Tak Betty já dělám makovy závin z listového těsta. 1x povidla, 1x mletý mák, povařit, v mléce, přidat ta povidla a rum. Hustá konzistence. A když to vychladlé, zavinout a upéct. Skvělé je to. ![]()
Jídlo a vaření
Dadoo děkuji, možná ta čas zkusím. Uložím si recept.
Tak Betty no, tak to spíš o tom, co komu přijde suchý (už tady byla obsáhlá diskuze na téma "suchá" bábovka), prostě si najdi jinej recept, víc povidel a rumu tohle myslím nevyřeší.
Včera odpoledne jsem si zadělala kynuté těsto na domácí bagetky, dala kynout pod peřinu. Večer jdu spát a copak to tam nemám pod peřinkou:-D. Dala jsem to na noc do lednice, ale nevím, už z toho nic nebude co? Bagetky jsou stejně pasé, možná tak pizza by se snědla.
Dnes som piekla podľa iprima-fresh, z formy vyskočili takmer samé, ale....tá špaldová múka je dosť hutná, takže chutné moc nie sú a nemala som celozrnnú, tak som dala hladkú špaldovú. Už by som ich nerobila alebo možno s inou múkou.![]()

continuity Ešte ma napadla jedna vec, dávaš do vyhriatej rúry? ( Možno sa pýtam blbosti, prepáč.) Lebo stále rozmýšľam, čím to môže byť, že sa tak lepia na formu. ![]()
Biely kvet no jasné, do trouby, která pípne.
Jako běžné bábovky jsou bez problémů, ale to vymažu máslem a vysypu kokosem. Tyhle nejdou moc vymazat máslem a vysypat kvůli velikosti.
Mangovo-malinový dort s kompotkem. Malý, z šesti piškotových tenkých pater, krém je mascarpone se šlehačkou (žluté barvivo). Nejlepší na tom, bylo, že si ho 11letá oslavenkyně skoro celý udělala sama.
andulka01 ten dort vypadá nádherně. Šikovne oslavenkyni všechno nejlepší!
Biely kvet No ale vypadají krásně!
To je tak často, buď chuť, nebo vzhled! ![]()
Tak Betty Jestli máš ráda šťavnaté a mák, tak můj oblíbený je tenhle. Ale je bez mouky, tak asi třeba jen pro vás dva, když se přiženou vnoučata, upekla bych něco jiného, tohle je spíš moučník než buchta.
Garfie díky .
Dnes jsem sklidila velký úspěch tím hovězím pečeným na zelenině. Na závěrecnou pulhodinku jsem navrch dala ještě plátky brambor a to teda bylo! Návštěva se mohla utlouct. A během víkendu jsem dvakrát pekla @žlutasek dort, to je prostě nejvíc nejlepší recept, tentokrat taková rychlovka bez větší estetiky a i bez velkého focení, hned to chtěj krájet!. Ale dceřiny narozeniny se blíží, musím vymyslet nějaky efektní růžový a fialový krém!

Karja ja o tom dortu zrovna dneska pěkná ódy kamarádce. Hlavně jak člověk nemusí zamatlat pět mís, i kdyz chutná výborně. ![]()
Tabea To teda, jako i casově to vyjde hrozně jednoduše i ingrediencema...No jako dělala jsem ten jeden větší ze dvou korpusů a pak za dva dny jen meněí z jednoho a sambo se i ptal, kdy jsem jako ten dort dělala, že si vůbec nevšimnul, protože to je fakt hned hotové.
Mam taky rebus. Suseda nam pred casom doniesla kolac. Bol vyborny, aj detom chutil a neustale ho pytaju. Uz dva krat som susedu prosila o recept a stale mi ho nedala, uz mi je to blbe pytat treti krat. Nemate mieste pekarky recept? Viem len, ze stredna vrstva bola z kyslej smotany, bola tam pomerne vyrazna a kolac nebol presladeny (to my neradi). Esteze som si ho aspon stihla odfotit (po tom, co som dva kusky doslova spraskala :)

Mrakoplas Míša řezy?
Tabea tam je tvaroh, nie? A navrchu cokoladova poleva. Toto nie je poleva ale nepamatam si uz tu chut, ci to bolo tiez z kyslej smotany alebo uplne ina zlozka.
Mrakoplas Já si myslim, že ten vršek je z tvarohu z alobalu a zakysanky(vidíte tam ty hrudečky ne? to dělá jen ten alobalový tvaroh). I ta střední vrstva bych tipla bude mix kysané smetanu a tvarohu, protože jen na zakysance by to asi horkotěžko drželo. Spodek bude něco ala míša řez, pokud by ve spodku byly oříšky mleté (protože na fotce zdá se to trochu strakaté) tak to byste poznali asi.
Mrakoplas ještě by ta horní vrstva mohl být puding, uvařený a potom smíchaný třeba s tou zakysanou smetanou.
Karja Pinot Noir to ste mi moc nepomohli
.Experimentovat nechcem (to u mna nikdy nedopadlo dobre). Dufala som, ze to niekto pozna a hodi mi odskusany recept. ![]()
Tvaroh tam mozno je ale na hrudky si nespominam, ani na orechy ale vtedy som to lepsie neskumala, skoda! Asi sa budem musiet odhodlat ju poziadat znova a budem stat vo dverach kym mi ho neda!
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my