711990 ano prosím, já bych ten krém chtěla polít polevou, teď je tam fakt tenká vrstva, jen aby to bylo potřeny a trochu uhlazený, vrchní vrstva je v podstate piškot. Delala to tak babicka, ale ta rozpouštěla čokoládu už v nevím čem
Jídlo a vaření
continuity to se vetsinou cokolada jen lehce zredila maslem
RoSa já už ale šlehat nepotřebuji. Každopádně s tím, co mi vzniklo po osmi hodinách, jsem byla spokojená.
continuity tak to mas 2 moznosti, bud krupavou, to se jen rozpusti cokolada samotna na vareni, anebo se do ni pro lesk da trochu tuku - idealne 100% tuku anebo kokosovyho. Anebo mekkou, to se rozpusti cokolada a ta se naredi slehackou anebo zakysanou smetanou. Pisou 1:1 na gramy, ale jde to s mensim mnozstvim toho redidla. Ale leje se to za tepla, pokud to chces jako tenkou vrstvu polevy. A lip to drzi na piskotu nepotrenym kremem.
(ganache co se sleha, se pouziva jako krem k promazavani)
711990 díky moc. No nějak se s tím poperu, není to pro žádnou velkou událost, dítě je spokojeně už teď. Tak to spíš chci vyzkoušet, abych příště věděla, co s tím.
continuity no ale to budeš lít teplou polevu na ten krém? Toho bych se trochu bála.
continuity jak píše 711990 na polevu čokoláda:smetana 1:1 (to už se nešlehá) - až to vychládne tak se poleje dort. V případě hodně teplé polevy to vezme i trochu toho krému a bude to takové mramorované.
No ještě by to šlo utáhnout do obruče, nalít vrstvu a nechat ztuhnout - k tomu je lepší ta nastavitelná forma a pak se musí nějak dořešit boky.
Nebo použít jenom čokoládu s tukem na polevu.
Pinot Noir no proto se obvykle neleje poleva pres dort pomazanej kremem:D ale kdyz se hodne vychladi, v lednicce nastaveny na co nejmin stupnu, tak bych se tolik nebala
711990 Ty seš tak šikovná. Moje dcera chce černobílej dort (no prostě jako je naše kočka, bohužel nějak se toho nápadů nechce vzdát, opakuje to i s měsíční pauzou.....), to neudělám nijak přírodně co? Jako napadlo mě, že bych tu černou zakomponovala nějak nahoru, třeba jako polevu, patlat nějaký černý těsto, to vůbec, dělám jen žluťásek dort:-D. Ale nic jiného než potravinářské barvivo mě nenapadá....Ještě teda Oreo sušenka je černá:-D
continuity : Jako vrchní patro se často dává to spodní otočené. To asi víš viď. Občas teplou polevu na krém liju, ale chce to vychytat tu teplotu, prostě aby to bylo tekuté ale ne už moc teplé...
711990 A to s tím tukem na lesk, to je fakt chytrý!
Karja Co živočišné uhlí? ![]()
Karja no to vím, akorát js m to měla všechno hezky rozložený a popatlany marmeládou a blbě si to nakonec poskladala. ![]()
Rebarborovo-jahodový

brrr ten je luxusní, rebarboru mám moc ráda .
Karja a co takové to černé kakao?
Já vůbec nevím, jak se to chová, ale černé je dost. Třeba jenom obarvit polevu a z bílé čokolády bile kanky?
brrr dala bych si hned. Já ho mám dost ráda, ale děti to nejí, už pořád v trapu.
Karja černé kakao na těsto. Akorát má trošku jinou chuť. Spíš by mě zajímalo jak s tou bílou, čistě bílý je snad jenom fondán na potahování a ten zas divně chutná.
Karja prodava se to cerny kakao, ja bych z toho udelala korpus, myslim ze andulka01 z toho neco pekla! Ale cerny uhli na obarveni cehokoliv nedoporucuju, letos si Tonda porucil cerny velikonocni vejce a cerny uhli fakt nefungovalo, ono se totiz nerozpustilo vubec, porad to byl prasek smichanej s vodou. No a u barviva mas podezreni, ze ma dcera nejakou alergii, nebo ne? Navic prej cerny barvivo uz ma neprijemnou chut, kdyz se dava ve velkym. Ale ted jsem videla na instaci tip, nebarvit celou varku kremu ale udelat nornalne dort bilej a pak namichat maly mnozstvi toho barevnyho a potahnout to znevi jen tenkou vrstvou toho barevnyho kremu pres vychlazenej dort. Prave kvuli ty chuti a pouziti minimalniho mnozstvi barevnyho kremu. Ale znamena to, ze bys pouzila zvenci ten swiss buttercream, co neni zas tak moc dobrej k jidlu. Neumim si to predstavit s nejakym vodovatejsim kremem.
711990 fakt ti nechutná swiss buttercream? Přijde mi jako nejlepší máslový krém i chuťově a dobře se s ním pracuje (i třeba kytky) akorát umíchat ho bez robota je trochu sázka do loterie. Ale to by asi šel použít i ten pudinkový a obarvit taky černým kakaem (taky je hořké).
hmm teď mě začíná zajímat jak by to vypadalo ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my