Karja ja jsem se někde dočetla, že piškot se ma prichytnout na boky, aby nevznikl soudek. Tak jsem usoudila, ze toto není od piškotu daleko a bude to lepší nechat přilepit pak oříznout.
Jídlo a vaření
zatím jsem přímo tenhle dort nepekla, ale krájím podle toho jak vyběhne/jak si troufnu.
papír zacvaknout - nevyteče (viz obr.)
obávám se, že čokosmetanu lze přešlehat

bublifuk děkuji.
Cokokosmetanu si pohlidam. Ono to bylo docela tuhý i horký, tak se to snad nějak neroztece.
continuity mám vyzkoušené obě verze - boky potřít a vysypat, nebo nechat tak a nějaký výrazný rozdíl jsem nezaznamenala.
continuity držím palce, dělat dort je radost.
continuity Já jsem tým boky nevymazávat, nevyboulenej korpus ještě dost závisí i na kvalitě formy, ve které pečeš, ale i to nevymazávání podle mě docela pomáhá.
Ten dort budeš kompletovat dnes? Obyč šlehaná ganache (poměr 2:1 smetana čokoláda) by měla bejt v lednici hlavně dost dlouho, nejlíp teda přes noc, to má na konzistenci pak významnej vliv, aby to šlo pěkně vyšlehat do nadýchanýho krému, ale zas neznám přesně ten recept, podle kterýho postupuješ, takže to jen tak všeobecně.
Držím pěsti každopádně, to je zásadní milník!! :)
Karoleena mám tam víc čokolády a je to v lednici od rána. Ja to nikam nepovezu, je to pro radost dítěti.
Uvidíme, jak bude dítě netrpělivé. Po 35 minutách jsem na to koukala a je to hrozně vybouleny a úplně syrový.
continuity vyboulené odrojíš, tím bych se vůbec netrápila:) Určitě bude výborný, když je tam tolik čokolády.
Evaeva ehm

continuity no tak bude ještě na dortíky do skleničky
. A nebo to nadrob navrch, jak říkala karja.
continuity vyboulení se hodí, aspoň má člověk možnost ochutnat korpus. Když je toho víc, tak se udělá pohár - pokud člověk předává dort dál, tak aspoň ví, jak to chutná všechno dohromady ![]()
Na jedno proříznutí to určitě bude.
bublifuk no možná udělám prostřední patro ve stylu puzzle ![]()
Stejně to musí nejdřív vystydnout, pak se uvidí.
continuity papir zacvakavam, boky nevymazavam. Víc než na 2 patra mi to z jedny dávky nikdy nevyslo.
Šlehačku zahřeju tekutou nevyslehanou, ne aby se varila, jen aby byla horká. Na kostky nalamu čokoládu a micham lzickou v misce, dokud se to nespoji
continuity nebo ten kopec zakomponovat jako úmysl a vysázet na něm třeba les
možnosti jsou.
Tak máme tři patra a kdybych si prostředí a vrchní nespletla, bylo by to ještě lepší ( ve smyslu hranatější). teď prosím pricetnou ganache, která mi na tom udělá krásnou polevu.
Toto bylo 100g 80% čokolády na 100g smetany a byl to dost beton ![]()
Nebojím se, že by to nedrzelo, protože po zaslehani mascarpone a chvilkovém vychlazení jsem z toho mohla krájet kostky. ![]()
continuity tak pokud jsi chtela polevu, mela jsi jen rozpustit slehacku s cokoladou zas v jinym pomeru a polejt to a nechat ztuhnout. Vyslehany je to k potirani=krem.
711990 no to jsem měla na ten krém, to je v pohodě, zatím jedeme podle plánu. Jenže to, co mi vzniklo, z toho by poleva rozhodně nebyla - moc tuhé. Takže kolik čokolády do šlehačky?
continuity tady kdyžtak doporučené poměry na různé použití ganache.
continuity a ty chces polejvat cokoladovou polevou to co mas ted na ty fotce? A to je potreny nejakym kremem?
continuity prej má ta šlehačka s rozpuštěnou čokoládou jít na 12 hodin do ledničky
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my