Jídlo a vaření

09. prosince 2014 15:35
Offline Pinot Noir
29781 příspěvků moje polička 09. května 2023 09:02

Mrakoplas tak mně tohle nepřipadá jako nějaká vysoká cukrařina, kde by se muselo jet striktně podle receptu. Možná sousedka už sama neví, tohle jsou takové ty recepty, kde korpus může být pokaždé z trochu jiného těsta, náplň z různých poměrů tvarohu, smetany, mascarpone, ricotty a bůhví čeho dalšího a poleva z toho, co ti ten den přijde pod ruku. Mně se takhle občas povede něco fakt dobrého, ale už pak sama přesně nevím, co jsem tam dala. Jako tohle ti z fotky asi těžko někdo identifikuje. Prostě miliontá variace míša řezu.

Offline Karja
44471 příspěvků moje polička 09. května 2023 09:34

Mrakoplas Já si taky myslím, že je to jak píše Pinot Noir že to není ani recept, ale je to takový to "hmm, tak co mám dneska v lednici aha zakysanku" prostě uděláš korpus nějakej a nějaké vrstvy co tě napadnou... Pudinkový krém by jsi asi poznala podle chuti.

Offline JankaM
3083 příspěvků moje polička 09. května 2023 10:17

Karja co mám zrovna v lednici

Nic ze zde zmiňovaného běžně nemám, takže proto peču jen bábovku, tedy pokud mám aspoň ty 3 vejce

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 09. května 2023 10:40

Pinot Noir lenze ja chcem tento kolac a nie nejaku variaciu, to bych sa nepytala a proste cosi skombinovala.Lenze.to.uz.by.mi.deti.nemuseli.jest.

Ja zas uplny mimon v kuchyni nie som. Napadlo mi, ze mozno to tu niekto pecie a da mi recept. Ak nie, tak recepty "toto je podobne" mi nemusite posielat, to som nasla.  Ale aj tak vsetkym dakujem konvalinka 

Offline Antje
příspěvků moje polička 09. května 2023 10:52

Dadoo prosim, jak dlouho mak v mlece varis a kolik ml asi? 
Napln nesladis?

Offline Karja
44471 příspěvků moje polička 09. května 2023 10:56

JankaM No vždyt jo, na pečení zakusků není nic zdravého:-D.

Offline Antje
příspěvků moje polička 09. května 2023 10:58

Karja prosim te, dala bys mi recept na ten @zlutasek dort ( to hovezi taky neznelo spatne).

Offline Karja
44471 příspěvků moje polička 09. května 2023 11:07

Antje musíme si ji vyvolat @žluťásek protože já měla něco podobného, ale nebylo to přesně stoprocentně ono, takže at to nemodifikujeme a šíříme originál, navíc ho taky potřebuji na červen:-D Už mi to jednou posílala a asi jsem si to vymazala:-/.

To hovězí jsem dělala tohle

https://www.albert.cz/recepty/dusene-hovezi-se-zeleninou

Offline Antje
příspěvků moje polička 09. května 2023 11:08

Karja diky moc!

To vypada hodne dobre, s tim bych mohla mit uspech !

Online RoSa
10098 příspěvků moje polička 09. května 2023 11:24

Antje mák se vaří ve vodě - pak nezešedne... teda tak mi to řikala babička a dělám já

Offline Myrtila
5273 příspěvků moje polička 09. května 2023 11:27

Když už se tu vyvolává žluťásek , tak já bych prosím chtěla vědět, jak se dělá ten krém na dort, čokoláda se rozpustí v té smetaně - a ještě se s tím něco dělá? Jen odhaduji z ingrediencí, podobný jsem asi ještě nedělala. 

Offline Karja
44471 příspěvků moje polička 09. května 2023 11:29

Myrtila Hele já dělala podle receptu, kde se měla čokoláda rozpustit ve smetaně pod bodem varu a pak smetana přidat ještě studená, dát na noc do chladu a vyšlehat. Já to dělala hrcprc, nezbyla mi smetana na to dolití, takže se mi to nepovedlo uplně vyšlehat do tuha jak jsem potřebovala, ale bylo to hrozně dobrý ten krém!

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. května 2023 11:37

JankaM no přesně! Já nepeču prakticky vůbec, musela bych to pak i sama sníst (dětem nechci dávat půl plechu buchty, muž sní dva kousky a já nemám stopku)

Offline Karja
44471 příspěvků moje polička 09. května 2023 11:40

Evaeva Já peču buchty do malé zapékací misky, je to asi menší polovina plechu. Ale taky vlastně to nedělám běžně, jen když má přijít návštěva, někam jdu, prostě velmi zřídkapříležitostně.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. května 2023 11:43

Karja já se budu muset na něco vrhnout, mladší pořád poptává nějaké pečení. Chtěla jsem koupit druhou formu na brumíky, ale asi mi jí parfu vykoupila:)

Offline Dadoo
11628 příspěvků moje polička 09. května 2023 11:44

Antje Jen chvilku, Stejně se bude péci. Vysypu pytlík mletého máku a mléka dám tolik, aby z toho byla hustá kaše. V podstatě přilévam, dokud nejsem spokojena :))) Aby mák nebyl nasucho, aby to šlo míchat, ale bylo husté. Ještě to povolí ta povidla.

Nesladím, povidla jsou sladká dost. Ale pozor, některý mletý mák je už i s cukrem.  Ale nevadí ani to, jen je to pak sladší.

Offline Pinot Noir
29781 příspěvků moje polička 09. května 2023 11:54

Mrakoplas no jo, jenomže to je to stejné, jako kdybys sem dala fotku bábovky a chtěla na ni recept. Taky jich může být ke stejnému vzhledu milion. 

Offline Myrtila
5273 příspěvků moje polička 09. května 2023 11:56

Karja Díky, to zní dobře a hlavně jednoduše!

Offline Myrtila
5273 příspěvků moje polička 09. května 2023 12:01

Evaeva Já teď začala dělat všechno jako muffiny, právě pro dítě. Těsta dělám půl nebo třetinu dávky, muffiny spíš menší, takže syn zvládne sníst jeden celý naráz, a my s mužem si dáme jeden nebo dva. Celý plech buchty dělám málokdy, ale spíš proto, že to nedokážeme sníst.