711990 Prosím tě, chtěla bych se zeptat k těm pavlovám, jak jsi je připravovala na svatbu, jak moc předem jsi je pekla? A jak jsi je mezitím uchovávala? Chtěla bych je taky zkusit a ideálně bych je potřebovala udělat den před oslavou, jeden den by ten bílkový základ asi vydržel? Zdobila bych je těsně před konzumací.
A případně, jak dlouho by ta bílková část mohla nejdéle vydržet uskladněná? Kdybychom je nezvládli sníst v den oslavy, tak že bychom si je zdobili a jedli i další dny.
Jídlo a vaření
Myrtila Pekla jsem je v utery a ve stredu, mela jsem je pak ve vzduchotesny zacvakavaci ikea krabici. Delam recept, kde se bilky tepelne osetrej pred slehanim, takze pak nemam obavy ze bych to poradne neprosusila. Delala jsem ted super postup, do trouby rozehraty na 200stupnu das na 7min 300g cukru na plechu/v pekaci, mezitim slehas 150g bilku do mekkych spicek. Pak po lzicich zaslehavas ten horkej cukr, dokud smes neni zchladla a pevna. Vyslo mi z toho 8 malejch anebo 1 velka. (ty se pak susej na 100stupnu 2h, ta 1 velka mnohem dyl)
Myrtila V suchu je muzes mit i mesic, vzdyt jsou to v podstate pusinky, myslim jedno z nejtrvanlivejsich cukrovi?
Myrtila s cimkoliv, co je v troubě na100 stupňů desítky minut bych byla v pohodě. Salmonella schcipa na 70C po deseti minutách + cukr je taky velmi účinný konzervant
711990 Vidíš, nad tím jsem nepřemýšlela, že by to nemuselo být dost tepelně opracované na delší skladování, děkuju i za ten postup. Ono, čistě laicky (a s jedním semestrem kvality potravin někdy v pravěku
), by to snad mělo být v pohodě, je tam hodně cukru a kyselá složka, v tom se salmonele a jiným potvorám moc dobře nedaří, ale je lepší být opatrný.
Tuhle krabičku mám, tak dobrý
Jsem na to zvědavá, nic podobného jsem ještě nepřipravovala, ale máme docela dost jahod a třešní, tak se to vyloženě nabízí.
Garfie Jj, na pusinky jsem si taky vzpomněla. Akorát jsem většinu svého života nemohla vejce, takže tyhle sněhové věci mě úplně minuly, nebyla jsem si tou trvanlivostí úplně jistá ![]()
continuity Než jsem to naklepala, už to tu je o od tebe ![]()
Garfiev.podstate jo, ale v tech vetsich velikostech se to prosusuje dost ztuha a pavlova spociva v tom, ze ma ten vnitrek spis jako marshmallow, takze je takovej nehotovej a zacne to vlhnout. Ale jinak jo, v ty krabicce to tejden da.
711990 recept od Merinque girls, můj oblíbený, zcela blbovzdorný. Ta základní pusinka vydrží ve vzduchotěsné krabici dlouho, akorát u nás by se musela aktivně bránit ![]()
711990 recept od Merinque girls, můj oblíbený, zcela blbovzdorný. Ta základní pusinka vydrží ve vzduchotěsné krabici dlouho, akorát u nás by se musela aktivně bránit
Ta moje živá fantazie... Představuju si taktické bránění víka před otevřením...
Ta moje živá fantazie... Představuju si taktické bránění víka před otevřením...
A kdybys věděla jaký vnitřní boj probíhá vně víka ![]()
711990 prosím tě, kolik budu mít malých pavlov z jednoho bílku? Mám na to chuť, jak jsou teď jahody, ale tipuju, že to budu jíst sama, doma to nikdo neoblibuje.
Evaeva Tak to budeš mít akorát;-). Já třeba dělám ze tří a jsme schopný to sníst se sambem sami a i já bych to asi snědla sama, když by na to přišlo:-D
Evaeva Tak to budeš mít akorát;-). Já třeba dělám ze tří a jsme schopný to sníst se sambem sami a i já bych to asi snědla sama, když by na to přišlo:-D
Evaeva no to je tak 30g, takze bych tipla ze udelas 2-3 malinky placaty.
Salát se slanorožcem z domácího chovu.

Sweet Potato
slanorožec z české hlíny? No tyjo!
Zuzuli Hele já používám nakonec po tom, co jsem za ty roky vyzkoušela všechno možný, nakonec nejradši sklenice od medu. Nejlíp se to udržuje.
Teplý salát s černou čočkou a batáty.

Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my