy).