, prej můžu tenhle odkrojek?
![]()
Dort moc hezkej.
Evaeva Udělej ji taky. Ale z malého korpusu bude fakt lepší, normálně z té klasiky 24cm a jen jedna dávka těsta, ta výška tomu taky ublíží. Ono to nevypadá, ale jak to bylo velký, tak fakt takový neumětelský. To menší skryje chyby:-)Jako nakonec to není v životní velikosti, bylo to dvakrát tak těžší než naše kočka:-D
Karja jo, obvykle dělám o trochu větší korpus, třeba 22cm, myslím. To je pro naší obvyklou sestavu akorát. On má narozeniny až na podzim, tak uvidíme, jaký dort bude chtít. Teď nejí krémy a šlehačku, takže to chce dobrý vláčný korpus jen s marmeládou.
Edit: Koukám, že se moc nepotkáváme v těch číslech
Já mám nastavovací ráfek, tak to vždycky nějak odhadnu.
Evaeva Tak tohle je korpus přesně vláčný na to dát tam jen marmeládu;-)
Dcera pozvala na rodinnou oslavu spoustu lidí, takže to jsem nějak rodičům těch dětí vysvětlila, že je to mylka. Mimo jiné se mě ptala, jestli k nám někdy může přijít Tomík...aha do našeho baráku hrůzy, já si sem zvu už jen rodinu a nejlepší přátelé jako, takže z nějaké mamky co z nám od vidění jsem úplně nadšená:-D A Tomík má takového úplně ujeteho tátu, takovej ten typ, znáte to, když jste mladý, máte hezkou,milou manželku, skvelyho kluka, novej dům, ale prostě se v každé situaci tvarite jako nezúčastněnej unylej debil? Já ho vůbec nedávám, jak se furt tváří jak fracek, nesubda si ani v místnosti čepici, dospelej chlap. No tak sambo hned říkal, že by Tomík mohl přijít i třeba s taťkou, že to je bezva napad:-D:-D. Pak jsem pekla večer ten dort, ono to vypadalo při pečení fakt monstrózně, tak si sambo dělal legraci, že by klidně mohli přijít všichni ty lidi co dcera pozvala a že by Tomika taťka při pohledu na ten dort mohl konečně změnit výraz:-D
Karja kočka je parádní ![]()
Karja Odkrojek![]()
Karja Tomík mě pobavil, i odkrojek
! Ale kočka je parádní,nevím, co by vzniklo mě, kdybych to zkoušela
.
Pavlovu mám v plánu od jara, čekala jsem na období jahod. Ale po téhle diskusi začínám mít pocit, že se to nemůže povést.

Jsem celkem matla, ale teda už je po něm
ani jsem se nemusela obávat, že se ty jahody zkazí.
rozarka Kdyby ta pavlova náhodou nevyšla, tak nalámaná do skleničky a proložená šlehačkou a ovocem je taky moc dobrá
dělala jsem to včera ze zbytků, a jak v tom bylo víc šlehačky a míň toho sladkého, chutnalo mi to víc než ty dortíky.
Vilemina Ooo, to je krása! Většinou jsou ty domácí matláma/ patláma, ale tohle je jak od profíka. Super.
rozarka já myslím, že se to spíš nemůže nepovést
Já akorát ušlehala sníh s cukrem a dala to do trouby na 100, nastavil ana 1,5h a šla pryč. Se šlehačkou byly moc dobré, jedna placka zůstala na vzduchu do rána a trochu změkla, takže jestli to budeš mít moc, tak je nech odležet na vzduchu. Akorát bych je ocenila míň sladké, ale to bohužel technologicky nejde.
Kan dík![]()
Vilemina teda, ten je jak z cukrárny!
rozarka když je zavřeš do dózy, zůstanou tak, jak jsou. Když je necháš na vzduchu, natáhnout vlhkost. Záleží, čeho tím chceš dosáhnout ![]()
Evaeva předpokládám upeceni dva dny předem a pak plnit. Odležet to není potřeba dlouho, ne? Šlehačka s ovocem se o to zvláčnění postará.
rozarka tak to je dej do dózy, to vydrží dlouho.
Evaeva
děkuju
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.