Jídlo a vaření

09. prosince 2014 15:35
Online Pinot Noir
29788 příspěvků moje polička 17. června 2023 19:37
Reakce na Karja:

, prej můžu tenhle odkrojek?

Dort moc hezkej. 

Offline Karja
44477 příspěvků moje polička 17. června 2023 19:58

Evaeva Udělej ji taky. Ale z malého korpusu bude fakt lepší, normálně z té klasiky 24cm a jen jedna dávka těsta, ta výška tomu taky ublíží. Ono to nevypadá, ale jak to bylo velký, tak fakt takový neumětelský. To menší skryje chyby:-)Jako nakonec to není v životní velikosti, bylo to dvakrát tak těžší než naše kočka:-D

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. června 2023 20:02

Karja jo, obvykle dělám o trochu větší korpus, třeba 22cm, myslím. To je pro naší obvyklou sestavu akorát. On má narozeniny až na podzim, tak uvidíme, jaký dort bude chtít. Teď nejí krémy a šlehačku, takže to chce dobrý vláčný korpus jen s marmeládou. 

Edit: Koukám, že se moc nepotkáváme v těch číslech Já mám nastavovací ráfek, tak to vždycky nějak odhadnu.

Offline Karja
44477 příspěvků moje polička 17. června 2023 20:17

Evaeva Tak tohle je korpus přesně vláčný na to dát tam jen marmeládu;-)

Offline Karja
44477 příspěvků moje polička 17. června 2023 20:25

Dcera pozvala na rodinnou oslavu spoustu lidí, takže to jsem nějak rodičům těch dětí vysvětlila, že je to mylka. Mimo jiné se mě ptala, jestli k nám někdy může přijít Tomík...aha do našeho baráku hrůzy, já si sem zvu už jen rodinu a nejlepší přátelé jako, takže z nějaké mamky co z nám od vidění jsem úplně nadšená:-D A Tomík má takového úplně ujeteho tátu, takovej ten typ, znáte to, když jste mladý, máte hezkou,milou manželku, skvelyho kluka, novej dům, ale prostě se v každé situaci tvarite jako nezúčastněnej unylej debil? Já ho vůbec nedávám, jak se furt tváří jak fracek, nesubda si ani v místnosti čepici, dospelej chlap. No tak sambo hned říkal, že by Tomík mohl přijít i třeba s taťkou, že to je bezva napad:-D:-D. Pak jsem pekla večer ten dort, ono to vypadalo při pečení fakt monstrózně, tak si sambo dělal legraci, že by klidně mohli přijít všichni ty lidi co dcera pozvala a že by Tomika taťka při pohledu na ten dort mohl konečně změnit výraz:-D

Offline Tabea
8034 příspěvků moje polička 17. června 2023 21:47

Karja  

Offline bublifuk
příspěvků moje polička 17. června 2023 22:24

Karja kočka je parádní

Offline Len
2673 příspěvků moje polička 17. června 2023 22:39

Karja Odkrojek

Offline rozarka
4201 příspěvků moje polička 18. června 2023 11:44

Karja Tomík mě pobavil, i odkrojek ! Ale kočka je parádní,nevím, co by vzniklo mě, kdybych to zkoušela
Pavlovu mám v plánu od jara, čekala jsem na období jahod. Ale po téhle diskusi začínám mít pocit, že se to nemůže povést.

Offline Vilemina
2360 příspěvků moje polička 18. června 2023 12:01

Jsem celkem matla, ale teda už je po němani jsem se nemusela obávat, že se ty jahody zkazí.

Offline Myrtila
5276 příspěvků moje polička 18. června 2023 12:33

rozarka Kdyby ta pavlova náhodou nevyšla, tak nalámaná do skleničky a proložená šlehačkou a ovocem je taky moc dobrá dělala jsem to včera ze zbytků, a jak v tom bylo víc šlehačky a míň toho sladkého, chutnalo mi to víc než ty dortíky. 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 18. června 2023 12:41

Vilemina Ooo, to je krása! Většinou jsou ty domácí matláma/ patláma, ale tohle je jak od profíka. Super.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 18. června 2023 13:00

rozarka já myslím, že se to spíš nemůže nepovést Já akorát ušlehala sníh s cukrem a dala to do trouby na 100, nastavil ana 1,5h a šla pryč. Se šlehačkou byly moc dobré, jedna placka zůstala na vzduchu do rána a trochu změkla, takže jestli to budeš mít moc, tak je nech odležet na vzduchu. Akorát bych je ocenila míň sladké, ale to bohužel technologicky nejde.

Offline Vilemina
2360 příspěvků moje polička 18. června 2023 13:03

Kan dík

Online Ounz
20486 příspěvků moje polička 18. června 2023 14:12

Vilemina teda, ten je jak z cukrárny!

Offline rozarka
4201 příspěvků moje polička 18. června 2023 15:24

Vilemina nádhera!

Evaeva Dík za povzbuzení! Četla jsem tolik receptů a tak moc se rozcházejí..., no, když to nevyjde, je náhradní řešení Myrtila

Takže po upečení uzavřít do dózy?

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 18. června 2023 15:30

rozarka když je zavřeš do dózy, zůstanou tak, jak jsou. Když je necháš na vzduchu, natáhnout vlhkost. Záleží, čeho tím chceš dosáhnout

Offline rozarka
4201 příspěvků moje polička 18. června 2023 15:33

Evaeva předpokládám upeceni dva dny předem a pak plnit. Odležet to není potřeba dlouho, ne? Šlehačka s ovocem se o to zvláčnění postará.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 18. června 2023 15:35

rozarka tak to je dej do dózy, to vydrží dlouho. 

Offline rozarka
4201 příspěvků moje polička 18. června 2023 16:07

Evaeva  děkuju