Karja hlavu kočky zvládneš kdyžtak namalovat. Taky bych šla cestou nejmenšího odporu.
Jídlo a vaření
Evaeva já mám kočkový svíčky:-D
Karja tak to jseš za vodou ![]()
Evaeva Jj, a už jsem doma vysvětlila, že černej dort nejde!:-D. Asi udělám jako bíle tu kočičí hlavu. Chtěla jsem dělat dva velké korpusy na sebe. Asi to tak udělám, ale dneska mi to nějak málo vyběhlo, těsto bylo takové jak těžké.
Vari dvojčata mají narozeniny? Dej foto.
Tak Betty Nene, narodili se az v srpnu a na narozeninovy dorty bych si nikdy netroufla. Jen mame doma hodne jahod z Vranan a chtela jsem udelat neco jako nepecenej dort, akorat na piskotovym zakladu.
Vari to jsem asi nebyla já, já peču úplně nejklasičtější piškot, na jedno vejce jedna lžíce cukru a jedna lžíce mouky, počet dle potřeby.
Vari já jsem nějak dvojčaty fascinovaná, přijdou mi esteticky dokonalé. Ale musí to být masakr. Moje kamarádka měla dva kluky před 40 roky.
A omlouvám se, vím, že na tebe reaguju opakovaně.
Vari tak to jsem presne delala - piskot, jahody a slehacka s marcarpone:)
Tak Betty Ja mam kluka a holku, kteri si nejsou vubec podobni, jakoze vubec, lidi je netipujou sni na sourozence :-).
Karja Moje spoluzacka chtela druhy dite rychle po prvnim, takze kdyz byl starsi rok a pul, narodila sr ji dvojcata. A to musi bejt teprve masakr.
Pinot Noir Dekuju, takhle to podle me dela i moje mamka, akorat je zrovna na dovoleny a zatim mi neodepsala.
Vari no pro mě byl vždycky piškot jedině toto těsto bez tuku z těchto tří surovin, všem ostatním těstům se u nás vždycky říkalo nějak jinak. Až tady jsem zjistila, že se piškotem myslí i těsta z dalších surovin, s máslem, olejem atd. Ale já už zůstanu u své terminologie, nedomluvila bych se s vlastní rodinou. ![]()
Pinot Noir já jsem myslela, že rozdíl je jestli je tam sníh/našlehana vejce nebo prdopeč. Piškot bez oleje jsem dělala taky, taky je výborný. V tomhle receptu je fajn, že se šlehají celá vejce, takže ti odpadá oddělování bílků a jedno šlehání
Vari delame piskotovy plat na plech, rozriznout na 3 dily a vrstvit s ovocem a slehackou, bud samotnou nebo s jogurtem (nejaky hutnejsi, treba hollandia) a nebo klasicky slehacka-mascarpone, pak to cele jeste potrit tim kremem a treba posypat nastrouhanou cokoladou nebo i navrch ovoce. Nejlepsi letni dort, muzou v nem byt i broskve, maliny, boruvky, co zrovna je.
Pinot Noir piskot jedine bez tuku! A ja ani testa s olejem nemam rada, vzdycky to z toho citim. Leda mozna s ryzovym olejem bych to mohle jeste zkusit, ten se mi zda uplne bez chuti, smazim na nem palacinky.
Kokoska Dekuju za tip, ukladam si a vyzkousim. Jen mam obavy, ze moji nejedlici si toho max. zobnou (jako vseho), ja to dojim a po tomhle lete se do prace vratim jako becka :-D.
Vari s jogurtem je to takova odlehcena verze, pomer se slehackou teda nevim, spis podle konzistence jogurtu. Ta hollandia (selsky jogurt) byva tak akorat, ne tekuta, ne uplne tuha jako to mascarpone. A taky muzes vzit mensi plech, ze jo :)
Matinka si přála něco asijského

andulka01 to se maminka má! Vypadá to úžasně :)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my