Evaeva "muj" Lidl ji urcite nemiva.
A jasne, musi byt v celku..
Jídlo a vaření
euridike salát z černé čočky se zelím - na oleji osmahnu cibuli nakrájenou na měsíčky, přidám bílé zelí nakrájené na čtverečky, koření, co mě zrovna napadne, a do toho zamíchám uvařenou černou čočku. Nekdy přidám uvarenou rýži.
Díky, zelí je super tip, kysané zelí jíme i k teplé čočce a sázenému vejci, takže tohle se určitě ujme. :)
Domácí umeshu (švestkové víno), za rok ochutnáme! ;-)

Garfie fiiha a co jsou ty kousky, co vypadají jako led?
continuity To je cukr, "rock sugar" mu tady říkají, bývá třeba ve směsích čínského čaje. Jeho výhoda je, že se rozpouští postupně, což je prý z nějakého důvodu pro výrobu umeshu výhodné.
Vydali jsme se dnes na street food festival na Okor. akorát necteme ani jeden pořádně, takže když jsme na místě zjistili, že abychom mohli začít utrácet za ty tortilly, lokše a pivo v kelímku, musíme nejdřív zaplatit téměř 800, pustili jsme k vodě 130 za parkovné a vyrazili jsme sem.
https://www.dvur-hoffmeister.cz/
Fakt výborný. Takový skoro až degustační zážitek bez těch tanečku okolo. Za tu cenu fakt pecka, jídla s nápadem, opravdu vyladěné.
Jako předkrm a pozornost podniku dorazili mušle svatého Jakuba a dávam do patrnosti talíř, muž měl tuším Virginii Woolfovou, dcery Picassa a Cocteaua.
To druhé je chřestový krém. Dál jsem nestihla fotit, protože všichni měli hlad. Za co může ta zajizdka na Okoř.

continuity wau, to vypadá parádně!!!
continuity díky moc za tip!
Po tulipánovém dni u Gardenistů jsme nejdřív zkusili V polích (bez šance, rezervace až na večer) a nakonec byli v hotelu Okoř. Jídlo a prostředí fajn, ale ten servis... tragický.
andulka01 v polích byla druhá možnost, ale muž si nějak nebyl jistý a na googlu to bylo vedeno jenom jako penzion. Jinak máme taky výborné reference.
Tady se taky divili, že jdeme bez rezervace, ale místo vám našli. ( Už bylo fakt pozdě, kolem druhé).
continuity nám se jednou povedlo, právě taky celkem pozdě odpoledne, kdy tam skoro nikdo nebyl. A vynikající. Příště budu líp plánovat, ten Dvůr zcela určitě povedu v patrnosti.
Dobré ráno pri raňajkách. Jednoduchý dezert z banánu, vajca a prášku do pečiva hotový za 3 minúty.
Jedeme k rodině, tak rillettes.

Pinot Noir wauu, dala bych si!!!!
Dnes jsem dělala klasika žluťásek dort, a musím se omluvit continuity ono to v té větší formě paradoxně sežere mnohem víc smetan a všeho než když mam dva malé korpusy na sobě, a to je těsta přitom víc. Narvala jsem do toho dortu 3 smetany, jedno mascarpone, tvaroh a celou čokoládu:-D.
Karja to zní dost jedle
Byla ta velká kočka?
Pinot Noir Prosim pekne, mam pocit, ze jsi tu davala overenej recept na piskotovej korpus? Nebo pokud mate i nekdo jinej, budu moc rada, ja jsem na peceni jeste vic leva nez na vareni.
Evaeva Ne, tohle je dort pro tchána. Ale tim jsem se poučila, že tu kočku nebudu dělat:-D. Ono se to taky tak divne vybouli. Prostě ten malej vysokej je takovej lepší no.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my