Jídlo a vaření

09. prosince 2014 15:35
Offline Kokoska
34680 příspěvků moje polička 01. července 2023 18:43

Pinot Noir dort je peknej, ale ze Vikimu uz jsou 4, to teda ziram. Ja ho ma porad za cerstve triletyho!

Deti neuveritelne rychle starnou!

Offline bublifuk
příspěvků moje polička 01. července 2023 19:08

Pinot Noir Mňam, dala bych si hned. Vypadá výborně! Oslavenci vše nej.

Offline Pinot Noir
29789 příspěvků moje polička 01. července 2023 19:22

Kokoska no jo, když on je pořád na úrovni dvouletýho

Offline Kokoska
34680 příspěvků moje polička 01. července 2023 19:48

Pinot Noir ale pokroky dela, a umi zas i veci nad svuj vek, podle toho, cos psala. Preju mu vsechno nejlepsi k narozeninam a tobe hodne trpelivosti :)

Online Garfie
28450 příspěvků moje polička 01. července 2023 20:17

Pinot Noir No ale to je dost konkurenceschopný dort!

Online Evaeva
příspěvků moje polička 01. července 2023 20:23

Pinot Noir to je citronová poleva? Tu jsem nejedla roky. (A je to škoda). Celkem tě obdivuju, že s angínou pečeš.

Offline DruI
5562 příspěvků moje polička 01. července 2023 20:28

Pinot Noir Já bych docela chtěla vědět, jaký extra dort jsi měla v plánu, protože i tenhle náhradní vypadá moc dobře a určitě bych si s chutí dala :o)

Offline Pinot Noir
29789 příspěvků moje polička 01. července 2023 20:29
Offline Pinot Noir
29789 příspěvků moje polička 01. července 2023 20:34

Garfie no hele, asi jo, nakonec to byl první "dort", který jedl aspoň Ríša. Celý krajíc nesnědl, ale víc než jednu lžičku jo, to se ještě nestalo.

Offline Ounz
20486 příspěvků moje polička 01. července 2023 20:41

Pinot Noir máš na babetu nějaký osvědčený recept? Zkusila bych ji..

edit, promiň teď koukám, že už tu je..

Offline Pinot Noir
29789 příspěvků moje polička 01. července 2023 20:41

DruI nic extra to být nemělo, měl to být takový, co je v rodině oblíbený, mezi dva upečené piškotové korpusy nepečená vrstva z kysaných smetan, ovoce a dětských piškotů, obvod jsem chtěla vyložit plátky rolády z téhož piškotu s nějakou výraznou marmeládou nebo náplní, už jsem to dělala, hezky to vypadá. Ale kvůli rozležení je nutné dělat to den předem a taky je to několik pečení a včera jsem ještě nebyla schopná. Upéct cokoliv bylo až dnešní dopolední rozhodnutí. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 01. července 2023 20:42

Pinot Noir marně přemýšlím, na co to babička lila. Asi na bábovku Míchala jen citrón a cukr, možná s trochou vody, to naopak vím moc dobře, protože jsem jí vždycky pomáhala a vylizovala mísu

Offline Pinot Noir
29789 příspěvků moje polička 01. července 2023 20:50

Evaeva dávám na bábovku běžně citronovou polevou, vždycky to byl jen cukr + citronová šťáva, ale pak jsem vyzkoušela tu z toho receptu a je podobnější tomu, co na té alobalové babetě bývalo.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 01. července 2023 20:52

Pinot Noir já už babetu neznám. Buď se to u nás nekupovalo (to je klidně možné, nepamatuju se jiné kupované buchty než koláče a koblihy) a nebo jsem moc mladá

Offline Pinot Noir
29789 příspěvků moje polička 01. července 2023 20:52
Reakce na Kokoska:

Pinot Noir ale pokroky dela, a umi zas i veci nad svuj vek, podle toho, cos psala. Preju mu vsechno nejlepsi k narozeninam a tobe hodne trpelivosti :)

​Díky. Budu znít jako věčný nespokojenec, ale já bych čtení a počítání ve čtyřech letech s radostí vyměnila za používání nočníku.

Online Tabea
8036 příspěvků moje polička 01. července 2023 20:52

Pinot Noir koukla mi dcera přes rameno a říká: "Co je to za dort? Takovej si přeju! Můžeš mi ho udělat k narozeninám? Ale i s pejskama!"

Všechno nejlepší a ať jste brzo všichni fit!

Online Evaeva
příspěvků moje polička 01. července 2023 20:57

Pinot Noir holt má jiné zájmy, no. Tyhle věci ho zdržují od těch skutečně důležitých. Proč chodit na záchod, když může v klidu použít plenu Určitě se to časem srovná, ale myslím, že v některých věcech bude vždycky vynikat. 

Online continuity
42740 příspěvků moje polička 02. července 2023 12:09

Mám tak 1.5 kg vypeckovanych třešní. Co s tím? Hledám nějaký spíš koláč než buchtu, nejlíp, kdyby to vydrzelo poživatelné alespoň dva-tři dny. 

Offline bublifuk
příspěvků moje polička 02. července 2023 13:00

continuity tak to asi klasický koláč na plech s drobenkou, ale tam moc nevím jak ta trvanlivost - kvůli ovoci. Případně na styl slíváků (zabalené jako buchta) - to by mohlo vydržet líp.

Ale jeslti jsou to ty černé, tak bych z části udělala marmeládu.

Offline RoSa
10103 příspěvků moje polička 02. července 2023 13:15

continuity bublaninu? nebo tenhle recept - se na něj chystám, tak bys to mohla vyzkoušet