bublifuk já jsem tam dala jednu celou brusinkovou marmeladu, byli v ní i kousky bobulek. Tu už korpus sežral nebo co, vůbec tam není vidět a ani poznat teda.
Jídlo a vaření
Garfie Diky za hlas nacelniku! To se pocita:-) ja to chci hlavne proto, ze mame skvelou dodavatelku jidla, bude uplne uzasny, ale sladky nedela. No a nevim kde jinde by mi udelali tak dokonaly sladky, jako delam ja sama, zejo
a tak nejak vzdycky jsem si rikala ze si to upecu sama. Ale ten napad, aby kazdej neco prinesl, je taky skvelej, to by se mi libilo, bejt pozvana na takovou svatbu!
Garfie No to bych jí poděkovala:-D. Já vždycky doufám, že to moje zapadne a nikdo se nebude ptát, kdo to donesl, protože mívám nějaký uhyn dost často:-D
711990 Mně teda uplně všechny nápady, co jsi přednesla - dva dorty nebo pavlovy přišly uplně v pohodě, nic by mě neurazilo jako hosta. Myslím, že na hodně svatbách, kde jsem byla bylo víc dortů. Protože pro cukrářku (navíc nějakou cenově dostupnou) je vždy shůdnější udělat víc malých než jeden třeba pro 60 lidí. Vybrala bych si to, co máte raději a co je pro tebe pohodlnější.
continuity Jo, já to minule taky promazávala marmeládou a vůbec to nikde nebylo poznat. Ale zase to všem hodně chutnalo, prostě tenhle dort je fakt boží. Poměr práce, cena surovin a výkon.....boží, boží, boží....
Karja hlavně pak můžou být různé a každý si vybere podle chuti.
Já jsem měla patrový a každé patro jsem chtěla jiné a dost se divili. Navíc to stejně tak úplně nešlo, protože k přízemí jsme se prokrajeli az pozdě.
Karja Já tehdy měla doma čerstvý novorozeně (ok, tak táhlo mu na půl roku....
), tak jsem se vymluvila a koupila jí dárek....
Myslím, že dva dorty byly i na svatbě Kate a Williama, jeden tradiční a druhý, co má ženich rád.
Možná si to teda pletu s jiným královským párem, úplně stopro za to neručím.
continuity já měla patra taky různá, dopředu jsem se ptala, kdo bude chtít první a kdo druhé, třetí bylo jako první.
Garfie to som tiez zazila na dvoch svadbach, no vtedy som bola mlada a neskusena, neviem ci to vobec dakto jedol :D ale ako napad sa mi to tiez pacilo. Na jednej svadbe z toho spravili dokonca sutaz - kazdy mohol anonymne zahlasovat za najlepsi kolac a vitaz vyhral flasu alkoholu :) nastastie posledne miesto nevyhlasovali, bolo by asi moje :D
711990 já byla na svatbě, kde vůbec neměli dort, místo něj byl bufet se zákusky, a bylo to uplně skvělý. Každý si ke kafi vybral, na co měl chuť. My sice dort měli, ale zpětně si říkáme, že kdybychom se brali znovu, tak zrovna dort vynecháme
takže já taky hlasuju pro minipavlovu, klidně, ať si ji každý ozdobí ovocem podle chuti. A tip od Garfie s přinesením různých koláčů je taky super.
Nemá prosím někdo recept na dobrý čočkový salát /studený/?
euridike můžeš udělat jakoby tabouleh jen místo bulguru čočku.
euridike Já dělám z belugy s pečenýma paprikama (šla by i sušená rajčata) a kozím sýrem. Zálivka limeta, olej, sůl, chilli.
A pokud bys chtěla něco neobvyklého, většinou má úspěch tohle nepálské jídlo. Oni to jedí s rýží, ale já to dělám jako salát.
Potřebujeme:
0,75 l vody 200 g červené čočky lžíci nastrouhaného čerstvého zázvoru lžičku nakrájené čerstvé zelené papričky čili půl lžičky semínek černé hořčice půl lžičky směsi koření pěti vůní (skořice, koriandr, bobkový list, badyán a anýz), několik tamarindových lusků či pastu sůl cukr olej čerstvé lístky koriandru 500 g rýže
Jak na to
Do vařící vody přidáme červenou čočku a vaříme na mírném plameni, až změkne. Mezitím dáme dusit rýži. Do vařené čočky přidáme nastrouhaný zázvor, čili papriky nakrájené na kolečka, sůl, cukr a dužinu tamarindu, promícháme a chvilku povaříme. Na malé pánvičce rozehřejeme olej, osmahneme hořčičná semínka a v okamžiku, kdy semínka začnou pukat, pánvičku odstavíme a osmahnutou hořčici přidáme do směsi s čočkou. Okořeníme kořením pěti vůní, zakryjeme a necháme chvilku odstát, aby se chuť rozležela. Podáváme s rýží zdobené nakrájenými lístky koriandru.
euridike já dělám čočku smíchanou s vychladlou pečenou zeleninou (jako nejlepší jsme vyhodnotili kombinaci kořenová zelenina + červená řepa + Hokkaido, to vše dohněda upečeno s tymiánem), zálivku octovo-medovou, nebo hotovou balsamico redukci.
Úplně jsem na to dostala chuť! ![]()
Díky, dělám tabouleh podle Kuchařky pro dceru, ale pro sebe jen takovou jalovou variantu bez rajčat, protože na ta syrová jsem alergická, ale zkusím i nějakou čočkovou variantu...
Tohle je recept přesně pro mě, moc děkuju... :)
To zní taky skvěle, červenou řepu mám moc ráda, tenhle druh zálivek taky, děkuju... :)
Prosím pěkně, kde se tak dá normálně nakoupit čekanka?? Mívala Billa, prolezla jsem všecky v centru, ani vidu ani slechu. Mám strašnou chuť na jedno jídlo (zapečená s kuřecím a bešamelem), ale nemám ji..!!
Mám pocit, že jsem ji kdysi viděla v echt asijských potravinách, ale jsou ty zásoby takové nevyzpytatelné a já potřebuji jít najisto...
Pavlena V Praze bych ti řekla Rohlík, Košík nebo DELMART, ale nevím, jestli to máte v Brně.
Pavlena Tak na puky jsem jednou narazila v Pardubickým Globusu, sama jsem byla překvapená.
Pavlena zkusila bych Lidl. Albert jí mívá v těch krájených salátech a pytlích s polníčkem. Ale to asi nepůjde do toho receptu.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my